Tuesday, February 7, 2012

ပုစြန္၊ ငါးေျခာက္ ဆီျပန္ဟင္း


ဒီ ေရခဲရုိက္ထားတဲ႕ ပုစြန္ အေကာင္က အရသာ နည္းနည္းေပါ႔ ရႊတ္တယ္။ 
 


ဒါေၾကာင့္ ေလးေလးပင္ပင္ ရွိတဲ႕ ငါးေျခာက္နဲ႕ ေရာထားတာပါ။
 


ငါးေျခာက္ကုိ အရင္ခ်က္ပီးမွ ပုစြန္ကုိ ထည့္ခ်က္ပါတယ္။ ပုစြန္ အေကြး၊ ငါးအေႏြးမုိ႕ ပုစြန္က ခဏေလး နဲ႕ က်က္ပါတယ္။ မူရင္း ပုစြန္ အရသာလည္း မပ်က္သလုိ ... ပုစြန္အသားထဲလည္း ငါးေျခာက္ဟင္းရဲ႕ ဟင္း အႏွစ္ အရသာ ၀င္သြားတာမုိ႕ ဒီလုိ ပုစြန္ အထုပ္နဲ႕ ေရာင္းတဲ႕ ေခါင္းမပါ ပုစြန္ကုိ ငါးေျခာက္နဲ႕ ေရာခ်က္တာ ပုိစားေကာင္းတယ္။
 


ငရုတ္သီးစိမ္း ႏွင့္ နံနံပင္ ပါ ထည့္ခ်က္ထားတာမုိ႕ ေလးေလးပင္ပင္ ႏွင့္ ခပ္စပ္စပ္ေလး၊ နံနံပင္ အနံေမႊးေမႊးေလးပါ။
 


ပုစြန္ အေကာင္မ်ား ဘက္ျခမ္း ၊ ေဘးနားမွာ ငါးေျခာက္တံုးေလးေတြ ... အလယ္နားမွာ ငရုတ္သီးစိမ္း နီနီေလး၊ ပန္းကန္ ေဘးနားေလးေတြမွာ လိပ္တက္ေနေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္ေလးေတြ .... ဟင္းအုိးက်က္ခါနီးမွာ မီးဖုိမီးပိတ္ပီး နံနံပင္ အနည္းငယ္ ထပ္အုပ္ထားတာမုိ႕ နံနံပင္မ်ားအပါ .... ပုစြန္၊ ငါးေျခာက္ ဆီျပန္ဟင္း
 

  

ဟင္းအုိး
 

သား ႏွင့္ သမီး အတြက္ ပုစြန္ေၾကာ္
 

  
အေၾကာ္မႈန္႕ အနည္းငယ္ႏွင့္ ၾကက္ဥ အႏွစ္ ကပ္ေၾကာ္ေပးထားတာမုိ႕ ပုစြန္ အရသာကုိ အျပည့္အ၀ ရပါတယ္။


  
တြဲစားဖုိ႕ ဆလပ္ရြက္ အပါ




** ခ်က္၊ စားနည္း **



ဒီတခါ ခ်က္တာ ဒီ stop and shop မွာ ေရာင္းတဲ႕ ဒီလုိမ်ဳိး ေရခဲရုိက္ထားတဲ႕ ပုစြန္ထုပ္နဲ႕ ခ်က္ထားတာပါ။
 

သူခ်ည္းပဲ ပံုမွန္ ပုစြန္ဆီျပန္ဟင္း ခ်က္လုိက္ရင္ ကုိယ့္ရဲ႕ ေရႊျမန္မာမွာ စားေနက် ပုစြန္ေခါင္းကေန ထြက္တဲ႕ ပုစြန္ဆီ နဲ႕ ခ်က္ထားတဲ႕ ပုစြန္ဆီျပန္ဟင္း အရသာကုိ မရ ပါဘူး။ ကုိယ့္ေတာ့ ခံတြင္း မေတြ႕သလုိမ်ဳိးပါပဲ။ 
ဒီလုိ ပုစြန္မ်ဳိးက အခြံ မခြါပဲ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏွင့္ ပုစြန္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ခ်က္စားရင္ လည္း ရပါတယ္။

အထုပ္ထဲက ပုစြန္က ပုစြန္ေခါင္း မပါဘူး။ ေက်ာခြဲပီး ပုစြန္ခ်ီးေၾကာင္း အဆင့္သင့္ ထုပ္ေပးထားပါတယ္။ 

တခါတေလ ပုစြန္ကုိ အခြံမခြါပဲ ခ်က္တတ္သလုိ ...

