" Fall in Leaves "

I love fall season. Fall season like colorful pictures. It's the most colorful time of the year. The leaves are beginning to turn, with trees taking on golden, amber and scarlet hues.

Shwe Kyi Sa Nywin Makin

( "Shwe Kyi Sa Nywin Makin" include Cashew Nuts, Raisins, Walnut, Almond, Coconut Cream, Butter and ..... I can only eat a little, because after I took about 5 bites, I feel full already.) My son like "Shwe Kyi Sa Nywin Makin" because there are mix nuts .... My son also likes poppy seeds that are on the "Shwe Kyi Sa Nywin Makin" very much, that's why I have to give my son extra poppy seeds about 1 small cup.

မုန္႕ဟင္းခါး ....

blog မွာ ပုိစ္႕ မတင္ျဖစ္တာ ၾကာေနျပီမုိ႕ ... ဘေလာ့လည္း အသက္သြင္းရင္း ... ဘာေရးရမွန္းလည္း မသိျဖစ္ရင္း ... ထံုးစံ အတုိင္း ဓာတ္ပံုပဲ တင္လုိက္ပါတယ္။ ... ဓါတ္ပံုကေတာ့ ...

Have a lucky and wonderful 2014!

Happy new year everyone! Wishing you all a healthy, prosperous, and love filled new year. May the New Year bring to you warmth of love, and illuminates your path of life towards a positive direction.

ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲ အတြက္ ၾကက္သား အုန္းႏုိ႕ခ်က္

ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ေသာ . . . အန္တီစု စကားလံုး - ကၽြန္မအခက္အခဲေတြ ၾကံဳေတြ႕ခဲ႕ရတဲ႕ အခါမွာ တာ၀န္ထဲမွာ စိတ္ႏွစ္ထားတာထက္ ဘ၀မွာ အေရးၾကီးတာ မရွိဘူးဆုိတဲ႕ ခံယူခ်က္နဲ႕ အားတင္းခဲ႕ပါတယ္။ အဲဒီစိတ္ေၾကာင့္ ကၽြန္မ ေရွ႕ဆက္ႏုိင္ခဲ႕တာပါ။

Thursday, June 30, 2011

ဂ်ဴးျမစ္ ပဲပုပ္ေၾကာ္


ဂ်ဴး ပဲပုတ္



ဂ်ဴး ပဲပုတ္ အခ်ပ္ေလးေတြ။ တစ္ထုပ္မွာ ၆ ခ်ပ္ပါတယ္။ ကင္စား လုိ႕ပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ ေၾကာ္စားလုိ႕ပဲ ျဖစ္ျဖစ္ ေတာ္ေတာ္ကုိ စားေကာင္းပါတယ္။ ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္၊ ေျမပဲနဲ႕ ေၾကာ္စားပီး ေကာက္ညွင္းလက္ဖက္ေမႊးနဲ႕ေရေႏြးၾကမ္းေသာက္ပီးစား၊
ေတာ္ေတာ္ေလးကုိ စားေသာက္ရတာ စိတ္ခ်မ္းေျမ႕ဖုိ႕ ေကာင္းပါတယ္။


ေျမပဲဆန္ (ဆားပါ ပီးသားေျမပဲဆန္ ၾကြတ္ၾကြတ္ေလး)


 ေျမပဲဆန္ကုိ ငရုတ္ဆံုနဲ႕ ေထာင္းလုိ႕ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ဓါးနဲ႕ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားတာပါ။


 ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္


 ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ကုိ နည္းနည္းမဲတဲ႕အထိ ဆီေလးနည္းနည္း၊ မီးေလး နည္းနည္းနဲ႕ ေၾကာ္ထားလုိက္ပါတယ္။


 စကားခ်ပ္ ။  ။ ဒီလုိ ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ကုိ ထမင္းသုပ္ထဲမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ တြဲစားရတာကုိ ႏွစ္ခ်ဳိက္သလုိ၊ သီးစံု ပဲကုလားဟင္း နဲ႕ ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ကုိ တြဲစားရတာလည္း ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ပါတယ္။ 
ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္+ ဆား+ၾကက္ဥဟတ္ဘိြဳင္ေၾကာ္+ ထမင္းနဲ႕စားရတာကုိလည္း ၾကိဳက္ပါတယ္။ 


 ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ကုိ အဆင့္သင့္ အရင္ေၾကာ္ထားလုိက္ပါတယ္။



 ဂ်ဴးျမစ္ပဲပုတ္ေၾကာ္ကုိ အခ်ပ္လုိက္လည္း ေၾကာ္စားတဲ႕ အခါ ေၾကာ္စားတတ္သလုိ ေျမပဲနဲ႕ ေရာေၾကာ္မွာမုိ႕ ပဲပုတ္ခ်ပ္ကုိ ေျခထားလုိက္ပါတယ္။ 



 ပဲပုတ္တုိ႕၊ ေျမပဲဆန္တုိ႕၊ သီဟုိေစ႕တုိ႕ကုိ မီးေျမးေျမးနဲ႕ ေၾကာ္ပီး သိပ္အၾကြပ္ၾကီး မျဖစ္ခင္မွာ ေၾကာ္ထားတဲ႕ ဒယ္အုိးထဲကေန ဆယ္ထားလုိက္ပါတယ္။ 
သီဟုိေစ႕ဆုိ ပန္းကန္ျပားထဲ ဆယ္ထည့္ထားတာေတာင္မွ ေၾကာ္ထားတဲ႕ အပူရွိန္နဲ႕ ပန္းကန္ျပားေပၚမွာ ဆက္ပီး ေၾကာ္ေနတုန္းလား ထင္ရတယ္။ ဒါေၾကာင့္မုိ႕လုိ႕ သီဟုိေစ႕ေၾကာ္ရင္ မီးေျမးေျမးမွာ သီဟုိေစ႕ကုိ ေမႊပီး ေရႊေရာင္ေလးနား သန္းခ်င္လာပီး ဆုိတာနဲ႕ ပန္းကန္ျပားေပၚ ဆားေလးျဖဴးပီး ေကာက္ထည့္လုိက္တာပါပဲ။



 အိမ္မွာ ဒီေန႕ခ်က္တဲ႕ ဂ်ဴးျမစ္ပဲပုတ္ေၾကာ္က ရုိးရုိးေလးပါ။ ဆီပူကုိ မီးေလးေျမးေျမးမွာ ေျမပဲဆန္ကုိအရင္ေၾကာ္ပါတယ္။ ေျမပဲက နဂုိကတည္းက ဆားပါ ပီးသားပါ။ ေျမပဲဆန္ မၾကြတ္ေသးခင္မွာ ဂ်ဴးပဲပုတ္ထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ ထပ္မထည့္ေတာ့ပါဘူး။ (၂ခုစလံုးက ဆားပါ ပီးသားမုိ႕လုိ႕) ခဏေလာက္ၾကာတာနဲ႕ ပန္းကန္ျပားထဲကုိ ေကာက္ဆယ္ထည့္လုိက္တာပါ။ ဒီအေနအထားေလးကုိပဲ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ပါတယ္။ 
သူမ်ားခ်က္ရင္ ပုိၾကိဳက္ပါေသးတယ္။ 
လြမ္းတယ္ စီးတီးမတ္က ဂ်ဴးျမစ္ပဲပုတ္ေၾကာ္ကုိ။ 








 ဂ်ဴးျမစ္ပဲပုတ္ေၾကာ္ပီးတာနဲ႕ ဒယ္ဒီက ပဲဟင္းခ်ဳိေလးနဲ႕ တြဲစားခ်င္လုိ႕ ဒယ္ဒီ ကုိယ္တုိင္ ခ်က္ထားေသာ ပဲနီေလး ဟင္းခ်ဳိပါ။ မာမီကေတာ့ မေစာင့္ႏုိင္ေတာ့ဘူး။ ဂ်ဴးျမစ္ပဲပုတ္ေၾကာ္ကုိ ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ ကုိက္ပီး စားေတာ့တာပါပဲ။ ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ ၃ေတာင့္ေလာက္ နဲ႕ ထမင္းတပန္းကန္ စားအပီး ေတာ္ေတာ္စပ္သြားတာမုိ႕ သမီးဆီက သၾကားလံုး ယူပီး စားရေသးတယ္။ သြားႏႈတ္ထားေသာ သမီးကုိလည္း ဒီရက္ပုိင္းမွာ ဟင္းခ်က္ပီ ဆုိတာနဲ႕ သူ႕ကုိ အိပ္ခန္းတံခါးပိတ္ပီး ၀ါရံတာမွာ အရုပ္ေတြနဲ႕ ေဆာ့ခုိင္းရေသးတယ္။ အေညာ္မိပီး ပါးေယာင္လာမွာ စုိးလုိ႕ပါ။ ေဆးကုသခ အလကားဆုိေပမယ့္ ေ၀ဒနာ ခံစားေနရမွာစုိးတယ္ေလ။



