Monday, February 20, 2012

ေရႊခ်ီ ဟာလ၀ါ


ေရႊခ်ီ ဟာလ၀ါ စားရင္ နည္းနည္းေလး ႏွင့္ ေရေႏြးၾကမ္းႏွင့္အတူ တြဲစားပါတယ္။


ခ်က္ရတာ လြယ္တာလည္း ပါတယ္။ စားခ်င္တာနဲ႕ ခ်က္စားလုိက္တယ္။ ေထာပတ္နဲ႕ စိမ္႕စိမ္႕ေလးမုိ႕ အမ်ားၾကီးလည္း မစားရဲဘူး။ ဇြန္းဖ်ားေလးနဲ႕ ခပ္ပီး နည္းနည္းခ်င္းစီ စားသြားတယ္။ 

 
တခါ စားရင္ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းစာကုိ ပန္းကန္ေသးေသးထဲ ခပ္ထည့္ပီး .... နည္းနည္း ( စပ်စ္သီးေျခာက္ ပမာဏ )ေလာက္ နည္းနည္း ခ်င္းစီ စားပါတယ္။


သားသားကေတာ့ အရမ္းၾကိဳက္တယ္။ သူ႕ၾကိဳက္တဲ႕ စပ်စ္သီးေျခာက္ေတြနဲ႕ သီဟုိဠ္ေစ႕၊ သစ္ၾကားေစ႕ ပါေတာ့ ပုိစားေကာင္းလုိ႕ နဲ႕တူတယ္။ သူလည္း နည္းနည္းပဲ စားတယ္။ တခါ စားရင္ .. ၂ ဇြန္း ... ၃ ဇြန္းပဲ ... အီလုိ႕ .... 

** ခ်က္၊ စားနည္း **


ေထာပတ္ = ၁ ခြက္
ေရႊခ်ီ ( Sooji - Fine ) = ၁ ခြက္
ႏြားႏုိ႕ = ၁ ခြက္
ေရ = ၁ ခြက္
သၾကား = ၁ ခြက္
စပ်စ္သီးေျခာက္၊ သီဟုိဠ္ေစ႕ = အနည္းငယ္

** ခြက္ = ထမင္းခ်က္တဲ႕ အခါတြင္ ခ်ိန္ေသာ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ 


ကြတ္ကီး ဖုတ္ရင္ ဒီလုိ ေထာပတ္မ်ဳိးကုိ သံုးေလ႕ သံုးထ ရွိပါတယ္။ 
Sweet Cream Unsalted


ေထာပတ္ ပမာဏ ဇယားကုိ ေထာပတ္ တံုးေပၚမွာ ေဖာ္ျပေပးထားတာမုိ႕ ၾကည့္ရတာ အရမ္းရွင္းတယ္။
 ေထာပတ္ ၁ တံုးကုိ = ခြက္ တ၀က္ရွိတယ္။
ေထာပတ္ ၂ တံုး = ၁ ခြက္

ခ်က္မယ့္ အုိးမွာ ...
( မီးေျမးေျမး ) ႏွင့္ ေထာပတ္ = ၂ တံုး ကုိ အရည္ေဖ်ာ္ထားပါ။
ေရႊခ်ီမႈန္႕ = ၁ ခြက္ ထည့္ေမႊ ...
အညိဳေရာင္ သန္းတဲ႕ အထိ အဆက္မျပတ္ေမႊေပးပီး ...
အညိဳေရာင္သန္းပီ ဆုိတာႏွင့္ ...
ေရ = ၁ ခြက္
ႏြားႏုိ႕ = ၁ ခြက္ ထည့္ေမႊပါ။ 
အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးရင္း မုန္႕သားတက္လာပါလိမ္႕မည္။
သၾကား = ၁ ခြက္ ထည့္ေမႊ ...
စပ်စ္သီးေျခာက္၊ သီဟိုဠ္ေစ႕ ၊ Almond  အနည္းငယ္ ထည့္ေမႊပါ။
 ( မထည့္ပဲ  ေရႊခ်ီ ဟာလ၀ါ - pure လည္း စားလုိ႕ ေကာင္းသည္ )


အီတာေတာ့ စပယ္ရွယ္ အီတယ္။ ဒါေပမယ့္ တခါ တေလ ... ဒီလုိမ်ဳိး အီတာေလးေတြကုိ ... စပ်စ္သီးေျခာက္ ပမာဏ ဇြန္းဖ်ားေလးနဲ႕ စားပီး ေရေႏြးၾကမ္း ေသာက္တာလည္း အရသာ တမ်ဳိးပါပဲ ....

အရင္ပုိစ္႕ ...






0 comments :