Wednesday, January 25, 2012

Kidney Beans


ပဲႏွပ္


ဆူးပုပ္ရြက္ အုပ္ထားေသာ Kidney Beans ပဲႏွပ္


** ခ်က္၊ စားနည္း **




  
Kidney Beans သံဗူး ၂ ဗူး



ဆူးပုပ္ရြက္ ေစ်းႏႈန္း




ဆူးပုတ္ရြက္ ႏုႏု 




ဆူးပုတ္ရြက္ ဘယ္ေလာက္ႏုသလဲဆုိတာ အဖ်ားေလးကုိ ၾကည့္လုိက္ရင္ ျမင္မွာပါ။

ႏုတယ္ေနာ္။ ဆူးပုတ္ရြက္ကုိေျပာတာ ....

ဆူးပုတ္ရြက္ကုိ ေရေဆးပီး ထိပ္ပုိင္း အရြက္ႏုေတြပဲ ေခၽြထားပါ။



ပဲၾကီးႏွပ္လုိမ်ဳိးပဲ Kidney Beans ကုိ ႏွပ္ပီး ခ်က္ထားတာပါ။
ေရႊျမန္မာမွာ ခ်က္စားခဲ႕ေသာ ပဲၾကီးႏွပ္ 

  
Sharot -  ၾကက္သြန္နီ အေသး အိမ္မွာ ကုန္ေနလုိ႕ အလံုးၾကီး Onion -  ၾကက္သြန္နီကုိ ပါးပါးေလးလွီး၊ ပါးပါးလွွီးထားတာကုိ တ၀က္ ၀က္လုိက္တယ္။



ေၾကာ္မယ့္ ဒယ္အုိး ထဲကုိ ထမင္းစားဇြန္း နဲ႕ ဆီ ၃ ဇြန္း ေလာက္ ထည့္ပါ။ 

ဆီပူလာပီဆုိရင္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ား ထည့္ပါ။ 

ဆႏြင္းမႈန္႕ေလး အနည္းငယ္မွ် ထည့္ေပးပါ။

Kidney Beans ထည့္။ 

ဆား  ႏွင့္ ဟင္းခတ္မႈန္႕ ထည့္။

ႏွံစပ္ေအာင္ ေမြေပးပီးေနာက္

ဆူးပုပ္ရႊက္ထည့္ပီး ေရအနည္းငယ္ေလာက္ ဖ်န္းပီး အဖံုးအုပ္ပါ။ 

မိနစ္ အနည္းငယ္ေလာက္ဆုိရင္ ဆူးပုပ္ရြက္လည္း ႏူးစျပဳပီး ပဲလည္းႏွပ္ပါပီ။ 

( ဒီ ပဲ က ဗူးနဲ႕ လာကတည္းက အသင့္ စားလုိ႕ရေနပါပီ။ အိမ္မွာက အသားဆုိလည္း ႏူးတဲ႕ အသားမွ ... ပဲ ဆုိလည္း ႏူး မွ စားတတ္တာမုိ႕ ဒီလုိမ်ဳိး သံဗူးနဲ႕ လာတဲ႕ ပဲကုိ ဒီအတုိင္း စားလုိ႕ရေပမယ့္လည္း နည္း နည္းေလး မာေနေသးလုိ႕ မီးဖုိေပၚမွာ အပူေငြ႕နဲ႕ ျပန္ႏွပ္ပီး ဆူးပုတ္ရြက္ အုပ္ ခ်က္ထားေသာ ပဲႏွပ္ ) 


** အရင္ပုိစ္႕ **  







0 comments :