" Fall in Leaves "

I love fall season. Fall season like colorful pictures. It's the most colorful time of the year. The leaves are beginning to turn, with trees taking on golden, amber and scarlet hues.

Shwe Kyi Sa Nywin Makin

( "Shwe Kyi Sa Nywin Makin" include Cashew Nuts, Raisins, Walnut, Almond, Coconut Cream, Butter and ..... I can only eat a little, because after I took about 5 bites, I feel full already.) My son like "Shwe Kyi Sa Nywin Makin" because there are mix nuts .... My son also likes poppy seeds that are on the "Shwe Kyi Sa Nywin Makin" very much, that's why I have to give my son extra poppy seeds about 1 small cup.

မုန္႕ဟင္းခါး ....

blog မွာ ပုိစ္႕ မတင္ျဖစ္တာ ၾကာေနျပီမုိ႕ ... ဘေလာ့လည္း အသက္သြင္းရင္း ... ဘာေရးရမွန္းလည္း မသိျဖစ္ရင္း ... ထံုးစံ အတုိင္း ဓာတ္ပံုပဲ တင္လုိက္ပါတယ္။ ... ဓါတ္ပံုကေတာ့ ...

Have a lucky and wonderful 2014!

Happy new year everyone! Wishing you all a healthy, prosperous, and love filled new year. May the New Year bring to you warmth of love, and illuminates your path of life towards a positive direction.

ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲ အတြက္ ၾကက္သား အုန္းႏုိ႕ခ်က္

ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ေသာ . . . အန္တီစု စကားလံုး - ကၽြန္မအခက္အခဲေတြ ၾကံဳေတြ႕ခဲ႕ရတဲ႕ အခါမွာ တာ၀န္ထဲမွာ စိတ္ႏွစ္ထားတာထက္ ဘ၀မွာ အေရးၾကီးတာ မရွိဘူးဆုိတဲ႕ ခံယူခ်က္နဲ႕ အားတင္းခဲ႕ပါတယ္။ အဲဒီစိတ္ေၾကာင့္ ကၽြန္မ ေရွ႕ဆက္ႏုိင္ခဲ႕တာပါ။

Sunday, July 31, 2011

အားလူးပူတီ


Lucky Seven လက္ဘက္ရည္



ေကာ္ျပန္႔စိမ္း





 
ၾကက္သားပလာတာ







အားလူးပူတီ


.
.

ပဲပလာတာ

တုိရွည္





 

 










ေရႊျမန္မာက တုိရွည္ပါ။ စင္ကာပူမွာလည္း တုိရွည္ ရပါတယ္။ အဲဒီက တုိရွည္လည္း စားလုိ႕ေကာင္းပါတယ္။ ေကာ္ဖီဆုိ ပရီမီယာ 2 Plus 1 ကုိပဲ ႏွပ္ပီး ေသာက္ပါတယ္။ ေသာက္လုိ႕ ေကာင္းလုိ႕ပါ။ နက္စ္ေကာ္ဖီကုိလည္း နတ္ေကာ္ဖီလုိမ်ဳိး ေသာက္တတ္ပါေသးတယ္။ ဒီမိသားစုက ေကာ္ဖီကုိ အရမ္းပဲၾကိဳက္တတ္တဲ႕ မိသားစုပါ။

Saturday, July 30, 2011

ရုံပေတသီဟင္း



Masala










စမုန္စပါး




coriander seeds၊ ငရုတ္ေကာင္းေစ႕၊ စမုန္စပါး၊ ေလးညင္းပြင့္



ဆီပူအုိးထဲမွာ ဆီကုိ အပူေပးပီးတာနဲ႕ မဆာလာအထုပ္ထဲက အေစ႕ေလးေတြကုိ အရင္ဆံုး ဆီသတ္လုိက္ပါတယ္။ ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္ ၄ရြက္ေလာက္ထည့္ေမႊတယ္။

 ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီထည့္ပါတယ္။ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ ထည့္ပီး ဆီသတ္လုိက္ပါတယ္။

ပီးတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါးပါးလွီးထားတာ ထည့္တယ္။ ဆားေလးထည့္တယ္။ အသင့္ေဖ်ာ္ထားတဲ႕ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ေလးထည့္ေမႊေပးပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္ေတြ ေၾကသြားတာနဲ႕ ရုံပေတသီးထည့္တယ္။ ရုံပေတသီးဟင္းကုိ အရည္ေလး စပ္စပ္ေလာက္ လုိခ်င္တာမုိ႕ ေရတခြက္ေလာက္ ထည့္ေပးလုိက္ပီး အဖံုးအုပ္ခ်က္ထားလုိက္ပါတယ္။

ရုံပေတသီးက ႏူးလြယ္တယ္။ တုိ႕စရာအေနနဲ႕ စားတဲ႕အခါမွာ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲ ၅ မိနစ္ေလာက္ အဖံုးအုပ္ ျပဳတ္လုိက္ရင္ပဲ တုိ႕စားလုိ႕ ေကာင္းတဲ႕ အေနအထားကုိ ရပါတယ္။



တုိရွည္ နဲ႕ပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ ေပါင္မုန္႕၊ ထမင္းနဲ႕ တြဲစားရင္ စားလုိ႕ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။ အဓိက က မဆလာအထုပ္ထဲမွာ ပါတဲ႕ စမုံစပါး၊ အပါအ၀င္ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ေတြေၾကာင့္ပါ။ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ေလး ပါေတာ့ ခံတြင္းလုိက္တာေပါ႔။












ရုံပေတသီဟင္း




ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ ႏွင့္ ရုံပေတသီးဟင္း

ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ေလးကုိ ကုိက္ပီး ရုံပေတသီဟင္းေလး နဲ႕ ထမင္းႏွယ္စားရင္ စားလုိ႕ ေကာင္းပါတယ္။ ခံတြင္းလုိက္ပါတယ္။ 

Posted :  
http://thiriyatanar.blogspot.com/2011/05/blog-post_24.html

အမဲႏွပ္


အမဲႏွပ္



အမဲသားကုိ လက္မ ဆုိဒ္ေလာက္ အသားတံုးေလးေတြ လွီးထားလုိက္ပါတယ္။ တခါတေလလည္း ဒီထက္ၾကီးတယ္။ မ်ားေသာအားျဖင့္ကေတာ့ တလက္မေလာက္ပါပဲ။ ကေလးေတြ  အသားဖဲ႕လုိ႕ ေကာင္းေအာင္ ဒီအေနေတာ္ပဲ ခ်က္တာမ်ားပါတယ္။ အမဲသား အစိမ္းမွာကတည္းက ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ကုိ နယ္ေပးထားပီး မိနစ္ပုိင္းေလာက္ ႏွပ္ထားလုိက္ပါတယ္။


 ေရခဲေသတာထဲမွာ တညေလာက္ ႏွပ္ေပးထားလည္း စားေကာင္းသလုိ အျပင္မွာ နာရီ၀က္ေလာက္ အစာပလာဆာေတြ နယ္ပီး ႏွပ္ထားလုိ႕ ရွိရင္ အသားကုိ ၀ါးစားတဲ႕အခါမွာ အရသာ ရွိေနမွာပါ။ အဓိက က အသားအစိမ္းထဲကုိ အစာပလာဆာ အမႈန္႕အရသာေတြ ၀င္ေနေအာင္လုိ႕ပါ။




ကရေ၀းရြက္၊ ေလးညင္းပြင့္၊ ဖာလာေစ႕၊ သစ္ၾကားပုိးေခါက္




အႏွစ္မ်ားမ်ား လုိခ်င္လုိ႕ ၾကက္သြန္နီ ဥၾကီး တလံုး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ပန္းငရုတ္ပြ




ဆီကုိ အနည္းငယ္ေလာက္ထည့္ပီး အပူေပးပီးတာနဲ႕ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္တယ္။ ကရေ၀းရြက္ထည့္ပီး ဆက္တုိက္ဆုိသလုိ ဖာလာေစ႕၊ ေလးညင္းပြင့္၊ သစ္ၾကားပုိးေခါက္ကုိ ထည့္ပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း၊ ပန္းငရုတ္ပြထည့္တယ္။ 


ႏွပ္ထားတဲ႕ အမဲသားကုိ ထည့္ေမႊေပးထားလုိက္တယ္။ ဆီသတ္ပီးတာနဲ႕ ေရကုိ အသားတံုးျမဳပ္ေအာင္ထည့္ပီး ၃ေရေလာက္ အလယ္မီးနဲ႕ ခ်က္လုိက္ပါတယ္။


