Monday, February 20, 2012

ဘဲကင္၊ စြန္တန္ဟင္းရည္


ဘဲကင္


ကေလးမ်ားက ဘဲကင္ ကုိ အရမ္းၾကိဳက္ေနလုိ႕ ထပ္ကင္စားျဖစ္ေသာ ဘဲကင္


အအီေျပေအာင္ စြန္တန္ ခ်ဥ္၊ စပ္ ဟင္းရည္ ႏွင့္ 


ဘဲေပါင္ ႏွင့္ ဘဲကင္ အသားတံုးမ်ား


ဘဲေပါင္ အတြင္းပုိင္း အေနအထား ( ဘဲသားက အသားမ်ားပီး ကင္လုိက္ရင္ ပုိခ်ဳိတာလည္း ပါသလုိ ပ်ားရည္ ႏွင့္ ကင္ထားတာမုိ႕ ကေလးမ်ားက ပုိၾကိဳက္ၾကပါတယ္ )


အအီေျပ စြန္တန္ ခ်ဥ္၊ စပ္ ဟင္းရည္

** ခ်က္၊ စားနည္း ** 


ဘဲတေကာင္လံုးကုိ ေရေဆး၊ ပီးတာနဲ႕ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ သၾကား နဲ႕ ႏွံစပ္ေအာင္ ႏွယ္။
ပဲငံျပာရည္အေနာက္၊ ပ်ားရည္၊ ရွာလကာရည္ တုိ႕နဲ႕ ႏွယ္ပီး ေရခဲေသတာထဲ တညေလာက္ ႏွပ္ထားလုိက္ပါတယ္။
မနက္က်မွ ပ်ားရည္ပါ ထပ္သုပ္ပီး  ဆီေလး ၂ ဇြန္းေလာက္ တေကာင္လံုး သုပ္၊ ၀မ္းဗုိက္ထဲကုိ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ဂ်င္းထည့္ပီး .... oven မွာ 350 º F နဲ႕ တနာရီ ခြဲ သာသာေလာက္ ဟုိဘက္ ဒီဘက္ လွည့္ေပးပီး ကင္ထားေသာ ဘဲကင္ ....
  


ပ်ားရည္ ႏွင့္ အတူ ကင္ထားတာမုိ႕ ပုိခ်ဳိပီး ပုိစားေကာင္းသလုိ 


ညကတည္းက ရွာလကာရည္၊ ပဲငံျပာရည္၊ ပ်ားရည္ သုပ္ပီး ႏွပ္ထားတာမုိ႕ စားေကာင္းတယ္။


စြန္တန္ ဟင္းရည္က ခ်က္ရတာ လြယ္တယ္။ 

ေရ 2 Qrt ထည့္ပီး ပြက္ပြက္ ဆူေအာင္ တည္ထားလုိက္တယ္။
ေရ ဆူပီ ဆုိတာနဲ႕ အဆင့္သင့္ ျပင္ထားတဲ႕ စြန္တန္ ၂ ေခြ ထည့္တယ္။
ဓါးျပားရုိက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ စပါးလင္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ထည့္တယ္။
ခေႏွာ ၾကက္သားတံုး ၂ တံုးေလာက္ ထည့္ ....
ငါးငံျပာရည္ အခ်ဳိ ( ၂ စက္ ) ေလာက္ ျဖန္းပီး ....
ပြက္ပြက္ ဆူေနေအာင္ ... ဟင္းရည္အုိး က် ေအာင္ တည္ထားေသာ စြန္တန္ ခ်ဥ္၊ စပ္ ဟင္းရည္ ....


ဘဲကင္ ရဲ႕ အရုိးမ်ား အပိုင္း


ဘဲေခါင္း


ဘဲေတာင္ပံ


ဘဲေပါင္


စြန္တန္ ခ်ဥ္၊ စပ္ ဟင္းရည္

** အရင္ပုိစ္႕ ** 

 

0 comments :