  ဒယ္ဒီ ခ်က္ေသာ ပဲနီေလး ဟင္းခ်ဳိ

Tuesday, June 28, 2011

ၾကက္သားငပိေၾကာ္


 ၾကက္သား အသားတံုးၾကီးပဲ ဆား၊ ဆႏြင္း၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ နဲ႕ ႏွယ္ပီး ဂ်င္း နဲ႕ ေရခမ္းျပဳတ္ထားေသာ ၾကက္သားျပဳတ္ကုိ ႏႊင္ထားေသာ ၾကက္သားအမွ်င္။


 ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ အခြံခြါပီး ဓါးမရဲ႕ ဓါးဖေနာင့္နဲ႕ ထုထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴဓါးထု


 ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ


ဆီပူအုိးထဲမွာ အရင္ဆံုး ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးထုကုိ အရင္ေၾကာ္ပါတယ္။ ဆႏြင္းမႈန္႕ေလး ထည့္ပီး ေၾကာ္ထားပီးေနာက္ ဆယ္ထားလုိက္ပါတယ္။ ပီးမွ ၾကက္သြန္နီကုိ ထည့္။ မိနစ္အနည္းငယ္အၾကာမွ ဆႏြင္းမႈန္႕ကုိ ထည့္ပီး ၾကက္သြန္ေၾကာ္ ရခါနီးမွာ မီးအရွိန္ကုိ ေလွ်ာ့ခ်လုိက္ပီး ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေတြကုိ ဆယ္ထားလုိက္ပါတယ္။



က်န္ေနေသာ ဆီပူအုိးထဲမွာပဲ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီထည့္ေမႊ။ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕ ထည့္ပီး ဆီသတ္။ စိမ္းစားငပိကုိ ဇြန္းနဲ႕ တေကာ္စာေလာက္ ဆီပူအုိးထဲ ထည့္ေမႊပီး ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႕ကုိ မ်ားမ်ားထည့္ပါတယ္။ ပီးမွ ၾကက္သားမွ်င္မ်ားကုိထည့္ေမႊပီး ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ ထည့္ပါတယ္။ ၾကက္သားမွ်င္မ်ား မႊလာပီဆုိမွ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မ်ား ထည့္ေမႊေပးလုိက္ပါတယ္။



ၾကက္သားမႊ အစပ္ေၾကာ္



  ထမင္းနဲ႕ စားသံုးတဲ႕အခါမွာ သံပုရာသီးေလး ညစ္ပီးစား ခံတြင္းလုိက္မယ့္ ဟင္းတခြက္ပါ။


 ပဲနီေလး ဟင္းရည္အတြက္ စပါးလင္ကုိ ဓါးမနဲ႕ ဓါးဖေနာင့္ ထုထားပီး အထံုးေလး ထံုးထားလုိက္ပါတယ္။ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီကုိ ေထာင္းလုိ႕ပဲ ျဖစ္ျဖစ္ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းလုိ႕ပဲ ျဖစ္ျဖစ္ ဆီသတ္ဖုိ႕ အဆင့္သင့္ လုပ္ထားလုိက္ပါတယ္။


ထမင္းစားဇြန္းနဲ႕ ဆီေလး ၁ဇြန္းေလာက္ပဲ အုိးထဲထည့္ပီး ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္းကုိ ဆီအရင္သတ္ပီး ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕ထည့္ပါတယ္။ ပီးမွ ပဲနီေလး လက္တဆုပ္စာကုိ ေရေဆးထားတာ ထည့္ပါတယ္။ ပီးရင္ စပါးလင္ ထံုးကုိ ထည့္ေမႊပီး ေရအေလာ္ေတာ္ေလာက္ထည့္ပါတယ္။ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ ထည့္ပါတယ္။  ေရစိမ္ထားေသာ ပဲၾကာဇံကုိေတာ့ ပဲနီေလး ဟင္းရည္အုိးက်ခါနီးမွပဲ ေကာက္ထည့္လုိက္ပါတယ္။ 