အိမ္မွာ ကေလးမ်ားလည္း ရွိလုိ႕ ပုစြန္ကုိ အခြံခြါခ်က္တာ မ်ားပါတယ္။


ကေလးမ်ား အတြက္ ပုစြန္ တန္ပူရာေၾကာ္ .... အခြံခြါထားေသာ ပုစြန္၊ ဆားနည္းနည္း၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ နည္းနည္း၊ သၾကား နည္းနည္း၊ အေၾကာ္မႈန္႕ ႏွင့္ ၾကက္ဥ အႏွစ္ ၁ လံုး

ပုစြန္ကေလ ... ေရ ေသခ်ာေဆးပီး ဆားေလး နည္းနည္းထည့္ေၾကာ္လုိက္ရင္ကုိ စားလုိ႕ ေကာင္းေနပါပီ။ 
အခုက ပုိစားေကာင္းေအာင္ ပုစြန္ကုိ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ေလး နည္းနည္း ႏွင့္ လွ်ာဖ်ားစြဲေအာင္ သၾကားေလး နည္းနည္းအပါ ... အေၾကာ္မႈန္႕ က စပ္ပီးသား .. အဲဒီ အေၾကာ္မႈန္႕ အတြက္ ထပ္ပီး အေနာက္က ဆားတုိ႕ ဟင္းခတ္မႈန္႕တုိ႕ လုိက္ထည့္စရာ မလုိတဲ႕ အေၾကာ္မႈန္႕ အထုပ္နဲ႕ ေၾကာ္ထားတာပါ။ 
တခ်ဳိ႕ အေၾကာ္မႈန္႕ အထုပ္ကေတာ့ အေနာက္က ဆား ထပ္ထည့္ရပါတယ္။
မုန္႕ႏွစ္ကပ္ေၾကာ္မွာမုိ႕ ၾကက္ဥ အႏွစ္ အပါ ... မီးေျမးေျမး ( အလယ္မီး ) နဲ႕ ေၾကာ္ထားပါတယ္။
 


 ပုစြန္တန္ပူရာေၾကာ္
 


 ပုစြန္၊ ငါးေျခာက္ဟင္း အတြက္ ...
ပုစြန္ကုိ ဆား ( အနည္းငယ္ပဲ ထည့္ပါတယ္။ ငါးေျခာက္က ငန္အံုးမွာ မုိ႕လုိ႕ ) 
ငါးငံျပာရည္ (အခ်ဳိ ) အနည္းငယ္ ထည့္ပါတယ္။ ( ငါးေျခာက္ရဲ႕ အငန္ကုိ ထိန္းေပးဖုိ႕ )
ဆႏြင္းမႈန္႕ 
ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ ႏွင့္ နယ္ထားလုိက္ပါတယ္။

ငါးေျခာက္ကုိ အရင္ဆံုး ေရေဆးပီး .... တလက္မ ဆုိဒ္ေလာက္ တံုး ... ေရေလး အနည္းငယ္နဲ႕ နာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားလုိက္ပါတယ္။

ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္းတုိ႕ကုိ ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ၾကိတ္ထားပါတယ္။

နံနံပင္ကုိ ပါးပါးရိတ္ထားလုိက္တယ္။

ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၃ လံုးေလာက္ ပါးပါးလွီးထားလုိက္တယ္။ 




 ဆီကုိ အရင္ဆံုး အပူေပးပီးတာနဲ႕ ....

ၾကိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း ထည့္ ဆီသတ္၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္ေတြ ေၾကသြားေအာင္ ဇြန္းနဲ႕ ဖိေခ်ပီး ဆီသတ္လည္း ျမန္ပါတယ္။

ပီးတာနဲ႕ ေရစိမ္ထားေသာ ငါးေျခာက္ကုိ ထည့္ေမႊပါတယ္။ 

ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ နံနံပင္ အရုိးေလးေတြပါ ထည့္ပီး ေမႊေပးထားလုိက္တယ္။ 

ခံတြင္း ျမိန္ေအာင္ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးပါ ထည့္လုိက္တယ္။

