Monday, February 20, 2012

မုန္လာဥ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း


ကေလးမ်ား အတြက္ ပန္းပြင့္ပံု မုန္လာဥ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း


 ငါးဟင္း



ငါးဟင္းအုိး


ငါး ငံျပာရည္ေၾကာ္ခ်က္


မုန္လာဥ ခ်ဥ္ရည္


မွ်စ္ျပဳပ္


ဒယ္ဒီ လက္ရာ - ငပိရည္ ရွဴးရွဲ စပ္စပ္


ငပိရည္ ႏွင့္ တုိ႕စားဖုိ႕ တုိ႕စရာ မွ်စ္ျပဳပ္

ဒယ္ဒီ သူငယ္ခ်င္း ... လက္ေဆာင္ေပးေသာ ... ခ်ဥ္ရည္ဟင္းမ်ား


ပထမ တေခါက္ ေပးတာ။ မုန္လာဥျဖဴလည္း ပါတယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းလည္း ပါတယ္။ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္တဲ႕ အခါ ထည့္ခ်က္တဲ႕ မွ်စ္ လည္း ပါတယ္။ နံနံပင္လည္း ပါတယ္။ ငါး အသားဖတ္လည္း ပါတယ္။ ဘူးသီးလည္း ပါတယ္။


ဒီလ လဆန္းတုံးက ဟင္းရည္ 2 Qrt ေလာက္ကုိ လက္ေဆာင္ေပးတာပါ။ 
ဒယ္ဒီက ၾကိဳက္တယ္ဆုိလုိ႕ ... 


ဒီေန႕ American Presidents Day ေန႕မွာ ေနာက္တေခါက္ ထပ္ေပးတဲ႕ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း 


ဒီတေခါက္ ... မုန္လာဥျဖဴ မပါဘူး။ ဘူးသီးစိတ္ေတြ ကုိ စိတ္ထားတာ အတံုး ၾကီးၾကီးပဲ ....

ဒယ္ဒီ သူငယ္ခ်င္းေတြ နဲ႕ ကုိယ္တုိ႕ ေနတဲ႕ State က မတူဘူူး။ 
ကုိယ္ .. ဒီမွာ ျမန္မာ + တုိင္းရင္းသားေတြ နဲ႕ သိပ္ မေတြ႕ျဖစ္ပါဘူး။ 
အေမရိကား ေရာက္တာ ၁၀ လ အတြင္းမွာ ခ်င္း မိသားစု ၃ ေယာက္ ႏွင့္ ရွမ္း မိသားစု - ၄ေယာက္ ပဲ ေတြ႕ဖူးေသးတယ္။ အဲဒီ မိသားစု ၂ စု စလံုးက DV ေပါက္တဲ႕ မိသားစုေတြ ....
ကုိယ္တုိ႕ State က ျမန္မာ + တုိင္းရင္းသား နည္းတယ္။ 
အားလံုး ကုိယ္စီ အလုပ္ေတြ ရႈပ္ေနတတ္ၾကတာမုိ႕ သိပ္မေတြ႕ျဖစ္ၾကတာလည္း ပါ .. ပါတယ္ ....
ဒယ္ဒီ တေယာက္လံုး ရွိေနလုိ႕ အေမရိကား စေရာက္ကတည္းက ဒီကေန႕အထိ သူမ်ားဆီက အကူအညီကုိ မေတာင္းဖူးဘူး။ 
ဟုိဘက္ State က ဒယ္ဒီ သူငယ္ခ်င္းေတြက စားေကာင္း ေသာက္ဖြယ္ဆုိ အရမ္းကုိေပးခ်င္တာပဲ။ တကယ့္ ျမန္မာစိတ္ရင္းေတြ ... ကုိယ့္တုိ႕ကလည္း ငပိရည္ပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းပဲ ျဖစ္ျဖစ္ လက္ေဆာင္ရရင္ ေပ်ာ္ပါတယ္။ ငါးေျခာက္လည္းပါတယ္။ ပဲျပဳပ္၊ ပုန္းရည္ၾကီး၊ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ .. စံုေနတာပဲ။ လက္ေဆာင္ရတာေတြက .. ပုိစ္႕ေတြလည္း အမွတ္တရ အေနနဲ႕ တင္ဖူးပါတယ္။ 

