Sunday, January 22, 2012

အားလူးငပိေၾကာ္


အားလူးငပိေၾကာ္


အားလူးငပိေၾကာ္ - စပ္စပ္


ဘယ္ေလာက္ေတာင္ စပ္လုိက္မလဲဆုိတာ ဓာတ္ပံုကုိ ၾကည့္ပီး အလြယ္တကူ သိႏုိင္မွာပါ ....


ထမင္းကုိ ဆီစိမ္းနဲ႕ ႏွယ္ပီး ထမင္း တလုပ္ကုိ ဆီစမ္း ထမင္း မ်ားမ်ား ... အားလူး ငပိေၾကာ္ နည္းနည္း နဲ႕ တြဲဖက္စားပီး ... အင္တာနက္က ဟာသအၿငိမ္႕ - ေျပတီဦး ေဖာင္ေဒးရွင္း က တင္ဆက္တဲ႕ ဒါရုိက္တာ ေမာင္မ်ဳိးမင္း ရင္တြင္းျဖစ္ - မုဒိတာလြင္ျပင္ အျငိမ္႕ကုိ ၾကည့္ရင္း စား ... စပ္သြားရင္း  ေရေႏြးၾကမ္းေလး ေသာက္ ...


စားလည္း စား ... ရီလည္း ရီ ... စပ္ လည္း စပ္ ... ရွဴးရွဲ စပ္ ... စပ္


ထမင္း ဆီစမ္း မ်ားမ်ား နဲ႕ တြဲစားတာ .. ဒီအတုိင္း စားမယ္ဆုိရင္ေတာ့ ငပိဖုတ္နဲ႕ ငရုတ္သီးကုိ ေလွ်ာ့မွ ေတာ္ၾကာ က်မယ့္ အားလူး ငပိေၾကာ္ ....


** ခ်က္၊ စားနည္း **



Pringless ( original ) အားလူးေၾကာ္ ၂ ဗူး 


စိမ္းစားငပိ တဇြန္းေလာက္ကုိ ကင္မယ့္ ဗန္းထဲမွာ ခပ္ျပားျပား ကပ္လုိက္ပီး oven နဲ႕ မိနစ္ အနည္းငယ္ေလာက္ ငပိဖုတ္ထားလုိက္တယ္။


ငပိဖုတ္


ဇြန္းျဖင့္ ေျခထားေသာ ငပိဖုတ္


Dried Chili


ငရုတ္သီးေတာင့္ေျခာက္ကုိ ဆီပူအုိးထဲမွာ မီးေျမးေျမး အေနအထားနဲ႕ ေၾကာ္ထားလုိက္ပါတယ္။


ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ပါးပါးလွီးပီး ဆီပူအုိးထဲမွာ မီးေျမးေျမး အေနအထားနဲ႕ ေၾကာ္ထားလုိက္ပါတယ္။


Chilli Crushed


ငရုတ္သီး အၾကမ္းမႈန္႕


ဆီပူအုိးထဲမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေၾကာ္ပီးတာနဲ႕ တျပိဳင္နက္ထဲ ငရုတ္သီး အၾကမ္းမႈန္႕ကုိပါ မီးေျမးေျမး အေနအထားနဲ႕ပဲ ဆက္ေၾကာ္ထားလုိက္ပါတယ္။


ဒီေျမပဲဆန္က ေလွာ္ပီးသား၊ ၾကြပ္ပီးသား၊ ဆား ပါပီးသားမုိ႕ သူ႕ကုိ ေနာက္ဆံုးမွ ( မီးေျမးေျမး အေနအထား နဲ႕ ) ထည့္ ေၾကာ္လုိက္ပါတယ္။ ( ေျမပဲဆန္ အစိမ္း သုိ႕မဟုတ္ မေလွာ္ရေသးတဲ႕ ေျမပဲ ဆုိရင္ေတာ့ အရင္ဦးဆံုး ေၾကာ္ပီး ဆယ္ထားလုိက္ပါ။ အားလူး နဲ႕ ႏွယ္တဲ႕ အခါက်မွ ထည့္တာ ပုိေကာင္းပါတယ္။ )


ေၾကြဇလံုထဲမွာ ရွိေသာ အားလူးေၾကာ္ထဲသုိ႕ ငပိဖုတ္၊ ငရုတ္သီး အၾကမ္းမႈန္႕ ဆီခ်က္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္၊ ေျမပဲေၾကာ္ တုိ႕ ႏွင့္ အတူ ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ပါ ထည့္ပီး ဇြန္း ၂ ေခ်ာင္းျဖင့္ ေမႊထားလုိက္ပါတယ္။


အားလူးေၾကာ္ကလည္း နဂုိ ဆားပါးပီသား၊ ေျမပဲဆန္ကလည္း နဂုိ ဆားပါပီးသားမုိ႕ ဘာမွ ထပ္မထည့္ေတာ့ပါဘူး။ ( အစပ္ သိပ္မစားရင္ ၊ အားလူးငပိေၾကာ္ကုိ ဒီအတုိင္းေလးပဲ ေရေႏြးၾကမ္း ခါးခါးေလးနဲ႕ တြဲဖက္ စားေသာက္မယ္ဆုိရင္ ) ငပိဖုတ္ ႏွင့္ အစပ္ကုိ ေလွ်ာ့ထည့္ပါ။


အားလူးငပိေၾကာ္

** စားေသာက္ကုန္ **


( Chilli Crushed ) ငရုတ္သီး အၾကမ္းမႈန္႕ 


ငရုတ္သီးပြေတာင့္ေျခာက္ကုိ ညက္ေနေအာင္ မၾကိတ္ထားတဲ႕ ငရုတ္သီး အဖက္ၾကီးၾကီးမ်ား ရွိေသာ ငရုတ္သီး အၾကမ္းမႈန္႕ 


Crushed red chillies ( ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ ) 


မုန္႕ဟင္းခါး၊ အသုပ္စံုထဲ ထည့္စားေသာ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ ( ငရုတ္သီးေတာင့္ေျခာက္ကုိ ၾကြပ္ေနေအာင္ ေလွာ္လုိက္ပီး ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္ထားေသာ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ ) 


လြယ္လြယ္ကူကူ ၾကည့္လုိက္ရင္ သိတာက ငရုတ္သီးဖတ္ အဖတ္ၾကီးၾကီးေလးပါတယ္။ သိပ္ မက်က္ခ်င္ဘူးဆုိ ငရုတ္သီး အၾကမ္းမႈန္႕ ။

ငရုတ္သီးဖတ္ က်က္ေနတာမ်ဳိး .. မႈန္႕ေနေအာင္ ညက္ေနတာမ်ဳိးက ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ ။

  
$ 2.75

  
ယုိ္းဒယား ပုစြန္ငပိ 

  
ဒီမွာ ပုစြန္ငပိ  ကုိ ယုိးဒယားက လာတာ တံဆိပ္အမ်ဳိးမ်ဳိး ၀ယ္လုိ႕ ရသလုိ ... ေရခ်ဳိ ငပိ ( ငပိေဖ်ာ္ရည္ ) လုပ္တဲ႕ ေရခ်ဳိ ငပိမ်ဳိးကုိလည္း ငပိေကာင္ ပါ အပါ တံဆိပ္အမ်ဳိးမ်ဳိး နဲ႕ ယုိးဒယားက လာတဲ႕ ပုလင္းမ်ဳိးေတြ ၀ယ္လုိ႕ ရပါတယ္။ 





** အရင္ပုိစ္႕ **

  • 2011 




0 comments :