ငါးေျခာက္က ေရလည္း နာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားသလုိ၊ အခု ငါးေျခာက္က အသားမ်ားတယ္။ ငါးရံေျခာက္လုိမ်ဳိး အရုိးလည္း မမ်ားတာမုိ႕ ေရကုိ တခြက္ သာသာေလး ထည့္ပီး မီးေျမးေျမးနဲ႕ ခ်က္လုိက္ရင္ပဲ ငါးေျခာက္က က်က္ပါပီ။

ငါးေျခာက္ကုိ အရင္ဆံုး ဆီက်န္ ေရက်န္ အေနအထားေလာက္မွာ ခ်က္ပါတယ္။ 

ငါးေျခာက္ ဆီက်န္ ေရက်န္ အေနအထားမွာပဲ ႏွပ္ထားတဲ႕ ပုစြန္မ်ားကုိ ထည့္ေမႊေပးပါတယ္။

ဒါဆုိ ပုစြန္ရဲ႕ နဂုိ မူလ ပုစြန္ အရသာလည္း မပ်က္ေတာ့ပါဘူး။ 

ငါးေျခာက္ဆီက အငံ အရသာ ေလးေလးပင္ပင္ကုိ ပဲ ယူထားတာပါ။

ပုစြန္က ဆီက်န္ ေရက်န္ နဲ႕ ေမႊပီး မီးေျမးေျမး နဲ႕ပဲ အဖံုးအုပ္ ခ်က္လုိက္တာနဲ႕တင္ ပုစြန္က ေကြးပီး က်က္ေနပါပီ။ 

ရုိးရုိး ပုံမွန္ ခ်က္ရင္ေတာ့ အဲဒီ ပုစြန္ အသားက မာ ဆတ္ ေတာက္ ေတာက္ ပံုစံ အရသာမ်ဳိးပဲ။ 

အခုက ငံျပာရည္ အခ်ဳိ နဲ႕ ႏွပ္ပီး ငါးေျခာက္ ဆီက်န္ ေရက်န္ ထဲ ထည့္ေရာ ခ်က္လုိက္ေတာ့ ပုစြန္က ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခ်ဥ္ အရသာ နဲ႕ အတူ ေလးေလးပင္ပင္ အငံ အရသာ ပါတာမုိ႕ စားလုိ႕ေကာင္းတယ္။  

နံနံပင္ အနံေမႊးေမႊးေလးလည္း လုိခ်င္တာမုိ႕ ဟင္းအုိးက်က္ပီဆုိတာနဲ႕ မီးဖုိမီးပိတ္ပီး နံနံပင္ကုိ အုပ္၊ အဖံုး ျပန္အုပ္ထားလုိက္ရင္ နံနံပင္ အနံေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ ပုစြန္၊ ငါးေျခာက္၊ ဆီျပန္ဟင္းကုိ ရပါပီ။




 စာဖတ္ရင္း ... ကုိယ္နဲ႕ အတူ ခ်က္ထားတဲ႕ ပုစြန္၊ ငါးေျခာက္ဆီျပန္ဟင္း ရပါပီ။




အားရ ပါးရ သံုးေဆာင္သြားပါအံုး .....

 ကုိယ့္မွာ FB a/c ေနာက္တခု ထပ္ ရွိလာပါတယ္။ 
အေကာင့္အသစ္ မဖြင့္လုိ႕ မျဖစ္ေတာ့လုိ႕ ဖြင့္လုိက္ရတာပါ။
ကုိယ့္ အဲဒီ အေကာင့္ႏွင့္ အတူူ လုိက္အပ္ထားတဲ႕ FB a/c မ်ား ရွိပါတယ္။ accept လုပ္ေပးတဲ႕လူေတြကုိ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ accept မလုပ္လည္း ဘာမွ မျဖစ္ပါဘူး။ 
အဲဒီ အေကာင့္က Fun page မက်၊ FB profile မက်ပါပဲ။

ကုိယ့္ FB ကုိ 2010 မွာ စသံုးေတာ့ Game ကစားပါတယ္။ 
သူမ်ားေတြ ကြန္နက္ရွင္က်ေနေပမယ့္  proxy နံပါတ္ DNS server မွာ ထည့္ပီး  ကစားပါတယ္။
ပုိက္ဆံ ထည့္ထားတာ ဒီကေန႕ဆုိ ေဒၚလာ ၁၀၀ ေက်ာ္ေနပါပီ။ 
ကုိယ္ အနည္းဆံုးပါပဲ။ ကုိယ့္ အေကာင့္မွာ ရွိတဲ႕ တခ်ဳိဆုိ ဒီထက္မက ပုိက္ဆံ သံုးေသးတယ္။ 