ေရနဲ႕အတူ ႏြားႏုိ႕ တခြက္စာ ထည့္ခ်က္လုိ႕လည္း စားေကာင္းသလုိ၊ ဒိန္ခ်ဥ္ တခြက္စာ ထည့္ခ်က္လည္း စားေကာင္းတာပါပဲ။ (ဒီေန႕ေတာ့ မရွိလုိ႕ မထည့္ေတာ့ပါဘူး)


ေရက အသားတံုးတ၀က္ေလာက္ ေရာက္ရင္ ျပန္ ျပန္ျဖည့္လုိက္ပီး ေနာက္ဆံုးတေရမွာေတာ့ လတ္ဆတ္တဲ႕ သံပုရာရည္ လက္ဖက္ရည္ ၃ဇြန္းေလာက္ ထည့္ပီး ႏွပ္လုိက္ပါတယ္။


 (ဒီရက္ပုိင္း မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ထက္ သံပုရာသီးကုိ ညစ္ပီး ထည့္ခ်က္ရတာ လက္ ေတြ႕ ေနတယ္)


ဆီျပန္ေနေအာင္ တည္ထားေသာ အမဲႏွပ္ေလးပါ။ အႏွစ္မ်ားမ်ားနဲ႕ေပါ႔။ :)










Friday, July 29, 2011

ထမင္းေၾကာ္



ထမင္းေၾကာ္



ဆီေလး နည္းနည္းမွာ အရင္ဆံုး ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႕အတူ ၾကိတ္ထားေသာ ၀က္သား ထည့္ေၾကာ္လုိက္ပါတယ္။




တဆက္တည္း ပါးပါးလွီးထားေသာ ဘုိစားပဲသီးေတာင့္ကုိ ထည့္ပီး ငံျပာရည္ေလး ၅စက္ေလာက္ ထည့္ေမြေပးပီးေနာက္ ေရအနည္းငယ္ျဖန္းပီး ခဏေလာက္ ခ်က္ထားလုိက္ပါတယ္။


ခ်က္ပီးသား ထမင္းကုိ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ နဲ႕ ႏွယ္ေပးထားပီး

ေၾကာ္ထားေသာ ၀က္သားမ်ား ႏူးလာပီဆုိတာနဲ႕ ႏွယ္ထားတဲ႕ ထမင္းေတြကုိထည့္ပီး ေယာင္းမ နွစ္ေခ်ာင္းနဲ႕ ေမႊေပးလုိက္ပါတယ္။

ေယာင္းမ ၂ေခ်ာင္းသံုးတာကေလ ... ကုိယ္ ငယ္ငယ္က ထမင္းေၾကာ္ ၊ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ရင္ ေယာင္းမ တေခ်ာင္းတည္းနဲ႕ဆုိ အားရ ပါးရ ေမႊတတ္လြန္းလုိ႕ ထမင္းေတြ၊ ေခါက္ဆြဲေတြ ေၾကသြားဖူးပါတယ္။ ေခါက္ဆြဲေၾကေၾကာ္ က်ေနတာပါပဲ။ ဒါေၾကာင့္မုိ႕ မေၾကာ္ခင္မွာ ထမင္းေတြ၊ ေခါက္ဆြဲေတြကုိ ပဲငံျပာ၇ည္ နဲ႕ အရင္ႏွယ္ထားေပးပီးမွ ဆီနဲ႕ ေၾကာ္တဲ႕အခါမွာ ေယာင္းမ ႏွစ္ေခ်ာင္းနဲ႕ ဖြဖြေလး အရင္ေၾကာ္ထားေသာ ဟင္းသီးဟင္းရႊက္၊ အသားေတြ၊ ၾကက္ဥေၾကာ္၊ ၀က္အူေခ်ာင္းေၾကာ္ေတြနဲ႕ သမေအာင္ ေမႊေပးပါတယ္။ မစုိလြန္း မေျခာက္လြန္းေသာ အေနထား ရရင္ ေၾကာ္လုိ႕ ပီးပါပီ။ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ေလး ျဖဴးထားေသာ ထမင္းေၾကာ္ပါ။