Wednesday, January 25, 2012

Baked Cornish Hens


ထမင္းႏွင့္ ၾကက္ကင္၊ Broccoli ေၾကာ္


Baked Cornish Hen

   
 
ပ်ားရည္နဲ႕ ကင္ထားတာမုိ႕ ခ်ဳိတယ္။ 



အသားကေတာ့ ရုိးရုိး ၾကက္သားကင္ အရသာထက္ စာရင္ေတာ့ အသားပြပြၾကီး ။ အရသာ ေပါ႔ေပါ႔ရြတ္ရြတ္ၾကီးေတာ့ မဟုတ္ဘူး။


ခရုဆီနဲ႕ ေၾကာ္ထားေသာ Broccoli ေၾကာ္ 


စိမ္းစိမ္းေလး ေၾကာ္ထားေသာ Broccoli ေၾကာ္


ပူပူေလး

** ခ်က္၊ စားနည္း ** 




Cornish Hen


Cooking instructions

Hen တေကာင္ကုိ ...
ဆား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - ၃ ဇြန္း၊
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - ၂ ဇြန္း၊
သၾကား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - ၂ ဇြန္း၊ 
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း -  ၂ ဇြန္း၊
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - ၂ ဇြန္း၊
ရွာလကာရည္ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း - ၂ ဇြန္း၊
ပ်ားရည္ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း၊




ႏွယ္ပီး ေရခဲေသတာထဲမွာ တညေလာက္ ႏွပ္ထားပါ။




ေရခဲေသတာ ေအာက္ထပ္ထဲမွာ တညေလာက္ ႏွပ္ထားေသာ Hen မ်ားကုိ 




မနက္က်မွ Hen တေကာင္ကုိ ၀မ္းဗုိက္ထဲ ...
ၾကက္သြန္နီ တစိတ္၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ မႊာ၊
ၾကက္သြန္ျမိတ္ - ၂ ပင္ ထည့္ပီး 
ဂ်င္း - နည္းနည္း ...
 vegetable oil - ၃ ဇြန္းေလာက္ စမ္းပီး




oven ထဲမွာ ကင္မယ့္ ဗန္းေပၚ တင္ပီး 
ေအာက္နားမွာ ... က်လာမယ့္ အဆီ ကုိ   oven pan ျဖင့္ ခံထားပါ။
350º F နဲ႕ တဖက္ကုိ မိနစ္ ၄၀ စီ နီေရာင္သန္းတဲ႕ အထိ ကင္ေပးပါ။




Hen မွ ထြက္လာေသာ အဆီမ်ား ... ပဲငံျပာရည္ ႏွင့္ ပ်ားရည္၊ oil အနည္းငယ္ ပဲ ပါ၀င္ပါတယ္။
ရုိးရုိးပံုမွန္ ၾကက္သား၊ Turkey၊ ဘဲကင္တုိ႕ထက္ အဆီပါ၀င္မႈ ႏႈန္း နည္းပါတယ္။




ဒီ ၾကက္သားက ရုိးရုိး ပံုမွန္ ၾကက္သားထက္ အဆီနည္းတာမုိ႕ လူၾကိဳက္မ်ားၾကပါတယ္။ 




အဆီနည္းပီး အသားက်စ္တာမုိ႕ ရုိးရုိး အေကာင္ၾကီး ၾကက္သားထက္ စာရင္ အရသာလည္း ပုိရွိတယ္။




ဆီ အနည္းငယ္ထည့္ပီး အပူေပး။ 
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးျပားရုိက္ ႏွင့္ ဂ်င္း ဓါးျပားရုိက္ကုိ ထည့္ပီး ဆီသတ္ ... ပီးတာနဲ႕ 
စိတ္ထားတဲ႕ ဘေရာ့ကယ္လီ ၂ ဖူးကုိထည့္။
ဆန္ခ်ိန္ခြက္နဲ႕ ေရ တခြက္စာ၊ ခရုဆီ ၂ ဇြန္း၊ ဆား - ၂ ဇြန္း ေဖ်ာ္ထားတာ ေလာင္းထည့္ပီး .. ေမႊ၊
အဖံုးကုိ ၃ မိနစ္ေလာက္ အုပ္ပီး ခ်က္လုိက္ရင္ စိမ္းစိမ္းစုိစုိ နဲ႕ စားခ်င္စဖြယ္ ဘေရာ့ကယ္လီေၾကာ္ကုိ ရရွိပါပီ။


** အရင္ပုိစ္႕ ** 


0 comments :