 မုန္႕ဟင္းခါး အရသာ နဲ႕ နည္းနည္းေလာက္ ဆင္လုိ႕ မၾကာ ခဏ ခ်က္စားျဖစ္ေသာ ပဲနီေလး ပဲၾကာဇံ ဟင္းရည္ပါ။

သြားႏႈတ္

 

သမီး Angel ကုိ ၇ ႏွစ္ေက်ာ္ကတည္းက သြားဖံုးနားမွာ သြားအသစ္ စထြက္လာပီဆုိ .. ေရႊမွာကတည္းက သြားဆရာ၀န္ဆီမွာ သြားျပပီး ငယ္သြားကုိ ထံုေဆးထုိးပီး ႏႈတ္ပစ္ပါတယ္။ သြားေတြ ေခါထြက္တာတုိ႕ လူၾကီးသြား မညီမညာ ထြက္လာမွာ စုိးလုိ႕ လူၾကီးသြားအသစ္ ထြက္ပီဆုိတာနဲ႕ ငယ္သြားကုိ ႏႈတ္ပစ္လုိက္ေတာ့တာပါပဲ။ အခု အေမရိကားကုိေရာက္တာ ၂လခြဲေက်ာ္ေပါ႔။ လူၾကီးသြားက ထြက္လာတယ္။ ကေလးသြားက ႏွဲ႕ေနတာနဲ႕ အေမရိကားက ကေလး သြားေဆးခန္းမွာ ဖုန္းဆက္ပီး ဘြတ္ကင္ယူတယ္။ ၃နာရီအကြာမွာ ေဆးခန္းကုိသြားျပတယ္။ 


ကေလးသြား ေဆးခန္း


 သြားကုိ ေတာ္ေတာ္ႏွဲ႕တာ တေခ်ာင္းနဲ႕ နည္းနည္းႏွဲ႕တာ တေခ်ာင္း ႏႈတ္ပလုိက္ရတယ္။ လူၾကီးသြား ထြက္လာရင္ ကေလးသြားကုိ ႏႈတ္ပစ္တာ အေကာင္းဆံုးပါပဲ။ (ေရႊက သြားဆရာ၀န္တေယာက္ေျပာၾကားခ်က္ပါ)။ ႏုိ႕မုိ႕ရင္ လူၾကီးသြားက ထြက္စရာ ေနရာမရွိေတာ့ သဖံုးေပၚတုိ႕ သြားတက္တုိ႕ ျဖစ္သြားတတ္ပါတယ္။ အဓိက က သမီးရဲ႕ လူၾကီးသြားေတြ မညီမညာ ထြက္လာမွာ စုိးတာမုိ႕ ေရႊမွာကတည္းက လူၾကီးသြားထြက္လာပီဆုိတာနဲ႕ သြားဆရာ၀န္ဆီမွာ ကေလးသြားေတြကုိ ႏႈတ္ပစ္ေနက်။ ကုိယ့္ဘာသာကုိယ္ အပ္ခ်ည္ၾကိဳးေတြ ဘာေတြနဲ႕ မႏႈတ္ရဲပါဘူး။ အႏႈတ္မေတာ္ရင္ သြားဖံုးေပါက္က်ယ္သြားပီး လူၾကီးသြားထြက္လာတဲ႕အခါက်ရင္ ယုိင္ေန မွာ ေစာင္းသြားမွာ စုိးတာမုိ႕ သြားဆရာ၀န္ဆီမွာပဲ သမီးရဲ႕ ကေလး သြားေတြကုိ ေသခ်ာ သြားႏႈတ္ပါတယ္။ ေရႊမွာတုန္းက ကေလးသြားႏႈတ္တာ ၂ေသာင္းပါ။ ထံုေဆးအပါအ၀င္ (မနာမက်င္ပဲ ႏႈတ္ေပးပါတယ္)။ ေရႊမွာ တခ်ဳိ႕ သြားႏႈတ္ခက ၅၀၀၀က်ပ္ပါ။


