Tuesday, January 24, 2012

Pork shoulder


Pork shoulder ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္ အခ်ဳိခ်က္
 





** ခ်က္၊ စားနည္း **



Pork shoulder ေစ်းႏႈန္း


 
Vegetable oil - 3 tsp ( ဆီ - ၃ ဇြန္း ) 
Onion - 1 ( ၾကက္သြန္နီ - ၁ )
Chicken Broth - 2/3 ( ၾကက္သားျပဳတ္ရည္ - သံုးပံု ၂ ပံု )
tomato - 3 ( ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၃ လံုး )
Garlic - 4 ( ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄ မႊာ )
Sugar - 1/2 cup ( သၾကား - ဆန္ခ်ိန္ခြက္ - ခြက္တ၀က္ ) 
Mustard - 2 tsp ( မုန္႕ညင္းေစ႕ - ၂ ဇြန္း ) 
Chilli powder - 2 tsp ( ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ - ၂ ဇြန္း ) 
Bay leaf - 2 leaf ( ကရေ၀းရြက္ - ၂ ရြက္ ) 
Pepper - 1 tsp ( ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ - ၁ ဇြန္း ) 
Salt - 2 tsp ( ဆား - ၂ ဇြန္း )
 


 ၀က္သားကုိ တလက္မ ေက်ာ္ေက်ာ္ အေနေတာ္တုံးပီး ဆား ၂ ဇြန္း + ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ - ၂ ဇြန္း + ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ နဲ႕ ႏွယ္ထားပါ။



ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ကုိ ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ၾကိတ္ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၃ လံုးကုိပါ ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ၾကိတ္ထားပါ။
ၾကက္သားျပဳတ္ရည္ဗူးကုိ ဖြင့္ထားပါ။



ကရေ၀းရြက္ ႏွင့္ မုန္႕ညင္းေစ႕ 
 

Pressure cooker ထဲ ဆီ ၃ ဇြန္း ကုိ အပူေပးပါ။
ဆီပူပီ ဆုိတာနဲ႕ မီးေျမးေျမး အေနအထား အထိ မီးကုိ ေလွ်ာ့ခ်ပီး သၾကား - ခြက္ တ၀က္ေလာင္းထည့္ပီး အဆက္မျပတ္ သၾကားရည္ ေပ်ာ္တဲ႕ အထိ ခ်က္ထားပါ။ 
သၾကားရည္ေပ်ာ္ပီ ဆုိတာနဲ႕ ကရေ၀းရြက္ကုိ ထည့္ဆီသတ္၊ မုန္ညင္းေစ႕ ၂ ဇြန္းထည့္ ဆီသတ္ပီး ....
( High heat ) ေျပာင္းပါ ၊ 
ၾကိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီထည့္ ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္ထည့္၊
ႏွယ္ထားေသာ ၀က္သားထည့္၊ ဟင္းခ်က္ အႏွစ္မ်ားႏွင့္ ၀က္သားကုိ ႏွံစပ္ေနေအာင္ ၅ မိနစ္ ေမႊ ပီးမွ 
ၾကက္သားျပဳတ္ရည္ ဗူးထဲက ၃ ပံု ၂ ပံုေလာက္ ေလာင္းထည့္ပီး Pressure cooker ကုိ အဖံုးပိတ္ထားလုိက္ပါ။ 


ပထမအၾကိမ္ - Pressure cooker - ( High Heat ) - 15 minutes တည္ပီး ခလုတ္ခဏပိတ္ထား။
10 minute - ေလာက္ အၾကာမွ - ( Medium Heat ) - 20 minutes တည္ပီး ခလုတ္ပိတ္။ 
10 minutes ေလာက္ အၾကာမွ အဖံုးကုိ ဖြင့္ပါ ။


ဆီက်န္ ေရက်န္ အေနအထားနဲ႕ ၀က္သား ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခ်ဳိခ်က္ဟင္းကုိ ရပါပီ။
 






0 comments :