Thursday, February 23, 2012

၀က္အခ်ဳိခ်က္၊ ငပိေၾကာ္


ဒီေန႕ ခ်က္တဲ႕ ၀က္အခ်ဳိခ်က္ ႏွင့္ ငပိေၾကာ္ ပါ။


ငပိေၾကာ္ကုိ ေၾကာ္ ပီး ပီးခ်င္း ... ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မ်ားႏွင့္ အတူ ထမင္းနဲ႕ ႏွယ္စားရတာကုိ ပုိၾကိဳက္ပါတယ္။ 


ဒီတခါ ၀ယ္စားေသာ အရုိးပါေသာ ၀က္သားတံုးမ်ား ... 

သူ႕ကုိ roast အေနနဲ႕ ခ်က္စားရင္ ပုိေကာင္းသလုိ .. ..

ကင္စားရင္လည္း စားလုိ႕ေကာင္းတဲ႕ အသားပုိင္း ......

အရုိးပါတဲ႕ ၀က္သားတံုးမုိ႕ စြန္တန္ႏွင့္ အတူ အရည္ေသာက္ ခ်ဥ္၊ စပ္ ခ်က္စားရင္ ေကာင္းမလား ... ... 

 ပ်ားရည္ သုပ္ပီး ကင္စားရင္ ေကာင္းမလား ...

aluminum foil ပတ္ပီး roast ခ်က္စားရင္ ေကာင္းမလား ...


သမီးက ခ်ဳိခ်ဳိေလး စားခ်င္တယ္ဆုိလုိ႕ .... ပဲငံျပာရည္ အေနာက္နဲ႕ ႏွယ္ပီး ခ်က္ထားေသာ ၀က္ အခ်ဳိခ်က္ ... 


ငပိေၾကာ္ကုိ ထမင္းနဲ႕ ႏွယ္ပီး ...


အခြံပါး သံပုရာသီးကုိ စားပြဲေပၚ လက္ႏွစ္ဖက္ နဲ႕ ဖိပီး လိမ္႕ေပးလုိက္တယ္။ အဲဒါဆုိ သံပုရာသီးက လီွးလုိက္တဲ႕ အခါ အရည္ပုိရႊမ္းတယ္။ သံပုရာသီး စိတ္ေတြကုိ ေသးေသးေလးေတြ စိတ္ပီး ငပိေၾကာ္ ႏွယ္ထားတဲ႕ ထမင္းထဲ ျမဳပ္ပီး သံပုရာသီးကုိ အခြံပါ ၀ါးစားပါတယ္။ ( သြားေတြ ၾကိမ္းေပါ႔ )

*** ခ်က္၊ စားနည္း ***


၀က္သားကုိ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊ အေနာက္တုိ႕ နဲ႕ ႏွယ္ပီးေနာက္ ခ်က္မယ့္အုိးမွာ ဆီကုိ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းေလာက္ထည့္ပီး ... ဆီပူလာပီဆုိတာနဲ႕ သၾကား လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္းေလာက္ထည့္ေမႊပီး နာနတ္ပြင့္ တပြင့္ထည့္။ ပီးမွ ဓါးျပားရုိက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ဂ်င္း တုိ႕ ကုိ ထည့္ပီး ခဏေလာက္ ဆီသတ္ပီးမွ ႏွပ္ထားတဲ႕ ၀က္သားထည့္ေမႊထားတာပါ။ 

 ၀က္သားမ်ား လိပ္တက္လာပီဆုိမွ ေရကုိ အသားတံုးျမဳပ္ရုံ ထည့္ပီး အသားတံုး တ၀က္ နီးပါးေလာက္ ေရခမ္းပီဆုိရင္ ေရကုိ အသားတံုး ျမဳပ္ရုံ ၃ ၾကိမ္ေလာက္ ျပန္ျဖည့္ပီး ခ်က္ထားတဲ႕ ၀က္အခ်ဳိႏွပ္ဟင္း။ ကေလးမ်ားကေတာ့ အရမ္းၾကိဳက္။ 


** အရင္ပုိစ္႕  **


2 comments :

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

အေရာင္ေလးေတြကလည္း လွေနတာဘဲ
ဘယ္ေလာက္အရသာရွိမယ္ဆိုတာ ၾကည္႕တာနဲ႕သိေနသလိုဘဲ..
တကယ္႕ကို စားခ်င္စရာေလး..
စာဖတ္ေနရင္း ဗိုက္ထဲကေတာင္ အသံျမည္သြားေသးတယ္..

Thet Nandar Family said...

ေခ်ာ ( အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္ ) ...

ေခ်ာ ေရ ... အိမ္လာလည္တာ ေက်းဇူးပါေနာ္ ....:)