Wednesday, January 25, 2012

မန္းက်ည္းရြက္ႏုငပိခ်က္


မန္းက်ည္းရြက္ႏု ငပိခ်က္


ငရုတ္သီးစိမ္း ထက္ျခမ္းကြဲႏွင့္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္၊ ငံငံ၊ စပ္စပ္ေလး ခ်က္ထားပါတယ္။
 


( ေရႊမွာဆုိရင္ မန္းက်ည္းရြက္က တရာဖုိး ၃ စည္းေလာက္ ရအံုးမလား မသိဘူး။ အစည္းေတာ့ နည္းနည္းေသးတယ္။ သၾကၤန္နားေလာက္ဆုိရင္ မန္းက်ည္းရြက္ႏုေပၚပါပီ။ မန္းက်ည္းရြက္ႏု လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ အႏုေလးေတြကုိ ၾကက္သြန္နီနဲ႕ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ သုပ္စားလုိ႕ပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ ငါးၾကင္းသားနဲ႕ မန္းက်ည္းရြက္ႏုကုိ ဥၾသစ္ရြက္ေလးပါ တြဲပီး ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလး ခ်က္ရင္ တကယ္ကုိ ထမင္းျမိန္ပါတယ္။ ကုိယ့္ ေရႊျမန္မာမွာ ေနတုန္းက ကင္းပြန္ခ်ဥ္ရြက္ႏွင့္ ပဒက္စာဟင္းရည္ပဲ ဘေလာ့ေပၚ ပုိစ္႕တင္ျဖစ္တယ္။ မန္းက်ည္းရြက္ႏု ႏွင့္ ဥၾသစ္ရြက္ + ငါးၾကင္းသားပါ ထည့္ပီး ခ်က္ထားတဲ႕ ဟင္းရည္ ကုိ ဘေလာ့ေပၚ မတင္ျဖစ္ဘူး။ အဲဒီ အခ်ိန္တုန္းက ဘေလာ့ ပိတ္ထားတဲ႕ အခ်ိန္မုိ႕လုိ႕ အမွတ္တရ မတင္ျဖစ္လုိက္ဘူး။ မတ္လ၊ ဧျပီလေလာက္ဆုိ ဒန္႕ဒလြန္သီး၊ မန္းက်ည္းရြက္ႏု၊ ဥၾသစ္ရြက္၊ မေနာႏြယ္ သရက္ကင္း၊ မခ်စ္စု၊ စိန္တလံုး၊ ဒူးရင္းသီး ... လြမ္းစရာပါလား ... ) 


ဟင္းအုိး
 



မန္းက်ည္းရြက္ႏု ငပိခ်က္ ကုိ



ထမင္းႏွင့္ ႏွယ္ပီး
 


ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ ႏူးႏူးေလး အပါ ...



၀က္သားႏွပ္ျဖင့္ သံုးေဆာင္ရင္ လုိက္ဖက္ပီး ျမန္မာဆန္တဲ႕ ဟင္းတခြက္ပါ။


** ခ်က္၊ စားနည္း **



ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ၾကိတ္ထားပါ။
 

ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ၾကိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ႏွင့္ အေမရိကားက ေအရွန္ဆုိင္မွာ ၀ယ္လုိ႕ရေသာ မန္းက်ည္းရြက္ႏု ပုလင္းေစ်းႏႈန္း - $ 1.95


ပုလင္းနဲ႕ လာတဲ႕ မန္းက်ည္းရြက္ႏု


ဆီကုိ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ - ၁ ခြက္စာေလာက္ အပူေပးလုိက္ပါတယ္။
ဆီပူပီ ဆုိတာနဲ႕ ၾကိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ထည့္ ဆီသတ္၊
ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ထည့္၊ 
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ရွစ္စိတ္ျခမ္း ၂ လံုးေလာက္ထည့္၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္မ်ား ႏူးစျပဳလာပီ ဆုိမွ ...
ငရုတ္သီးစိမ္း ထက္ျခမ္းခြဲထည့္၊
မန္းက်ည္းရြက္ႏုထည့္ေမႊ၊
စိမ္းစားငပိ တဇြန္းကုိ ေရ အနည္းငယ္နဲ႕ ေဖ်ာ္ထားတာ ထည့္၊
ငံျပာရည္ အခ်ဳိ ၂ ဇြန္း၊
ဆား - ၁ ဇြန္း၊
ဟင္းခတ္မႈန္႕ - ၁ ဇြန္း ထည့္ေမႊပီး 
မန္းက်ည္းရြက္ႏုမ်ား ႏြမ္းလာခါနီး၊ ဆီျပန္လာပီဆုိမွ ပါးပါးလွီးထားေသာ နံနံပင္ အုပ္ပါ။



** အရင္ပုိစ္႕ **





0 comments :