Monday, February 20, 2012

အုန္းႏုိ႕ ေက်ာက္ေက်ာ



အုန္းႏုိ႕ေက်ာက္ေက်ာ

  
ေနာက္ေန႕ေတြမွာ ေက်ာက္ေက်ာတံုးမ်ား ႏွင့္ အတူ ေပါင္မုန္႕ ပါးပါး ၁ ခ်ပ္၊ သၾကားရည္၊ အုန္းႏုိ႕ရည္၊ ေရခဲတံုး ႏွင့္ တြဲစားဖုိ႕ အခုကတည္းက အုန္းႏုိ႕ ေက်ာက္ေက်ာ က်ဳိထားလုိက္ပါတယ္။


ဒီတခါ အုန္းႏုိ႕ ၂ ဗူးႏွင့္ က်ဳိထားေသာ အုန္းႏုိ႕ ေက်ာက္ေက်ာ



** ခ်က္၊ စားနည္း **


တယ္လီဖုန္း တံဆိပ္ ေက်ာက္ေက်ာ = တထုပ္ 
အုန္းႏုိ႕ = ၂ ဗူး ( အုန္းႏုိ႕ ျပစ္ျပစ္ ဗူးက ပုိေကာင္းတယ္ )
သၾကား = ၄ ခြက္
ေရ = ၁ လီတာ



အိမ္မွာ ဒူးရင္းသီး အနံ ( Durian Flavoring Essence ) = လက္ဘက္ရည္ဇြန္း = ၂ ဇြန္း


ေရ = ၁ လီတာ ကုိ ပြက္ပြက္ဆူေနေအာင္တည္ပီး
သၾကား = ၄ ခြက္ ထည့္က်ဳိပါ။
သၾကား အရည္ေပ်ာ္သြားမွ ....
ေက်ာက္ေက်ာ = တထုပ္ ကုိ ေဖာက္ထည့္ ...
အဆက္မျပတ္ ေမႊပါ။
ေက်ာက္ေက်ာမ်ား အရည္ေပ်ာ္မွ ....
အုန္းႏုိ႕ = ၂ ဗူးကုိ ေဖာက္ထည့္ပါ။
ေက်ာက္ေက်ာ က်ဳိတဲ႕ အုိးကုိ အဆက္မျပတ္ေမႊေပးပါ။ 

ဗန္းထဲ ထည့္ အျပင္မွာ အေအးခံလုိ႕ လည္း ရသလုိ .. ေရခဲေသတာမွာ အေအးခံထားလုိ႕ လည္း ရပါတယ္။

( သၾကား = ဆန္ခ်ိန္ခြက္ - ၅ ခြက္ေလာက္ ထည့္ပီး ေက်ာက္ေက်ာ က်ဳိလုိ႕ ရပါေသးတယ္ )


ေက်ာက္ေက်ာတံုးေလးေတြကုိ လွီးပီး ေရခဲေသတာထဲ ထည့္ထားတာ ပုိစားေကာင္းတယ္။


** အရင္ပုိစ္႕ ** ....

မုိင္လုိ ေက်ာက္ေက်ာ



0 comments :