Friend list မွာ ရွိတဲ႕ လူေတြက ဘယ္သူေတြမွန္း ကုိယ္လည္း မသိပါဘူး။ တခ်ဳိ႕လူေတြဆုိ ... သူတုိ႕ ဘာသာစကား ကုိယ္ နားမလည္ဘူး။ Google translate သံုးရတယ္။ အဲဒီထဲမွာ ပုိက္ဆံသံုးပီး ၀ယ္ထားတဲ႕ ပစည္းေတြက တျခား အေကာင့္ကုိ ေနရာေျပာင္းေရႊ႕ လက္ေဆာင္လည္းေပးလုိ႕မရပါဘူး။ 

ေနာက္တခုက ကုိယ့္ FB မွာ ဒီေန႕ တုိးတက္၊ ေျပာင္းလဲလာတဲ႕ သတင္းေတြ ဖတ္ခ်င္တယ္။ 
share ခ်င္တယ္။ သူတုိ႕ ေရးထားတာ ဖတ္ခ်င္တယ္။ သူမ်ားေတြရဲ႕ update ေလးေတြ သိခ်င္တယ္။

FB တခါ ၀င္ရင္ ေခါင္းမူးတာတင္ မဟုတ္ဘူး။ ရႈတ္ ရွက္ကုိ ခတ္ေနတာပါပဲ။ Group လည္း မခြဲထားပါဘူး။ ဘာသာစကားေတြလည္း ရႈတ္၊ လူေတြလည္း မ်ားေတာ့ update feed တခါ တက္လာလုိ႕ Home မွာ ေအာက္ဆံုး စာမ်က္ႏွာေတာင္ မေရာက္ေသးဖူး။ အေပၚမွာ New Feed 90 ေလာက္က ၾကိဳေနပီ။ 

ရီလည္း ရီရတယ္။ ေဘးနားမွာ ... အခုရက္ပုိင္း  အလုပ္ရႈပ္ေနတဲ႕ ဒယ္ဒီေတာင္ ကုိယ့္ကုိ အားက်သြားတယ္။ မာမီ ပဲ ေကာင္းတယ္။ ကြန္ျပဴတာ တလံုး နဲ႕ အလုပ္ကုိ ရႈပ္ေနတာပဲတဲ႕။ 

အံမယ္  ... ကေလးလည္း ထိန္းပါတယ္။ အိမ္အလုပ္လည္း လုပ္ပါတယ္။ ထမင္း၊ ဟင္း၊ သန္႕ရွင္းေရးလည္း လုပ္တယ္ေလလုိ႕ ... 

အဲလုိမ်ဳိးပါ .. ကုိယ့္ရဲ႕ လက္ရွိ update ေလးေတြက ....

ကုိယ့္ရဲ႕ thetnandar.myanmar မွာ ေရႊ ေတြ ပါပဲ။ ေပ်ာ္တယ္ကြာ ... အြန္လုိင္းကေန ေရႊျမန္မာ အသုိင္းအ၀ုိင္းထဲကုိ ၀င္သြားသလုိမ်ဳိးပဲ။

မေန႕ ဆုိ ေျပတီဦး ဓာတ္ပံု ၾကည့္ပီး ထုိင္ ေနာက္ခ်င္တာ ... ကုိယ့္ အသက္အရြယ္ ကုိယ္ထိန္းပီး ျငိမ္ေနလုိက္တာ။ ဒါေပမယ့္ လက္က သြက္တယ္။ စာ နည္းနည္းေလာက္ ရုိက္ျဖစ္သြားေသးတယ္။ 




ေၿပတီဦး..အၿမီးတက္နင္းမိေသာ ေဖြးေဖြး

ေရးခ်င္တာက : တီတီခမ်ာ ... အျမီးတက္နင္းခံလုိက္ရလုိ႕ တအားနာသြားပံုရတယ္။ တီတီ ေအာ္သံေၾကာင့္ ေဖြးေဖြးေတာင္ လိပ္ျပာလႊင့္သြားလား မသိဘူး။ ကၽြတ္ ... ကၽြတ္ ... ကၽြတ္ :P 



