Thursday, February 16, 2012

၀က္သား - မွ်စ္ ဆီျပန္ဟင္း


၀က္သားႏွပ္ ႏွင့္ မွ်စ္ ဆီျပန္ဟင္း


 
ဟင္းအုိး



** ခ်က္၊ စားနည္း ** 



မွ်စ္ကုိ ျပဳပ္ပီး ငါးပိရည္ ႏွင့္ အတူ တုိ႕စရာ အေနနဲ႕ စားရင္လည္း အရမ္းၾကိဳက္ပါတယ္။ 

၀က္သားကုိ အသားတံုး ... တုံးပီးတာနဲ႕ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ နဲ႕ နယ္ပီး ခဏေလာက္ ႏွပ္ထားပါ။

ခ်က္မယ့္ ဒယ္အုိးထဲမွာ ... ဆီကုိထည့္ ... ဆီပူပီ ဆုိတာနဲ႕ ၾကိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း ထည့္  ဆီသတ္ ... ပီး ... ႏွပ္ထားတဲ႕ ၀က္သားထည့္ေမႊပါတယ္။ 

ဆီသတ္ထားတဲ႕ ၾကက္သြန္နီဖတ္မ်ားႏွင့္ ၀က္သားကုိ ႏွံစပ္ေနေအာင္ ေမႊပီးမွ ....

အစပ္ၾကိဳက္တတ္ရင္ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ေလးေတြကုိ အညွာေျခြပီး ထည့္ .....

ေရကုိ အသားတံုး ျမဳပ္ရုံေလး ထည့္ ... ၃ ေရေလာက္ ျဖင့္ ခ်က္ပီး ....

ေနာက္ဆံုး ေရ ထည့္ခါနီးမွာ စိတ္ထားေသာ မွ်စ္ ၀ုိင္း၀ုိင္းေလးေတြထည့္ ... ပီးမွ ေရထည့္ေပးလုိက္ရင္ ....

မွ်စ္လည္း ႏူး .. ၀က္သားလည္း ဆီျပန္ ေရက်န္ အေနအထား ရပါပီ။

၀က္သား .. မွ်စ္ ဆီျပန္ဟင္းကုိ ငပိေထာင္း စပ္စပ္ေလးကုိ သံပုရာသီးေလး ညစ္ပီး စားရင္ လုိက္ဖက္ပါတယ္။


ကုိယ္ ... ဒီမွ်စ္ျပဳပ္ကုိ ၾကိဳက္တယ္။ 

ငပိရည္ တုိ႕စရာ အေနနဲ႕ လည္း ဒီမွ်စ္ျပဳပ္ကုိ ၾကိဳက္သလုိ ....

၀က္သားကုိ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ နဲ႕ နယ္ပီး မွ်စ္ ႏွင့္ မုန္ညင္းခ်ဥ္ ထည့္ပီး ေပါင္းတဲ႕ ၀က္သား မွ်စ္ေပါင္းဟင္း အေနနဲ႕လည္း ၾကိဳက္တယ္။

ရန္ကုန္က တရုတ္ႏွစ္သစ္ကူး ... မိသားစု ရုိးရာ ရွိခုိးပီး ေနာက္တေန႕ ရွိခုိးတဲ႕ ဟင္းေတြ အားလံုးေပါင္းပီး ဒီလုိ မွ်စ္ ႏွင့္ အတူ ေျပာင္းဖူး၊ ပန္းေဂၚဖီ၊ မုန္လာဥနီ ထည့္ခ်က္ထားတဲ႕ ဟင္းေပါင္းအုိးထဲက ဒီလုိ မွ်စ္မ်ဳိးကုိလည္း ၾကိဳက္တာပဲ။





အရင္ပုိစ္႕

၀က္သား မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္း
၀က္သား မွ်စ္ အခ်ဳိခ်က္

လတ္ဆတ္တဲ႕ မွ်စ္ ေစ်းႏႈန္း ႏွင့္ ေရႊခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္
ဗီယက္နမ္ဆုိင္ မွာ ၀ယ္လာေသာ မွ်စ္ခ်ဥ္ဗူး




2 comments :

အလြမ္းျမိဳ႕ said...

ဒီေန႔မွ သီရိရတနာ ဘေလာ့ေလးကို ပပထမဆံုး
ေရာက္ခဲ့ပါတယ္။ခ်က္ထားတဲ့ ဝက္သားဟင္းက
ေတာ့ ရွယ္ပါဘဲ။ ဝက္သားမစားတဲ့ အလြမ္းျမိဳ႕ေတာင္
အဲဒီဟင္းေလးစားခ်င္စိတ္ ျဖစ္သြားမိတယ္။
ဝက္သားမစားေတာ့ အမဲသားနဲ႔ဘဲ ခ်က္စားေတာ့
မယ္။.အဟဲ...


ခင္မင္တဲ့
အလြမ္းျမိဳ႕

သီရိရတနာ said...

@ အလြမ္းျမိဳ႕ - လာလည္တာ ေက်းဇူးပါ။