Sunday, January 22, 2012

ဌက္ေပ်ာ္သီးေရႊခ်ီဆႏြင္းမကင္း


ဌက္ေပ်ာ္သီးေရႊခ်ီဆႏြင္းမကင္း


ဌက္ေပ်ာ္သီးေရႊခ်ီဆႏြင္းမကင္း  - ၈ လက္မ ပတ္လည္ oven foil နဲ႕ မုန္႕ဖုတ္ထားတယ္။



ဂ်ဳံမႈန္႕နဲ႕ ဖုတ္တဲ႕ ဌက္ေပ်ာ္သီး ဆႏြင္းမကင္းလည္း စားေကာင္းသလုိ ...
ေရႊခ်ီမႈန္႕နဲ႕ ဖုတ္တဲ႕ ဌက္ေပ်ာ္သီး ေရႊခ်ီဆႏြင္းမကင္းလည္း တမ်ဳိး စားေကာင္းပါတယ္။




မုန္႕ဖုတ္အပီး ေဖာင္းတက္ေနေသာ ဌက္ေပ်ာ္သီး ေရႊခ်ီဆႏြင္းမကင္းဗန္း


ေလးေထာင့္တုံးပံုစံ မလွီးစိပ္မွီ ...

** ခ်က္၊ စားနည္း ** 



ဌက္ေပ်ာ္သီး -  ၆ လံုး၊
အုန္းႏုိ႕ - ၁ ဗူး၊
ဂီးေထာပတ္ - ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၃ပံု၂ ပံု ( ၆ေအာင္စ )၊
ေရႊခ်ီ - ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၁ ခြက္၊
သၾကား - ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၁ ခြက္၊
ဆား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း၊
ဘိန္းေစ႕ - အနည္းငယ္


ဌက္ေပ်ာ္သီး ၆ လံုးကုိ ...


အုန္းႏုိ႕ တစ္ဗူးနဲ႕ ေမႊစက္ထဲ ထည့္ေမႊလုိက္ပါတယ္။
ပီးမွ ေရႊခ်ီမႈန္႕ - ဆန္ခ်ိန္ခြက္ နဲ႕ တစ္ခြက္၊
ဂီးလ္ေထာပတ္ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ နဲ႕ သုံးပံု ၂ပံု၊
သၾကား - ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တစ္ခြက္စာကုိ ေဖ်ာ္စက္ထဲ ထည့္ေမႊ ေရာလုိက္ပီး ....
ဆား - လက္ဘက္ရည္ တစ္ဇြန္း ... ပါထည့္ေမႊပါတယ္ ... 


အစားအေသာက္ အေရာင္ဆုိးေဆး အနီေရာင္ အမႈန္႕ လက္ဘက္ဇြန္း ၄ ပံု ၁ ပံုေလာက္ ... ေဖ်ာ္စက္ထဲ  ထည့္ေမႊေပးလုိက္ပါ။


ေမႊပီးေနာက္ ...


၈ လက္မ ပတ္လည္ oven foil


ဂီးလ္ ေထာပတ္ အနည္းငယ္ကုိ   ...   မုန္႕ဖုတ္မယ့္ oven foil ထဲ ထည့္ .. အရည္ေပ်ာ္ေအာင္ အပူ ခဏ ေပးထားလုိက္ပါတယ္။


မုန္႕ႏွစ္ကုိေလာင္းထည့္ပါ ...


ဘိန္းေစ႕ ကုိ ေနရာမလပ္ ျဖဴးေပးပါ ...


oven ထဲ ထည့္ပီး 350 ºF နဲ႕ ၁ နာရီေက်ာ္ေလာက္ မုန္႕ ဖုတ္လုိက္ပါတယ္။
မုန္႕ အေပၚမ်က္ႏွာျပင္ ထပ္က်က္ဖုိ႕ အေပၚမီးနဲ႕ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ သတိထားပီး ထပ္ဖုတ္ထားလုိက္တယ္။ 
ပီးမွ  ေရခဲေသတာ ေအာက္ထပ္ အခန္း ထဲ ထည့္။ နာရီ၀က္ေလာက္ အေအးခံ လုိက္ပါမွ ဌက္ေပ်ာ္သီး ေရႊခ်ီ ဆႏြင္းမကင္းက လွီးလုိ႕ ေကာင္းသြားပါတယ္။ 



မုန္႕ဖုတ္အပီး မုန္႕သား ေဖာင္းေဖာင္းေလး



** အရင္ပုိစ္႕ **

  • 2012


  • 2011



0 comments :