သိပ္ မေနာက္ဖူးေနာ္။ သိပ္ပီးေတာ့လည္း သူမ်ား ကြန္မန္႕ေတြကုိ အေနာက္ကေန like မလုပ္ဘူးေနာ္။ တခါ ... ဟုိဘက္ ... ဒီဘက္ ဖုိက္ေနတာကုိ ကုိယ့္က ကြန္မန္႕ေတြမွာ like အႏွိပ္ေကာင္းလုိ႕ ကုိယ့္ကုိ Ban သြားပါတယ္။ ဟင့္ ... ဟင့္ 
ကုိယ့္ တဖက္လူရဲ႕ FB ( privacy ) ကုိလည္း respect ေပးထားပါတယ္။ 

ဒါေၾကာင့္မုိ႕လုိ႕ Public လုပ္ေပးထားတယ္။ ကုိယ့္ရဲ႕ FB friend list ျဖစ္မွ မဟုတ္ပါဘူး။ 
blog မလာပဲ FB ကေန ၾကည့္လုိ႕ရေအာင္ ....

share တာက်ေတာ့ ဒီ သတင္း တပုဒ္ကုိ သူလည္း share .. ကုိယ့္လည္း share နဲ႕ တခါတေလ ... သတင္းတပုဒ္ကုိ share ေနက်တာ အမ်ားၾကီးမုိ႕ ကုိယ့္ရဲ႕ FB မွာ link ေတြ မ share ေတာ့ဘူးေနာ္။ ဟင္း ဓာတ္ပံုေတြခ်ည္းပဲ သီးသန္႕ ထည့္ေပးပါမယ္။

FB ကေန ဘယ္မွ မသြားေတာ့တဲ႕ သူေတြ နဲ႕ ရန္ကုန္က လူေတြ အတြက္ ... အစား အေသာက္ ဓာတ္ပံုမ်ား ႏွင့္ အေမရိကား ကြန္နက္တီကတ္ကုိ FB က ေန လွမ္းၾကည့္ရုံ ဓာတ္ပံုေလးေတြပါ။

ကုိယ့္က ရန္ကုန္က သတင္းေလးေတြနဲ႕ ဓာတ္ပံုေလးေတြ ၾကည့္မယ္။ ႏုိင္ငံတကာမွာ ေရာက္ေနတဲ႕ ျမန္မာအသုိင္းအ၀ုိင္းကုိ ၾကည့္ပါမယ္။ 

သူမ်ားေတြေတာ့ မသိဘူး။ 
ကုိယ့္ေတာ့ Blog ကုိ ပုိၾကိဳက္ပါတယ္။
အနည္းဆံုး စကားလံုး သံုးရရင္ ....း
blog က မွတ္တမ္း ... သိမ္းပံု ... သိမ္းနည္း ေကာင္းတယ္။
blog ဆုိ ... အေဟာင္းေလးေတြ ျပန္ဖတ္လည္း ... ျပန္ဖတ္ခ်င္စရာပါပဲ ....


FB က်ေတာ့ ... FB ကုိ log in ၀င္ပီးတာနဲ႕ update feed ပဲ ဖတ္ခ်င္တယ္။ old ဆုိ မႏွိပ္ခ်င္ေတာ့ဘူး။ 
FB ဆုိ new update ပဲ ...

ကုိယ့္ရဲ႕ ေနာက္ထပ္ FB က ... ကြန္နက္တီကတ္ က လူေတြ နဲ႕ Fun page ေတြ နဲ႕ join ထားတာပါ။
အဲဒီမွာ cooking chef ေတြ နဲ႕လည္း join ထားတယ္။ တီဗီ သတင္းေၾကျငာသူေတြ .
market, brand,  ဘေလာ့ဂါ ... အစံုပဲ။ တခ်ဳိ႕က personal blog ကုိ FB fun page အေနနဲ႕ ခ်ိတ္ထားတာေတြလည္း ရွိတယ္။ 

