Tuesday, January 24, 2012

Cod Fish Curry


Cod Fish Curry


ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႕ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ ခ်က္ထားေသာ ငါးဟင္း


Cod ငါးအသားလႊာ ... Cod Fish ကုိ ဂူဂယ္မွာေသာ္လည္းေကာင္း၊ ၀ီကီမွာေသာ္လည္းေကာင္း ပံုရွာရင္ လြယ္ပါတယ္။ ကုိယ္ေတာ့ ဘေလာ့ေပၚ တျခားေနရာက ပံုေတြ အတတ္ႏုိင္ဆံုး မတင္ေတာ့ပါဘူး။ မတင္ မျဖစ္မွပဲ တင္ပါေတာ့မယ္။ 
 


** ခ်က္၊ စားနည္း **



Cod ငါးအသားလႊာေစ်းႏႈန္း



အဲဒီ ငါးအသားလႊာက အသားႏုတယ္။


ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ၾကိတ္ထားလုိက္ပါတယ္။


ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္းတုိ႕ကုိ ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ၾကိတ္ထားလုိက္ပါတယ္။


ငါးအသားလႊာကုိ တလက္မေက်ာ္ တံုးထားပါ။



ဆီကုိ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တခြက္ေလာက္ ထည့္။ 
ဆီပူပီ ဆုိတာနဲ႕ ၾကိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း ထည့္ ဆီသတ္၊ တေအာင့္ၾကာမွ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕၊ ဆား ထည့္ပါ။ 
ၾကိတ္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္ထည့္၊ ငံျပာရည္ အခ်ဳိ - ၂ ဇြန္းေလာက္ထည့္။
ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္ပီး၊ အႏွစ္ဖတ္မ်ား လိပ္တက္လာပီ ဆုိမွ ငါးအသားလႊာတံုးမ်ားကုိ ထည့္ပီး ခပ္ဖြဖြေလး ေမႊပါ။ ( ဒီငါးက ႏုတယ္။ ေၾကသြားမွာ စုိးလုိ႕ ) 
မီးေျမးေျမး အေနအထားနဲ႕ ငါးကုိ ဆီျပန္ေနေအာင္ တည္ပီး ဆီျပန္ပီဆုိတာနဲ႕ နံနံပင္ အုပ္လုိက္ရင္ ရပါပီ။



ေကာ႔ဒ္ ငါးဟင္း ဆီျပန္

0 comments :