Thursday, February 16, 2012

အမဲသား အုန္းႏုိ႕ဟင္း


အမဲသား အုန္းႏုိ႕ဟင္း


အမဲသားႏူးပီး ဆီျပန္လာခါနီးမွာ ထပ္ပီး အုန္းႏုိ႕ရည္ ထည့္ခ်က္ထားတာမုိ႕ အုန္းႏုိ႕ဆီေလးေတြ လိပ္တက္ေနတဲ႕ဆီျပန္ ဟင္း ...


ဆီျပန္ပီဆုိတာနဲ႕မီးဖုိမီးပိတ္ပီး ငရုတ္သီးစိမ္း ႏွင့္ ပါစေလရြက္ကုိ အုပ္ခ်က္ထားေသာ အမဲသား အုန္းႏုိ႕ဆီျပန္ဟင္း


*** ခ်က္၊ စားနည္း ***



အမဲသားကုိ အေနေတာ္ တံုး ... 
ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ နဲ႕ ႏွယ္ပီး ခဏေလာက္ ႏွပ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္းကုိ ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ၾကိတ္ထားပါ။
စပါးလင္ကုိ ပါးပါးေလး လွီးထားပါ။
ဆီကုိ အနည္းငယ္ထည့္ပီး အပူေပးပါ။
ဆီပူပီ ဆုိတာနဲ႕ ၾကိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း ႏွင့္ ပါးပါးလွီးထားေသာ စပါးလင္ထည့္ ....
ႏွပ္ထားေသာ အမဲသားထည့္ ... 
 အုန္းႏုိ႕ ( သံဗူး ) ထဲက အုန္းႏုိ႕ သံဗူး တ၀က္ထည့္ေမႊ ...
အားလံုးကုိ ႏွံစပ္ေနေအာင္ ၃ မိနစ္သာသာေလာက္ေမႊပီးမွ ေရကုိ အသားတံုး ျမဳပ္ရုံ ေရ ထည့္ပီး .....
၃ ေရ ေလာက္ ခ်က္ထားပါ။
ေနာက္ဆံုး တေရ ခမ္းခါနီးမွ က်န္ေနတဲ႕ အုန္းႏုိ႕ သံဗူးတ၀က္ကုိ ထည့္ေမႊ ...
အမဲသား ႏူးပီး ဆီျပန္လာခါနီးမွ အုန္းႏုိ႕ ထည့္ခ်က္ထားတာမုိ႕ အမဲသားဟင္းက အုန္းႏုိ႕နံ ပုိေမႊးသလုိ အသားမွာလည္း အုန္းႏုိ႕ရည္ စိမ္႕၀င္ေနတာမုိ႕ ပုိစားေကာင္းပါတယ္။
ခံတြင္းပုိလုိက္ေအာင္ မီးဖုိမီးပိတ္ပီး ငရုတ္သီးစိမ္း ပါးပါးလွီးထားတာနဲ႕ နံနံပင္ (သုိ႔မဟုတ္ ) ပါစေလ ( သုိ႔မဟုတ္) ပင္စိမ္းရြက္ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အုပ္ပီး ခ်က္ပါ။ 



အမဲသား ... အသား အရသာမွာ အုန္းႏုိ႕ ဆီျပန္ ဟင္း အႏွစ္ နဲ႕ အတူ .. ငရုတ္သီးစိမ္း စပ္စပ္ေလးနဲ႕ ထမင္းနယ္စားတာ စားလုိ႕ေကာင္းပါတယ္။ 


0 comments :