ဘာထူးလဲးဆုိ ... နည္းနည္းေလာက္ ေျပာျပရရင္ မုိးေလ၀သ တုိ႕ ... ဘယ္နားမွာ မီးေလာင္ေနတယ္။ ... လမ္းပိတ္ထားတယ္တုိ႕ .. ေက်ာင္းပိတ္တယ္ ... ပစည္းအသစ္ ... ေစ်းေလွ်ာ့ေနပီတုိ႕ ... ဒီ ေန႕ ... ဒီအခ်ိန္ ... အဲဒီ ရုပ္ရွင္ကုိ အလကား ေဒါင္းေလာ့တုိ႕ ဦးရာ လူစနစ္ ၅၀၀၀ တုိ႕ ... အမ်ားၾကီးပဲ။ ဒီေန႕ဆုိ အုိးဘားမား ၀ါရွင္တန္မွာ school -  science fair တုိ႔ ပါတယ္။ 

မဆင့္ ေလသံ နဲ႕ ေျပာရရင္ 

တလံုးက မီးထြန္းဖုိ႕ ....
အဲ ... တခုက ဂိမ္းကစားဖုိ႕ 
တခုက အြန္လုိ္င္းျမန္မာ အသုိင္းအ၀ုိင္းမွာ update ၾကည့္ဖုိ႕
တခုက အေမရိကား update ၾကည့္ဖုိ႕ ...

တခုတည္း သံုးလုိ႕မရဘူးလားဆုိရင္ ... ေရာ သံုးၾကည့္တာ ရႈပ္ေနလုိ႕ ...
စိတ္ရႈပ္လုိ႕ ....
အလကား သံုးလုိ႕ ရလုိ႕ ...


ဒီေန႕ဆုိ မနက္စာ ... စာရင္း ... FB က တေယာက္ share ေပးတဲ႕ web site ကေန အကယ္ဒမီေပးပြဲကုိ တုိက္ရုိက္ၾကည့္ပါတယ္။ တခုက MRTV 4 web site ကေန ... တခုက live ဆုိဒ္တခုကေန ...


အကယ္ဒမီ ေပးပြဲကုိ တုိက္ရုိက္ Live ၾကည့္ေနရင္း ... တဖက္ကေန broswer ေနာက္တခုနဲ႕ update feed ေလးေတြ လွမ္းပီး ဖတ္လုိက္ပါေသးတယ္။





5 comments :

san htun said...

ပုဇြန္ဟင္းေလး စားခ်င္လိုက္တာ..

Thet Nandar Family said...

San Htun .....

အမ်ားၾကီးကုိ ခ်က္ေကၽြးအံုးမွာ ....

စာေရးဆရာေလး - ဆရာဆန္းထြန္းကုိ ထမင္းစားဖိတ္ေကၽြးခ်င္ေနတာနဲ႕ အေတာ္ပဲ ...

ဆရာ ... အမွတ္တရ လက္မွတ္ေလး တခ်က္ေလာက္ .....

Anonymous said...

ပုဇြန္ေတြျမည္းရင္းနဲ႕စာေတြဖတ္သြားတယ္အစ္မ
(စားရင္းနဲ႕ကုန္သြားျပီလားေတာင္မသိ း)
အကယ္ဒမီေပးပြဲတိုက္ရိုက္ျပေတာ့
အဆင္ေျပတာေပါ့။
ျမန္မာျပည္.အင္တာနက္ကေတာ့
အကယ္ဒမီယူမယ့္သူတက္လာတယ္
ခဏရပ္သြားတယ္.ဆုယူတယ္.ခဏရပ္သြားတယ္ း)


ခ်စ္ခင္လွ်က္
မိစံ

jasmine(ေတာင္ၾကီး) said...

စားခ်င္စရာေကာင္းေအာင္ကုိလုပ္ျပထားေတာ႔စားခ်င္မိပါတယ္

Thet Nandar Family said...

သမီးစံ ... Jasmine ( ေတာင္ၾကီး ) ....

US မွာေတာ့ အကယ္ဒမီေပးပြဲ LIVE ကုိ ၾကည့္ရတာ အရမ္း အထစ္ၾကီးေတာ့ မဟုတ္ဘူး။

MRTV 4 က အြန္လုိင္းေပၚကေန လႊင့္ေပးတာပဲ ေက်းဇူးတင္ေနမိပါပီ။

ေတာင္ၾကီး မီးပံုပ်ံပြဲတုန္းကလည္း LIVE ၾကည့္ဖူးတယ္။

ဓာတ္ပံုေလးေတြ ၾကည့္ပီး စားခ်င္သြားပီ ဆုိလုိ႕ ၀မ္းသာပါတယ္ .. စံပယ္ပန္းေလးေရ ..... :)