ကုိယ့္ ဘေလာ့ .. အမွတ္တရ ေရးတတ္တာ ... ရင္းႏွီးတဲ႕လူေတြ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား မသိၾကပါဘူး။ အကုန္လံုးနီးပါးပဲ .. ကုိယ္ ... ဘေလာ့ေရးမွန္းမသိဘူး။ 
Gtalk က ခင္တဲ႕ သူငယ္ခ်င္း ေလး ၅ ေယာက္ေလာက္ပဲ သိတယ္။


** ခ်က္၊ စားနည္း **


ငါးဆီျပန္ဟင္းအုိး


ငါးဟင္း


ငါး ငံျပာရည္ေၾကာ္ခ်က္ ( အစပ္ )

မုန္လာဥ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း


မုန္လာဥျဖဴ .... တဥ 
ဆီ .. ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းထည့္ အပူေပး ....
ဆီပူပီ ဆုိတာနဲ႕ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ထည့္ ... 
စိတ္ထားေသာ မုန္လာဥျဖဴမ်ားထည့္၊ 
ငါးငံျပာရည္အခ်ဳိ ထည့္၊ နံနံပင္ ပါးပါးလွီးထည့္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ပါးပါးလွွီးထည့္၊ 
စိမ္းစားငပိ လက္ဘက္ရည္ ဇြန္း တေကာ္စာ ေရ အနည္းငယ္ႏွင့္ ေဖ်ာ္ထားတာ ထည့္ေမႊ ...
ေရ ၃ ခြက္ေလာက္ ထည့္ပီး ... 
ပြက္ ပြက္ဆူေနေအာင္ .. မုန္လာဥျဖဴမ်ား ႏူးလာပီး ဟင္းရည္အုိး က်တဲ႕ အထိ တည္ေပးရင္ ေသာက္လုိ႕ ေကာင္းတဲ႕ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းတခြက္ပါ။

ဆီမသတ္ပဲ တခါတည္း လံုးခ်က္ လည္း စားေကာင္းတာပဲ။ 
ရန္ကုန္မွာ ေနတုန္းက မေန႕က က်န္တဲ႕ ငါးဟင္းေတြထဲက ငါး အသားဖတ္မ်ားႏွင့္ အႏွစ္ကုိ ယူ၊ ဆီကုိ အမ်ားၾကီး မယူဘူး။ စိတ္ထားတဲ႕ မုန္လာဥျဖဴေတြ နဲ႕ အုိးထဲမွာ လံုးခ်က္ပီး ပါးပါးလွီးထားတဲ႕ နံနံပင္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းပါ ထည့္ေမႊ၊ ငံျပာရည္ေလး ဖ်န္း၊ ဟင္းရည္အုိး ပြက္ပြက္ ဆူလာမွ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ေလး ထည့္၊ အေပါ႔ အငံ ျမည္းပီး ဟင္းရည္ က်ေအာင္ တည္ထားလုိက္ရင္ ရပါပီ ...


တုိ႕စရာ မွ်စ္ကုိ တေရ ေလာက္ ျပဳပ္လုိက္ရင္ ငပိရည္ နဲ႕ တုိ႕စားလုိ႕လည္း ေကာင္းသလုိ .. ခ်ဥ္ရည္ဟင္းနဲ႕လည္း လုိက္ဖက္ပါတယ္။ 


** အရင္ပုိစ္႕  **

ငါးေၾကာ္၊ ငရုတ္သီးသုပ္၊ ကင္းပြန္းခ်ဥ္ရည္
ငါး အစပ္ေၾကာ္၊ မန္းက်ည္းရြက္ ခ်ဥ္ရည္
ငါးခူဆီျပန္ဟင္း၊ ငရုတ္သီးသုပ္

ဗူးသီး ခ်ဥ္ရည္၊ ၀က္သားႏွပ္






0 comments :