Tuesday, January 31, 2012

Hen - ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ


ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ
 



ၾကက္သြန္နီ ငရုတ္ဆီ အခ်ဥ္
 

  
ေခါက္ဆြဲဖတ္


ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္
 


ၾကက္သြန္ျမိတ္
 


ၾကက္ေပါက္စ လုိ႕ ေျပာရမလား၊ ကာလသားၾကက္ လုိ႕ ေျပာရမလား ။ 
Hen အသားကုိ ေပါင္းပီး ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သားတံုးမ်ား ....
 


မႏွယ္မီ



တူ ၂ေခ်ာင္းျဖင့္ ႏွယ္ပီး



oven ျဖင့္ bake ခ်က္ထားေသာ Hen




ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ ႏွယ္ပီး ၾကက္ကင္ႏွင့္ ဓာတ္ပံု တြဲရုိက္မယ္ ၾကည့္လုိက္ေတာ့ ၾကက္ေပါင္ ၂ ေခ်ာင္း ႏွင့္ အေတာင္ပံ မရွိေတာ့ပါဘူး။ 



** ခ်က္၊ စားနည္း **





ေစ်းႏႈန္း


အသားကဒ္ တကဒ္မွာ ၾကက္ေပါက္စ ၂ေကာင္ပါတယ္။ 
၂ေကာင္ကုိ ... အေလးခ်ိန္ ၄ ေပါင္ေလာက္ရွိပီး ေစ်းႏႈန္းက $ 15.35


ခ်က္နည္း အညြန္း


တေကာင္ကုိ ....
ဆား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - ၂ ဇြန္း
သၾကား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - ၂ ဇြန္း
 ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - ၁ ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - ၁ ဇြန္း နဲ႕ ႏွယ္ပီး


ဓါးျပားရုိက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ မႊာ၊ ဂ်င္း လက္တဆစ္၊ နာနတ္ပြင့္ ၂ ပြင့္ 
Pressure cooker ျဖင့္ ၃ မိနစ္ ( သုိ႕ ) ၅ မိနစ္ ေလာက္ အုိးပူတုိက္ပီးမွ 
ေရ တခြက္ေလာက္ ထည့္ပီး မီးေျမးေျမး အေနအထားနဲ႕ နာရီ၀က္ေလာက္ ခ်က္ထားလုိက္ပါတယ္။


ရလာတဲ႕ ၾကက္သားေတြကုိ အသားႏႊင္ပီး ဓါးျဖင့္ အသားတံုး ေသးေသး စိတ္ထားပါ။



ေနာက္တေကာင္ကုိ ... 
ဆား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - ၂ ဇြန္း
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - ၁ ဇြန္း ႏွင့္ ႏွယ္ပီး
ပ်ားရည္ တေကာင္လံုးကုိ သုုပ္ေပးပါ ....
Rose marry အမႈန္႕ တေကာင္လံုးကုိ ျဖဴးေပးပါ ....
ေထာပတ္ ၂ ေအာင္စကုိ အရည္ေဖ်ာ္ပီး သုပ္ေပးပါ ...

( တည ေလာက္ ႏွပ္ထားတာ ပုိစားေကာင္းပါတယ္။ အခု ၾကက္သားက ေရခဲေသတာ ေအာက္ထပ္မွာ ထားတာမုိ႕ ခဲ ေနတဲ႕ အသား မဟုတ္ေပမယ့္ ဆား ႏွင့္ ႏွယ္ပီး တညေလာက္ မႏွပ္ထားတာမုိ႕ အသားထဲကုိ အရသာ ပုိ၀င္ေအာင္ ၾကက္ အေကာင္ကုိ ခက္ရင္း နဲ႕ ထုိးပီးမွ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းႏွင့္ အျခား ဟင္းခတ္ အေမႊးအၾကိဳင္မ်ား ႏွယ္ေပးထားပါတယ္ ) 


ဒီတခါ oven pan ကုိ ေဆးရ သက္သာေအာင္ aluminum foil


အုပ္ေပးထားလုိက္တယ္။


oven ျဖင့္ 350º F တနာရီခြဲေလာက္ ဟုိဘက္ ဒီဘက္ လွည့္ေပးပီး ကင္ထားပါ။



ပ်ားရည္ ျဖင့္ ကင္ထားေသာ ၾကက္ကင္


ဒီတခါ ခ်က္စားေသာ wonton ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲ


ေခါက္ဆြဲ ခ်က္နည္း အညြန္းမွာ 8 seconds ေ လာက္ပဲ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ရုံပါပဲတဲ႕။
ဒါေပမယ့္ အိမ္မွာေတာ့ ၂ မိနစ္ေလာက္  ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲ ထည့္ျပဳတ္တယ္ ...

 




Tissue ေပၚမွာ ဂ်ဳံမႈန္႕ပါေသာ ေခါက္ဆြဲမ်ားကုိ လက္နဲ႕ အသာေလး ဖြပီးမွ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲကုိ ထည့္လုိက္ပါတယ္။
 


ဇကာနဲ႕ စစ္ထားလုိက္ပါတယ္။
 


တစ္ေယာက္စာ ေခါက္ဆြဲဖတ္



ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - ၂ ဇြန္း
 


တစ္ေယာက္စာ ေခါက္ဆြဲဖတ္၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ နည္းနည္း၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ နည္းနည္း၊ ဆီခ်က္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ဆားအနည္းငယ္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ ၊ ၾကက္သားတံုး အပါအ၀င္ သုပ္ထားေသာ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ ...
 







** အရင္ပုိစ္႕ **





5 comments :

Aung Htut said...

အလည္လာသြားပါတယ္ ခင္ဗ်ာ :P

Thet Nandar Family said...

Aung Htut ....

အိမ္လာလည္တာ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ရွင္ ... :P

mstint said...

ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲလုပ္နည္းေလးကို အေသးစိတ္
တင္ေပးထားတာဖတ္သြားတယ္ ေက်းဇူးပါေနာ္။
ၾကက္ကိုအခုလိုေသေသခ်ာခ်ာေပါင္းတာမ်ိဳး
အရင္မလုပ္ဖူးခဲ့ဘူး ဒီတစ္ခါစမ္းလုပ္ၾကည့္မယ္
သက္နႏၵာေရ။ တစ္ျခားခ်က္နည္းေတြပါဖတ္သြားတယ္။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

သဥၨာ - Thinzar said...

ေအာက္ဆုံးက ပန္းကန္ေလး၂ခ်ပ္ ခ်စ္စရာေကာင္းလိုက္တာ.. :)

Thet Nandar Family said...

အန္တီတင့္ ႏွင့္ သဥၨာ - Thinzar ....

အိမ္ လာလည္တာ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္ ....

ရန္ကုန္က ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲမွာ အသားတံုး ေသးေသးေလးေတြ နဲ႕ စားတာမုိ႕ ၾကက္ကုိ ေပါင္းပီး အသားတံုး ေသးေသးေလးေတြ လွီးထားတာပါ။

ပန္းကန္ေတြက သမီး ေရႊး၀ယ္ထားတာ ...
စေတာ္ဘယ္ရီပံုေတြ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပံု ပန္းကန္ေတြ အမ်ားၾကီး ရွိပါေသးတယ္။ အားလံုး ခ်စ္စရာေလးေတြ ...