 သမီးရဲ႕ ကေလး သြားေလးေတြ။ tooth fairy ဆီမွာ မုန္႕ဖုိးေတာင္းဖုိ႕ ေဆးခန္းက ျပန္ထည့္ေပး လုိက္တာ။:)

YouTube - Learning


YouTube : http://youtu.be/FUAdNwsAvsw 
Animals video for Kids




YouTube : http://youtu.be/GKtvP9yAOb8
Fruits and Vegetables




YouTube : http://youtu.be/mReF_BkhUWE
Transport for Kids




YouTube : http://youtu.be/iWAtPMsk8_Y
The Kids ABC's At the Zoo


YouTube : http://youtu.be/0fw3l1z9CUQ
ABC Song

Pun Hlaing Int'l Hospital



1 Day of Henry, First picture

သားေလးက ၇ေပါင္ ၁ ေအာင္စ။ မမ Angel ေမြးတုန္းကေတာ့ 7 ေပါင္။ ဒီဓာတ္ပံုက သားေလး ေမြးပီး ၁ရက္သားကေလး။ မာမီက ဗုိက္ခြဲထားတာ ဆုိေတာ့ မထုိင္ႏုိင္ေသးဘူးေလ။ ဟမ္းဖုန္းလည္း ပိတ္၊ အင္တာနက္လည္း ပိတ္ထား ဆုိေတာ့ ဒယ္ဒီက စိတ္ပူေနတာေပါ႔ေနာ္။ သားသားကုိ ေမြးပီး ေနာက္တရက္က်မွပဲ မာမီက သားေလးကုိ ဓာတ္ပံု ရုိက္ပီး ဒယ္ဒီ နဲ႕ ေဆြမ်ဳိး သူငယ္ခ်င္းေတြဆီကုိ အီးေမလ္းပုိ႕လုိက္တာ။

ပါးစပ္ မပိတ္ႏုိင္ေလာက္ေအာင္ ၿပံဳးပီးေပ်ာ္ေနရတဲ႕ေန႕ပါ …


Single VIP Room

Room Type Charges (Myanmar Price)

Double Room : 28,000

Single Room : 65,000

Single ViP Room : 75,000/Day <== (Mommy's choice this room)

Suite Room : 165,000 Included in room rate
  • * Room Charges
  • * 3 meals & 2 snacks
  • * Basic Nursing Care
  • * Resident Doctor Care


Toilet Room include in the bath chair


ေရခ်ဳိးခန္းမွာလည္း အေရးေပၚ ေခၚလုိ႕ရတဲ႕ ဘဲလ္ ရွိတယ္။ သားေလး ေမြးပီး ၃ ရက္ေျမာက္ေန႕က မာမီ ေရခ်ဳိးခန္း၀င္ေနတုန္း သားသား ငုိလုိ႕ Nurse ကုိ ေခၚဖုိ႕ ႏွိပ္လုိက္ေသးတယ္ေလ။ သားသားက ခ်ဳိခ်ိဳတုိက္တဲ႕ အခ်ိန္ပဲ အခန္းမွာ ရွိတာေပါ႕။ က်န္တဲ႕ အခ်ိန္ေတြက Nursery room မွာပဲ။ သားသား ၄ ရက္သားေလာက္က်ေတာ့ မာမီ အခန္းမွာပဲ ထားလုိက္တယ္။ အခန္းထဲမွာက သူစိမ္း ဧည့္သည္လည္း မရွိေတာ့ ေမြးကာစ ကေလးအတြက္ စိတ္ခ်ရလုိ႕ ေခၚထားလုိက္တာလည္း ပါသလုိ။ မာမီလည္း သားသားကုိ မ်က္စိေအာက္မွာ ေခၚထားခ်င္တာလည္း ပါတယ္။




Henry


သားသားကုိ (Neonatal) ေမြးကင္းစကေလးမ်ား အခန္းမွာ ထားတာေပါ႔ေနာ္။ သားသားေကာ မာမီေကာ လက္မွာ ေဆးရုံက လက္ပတ္ေလးေတြနဲ႕ေလ။ HRN No. ေရးထားတယ္။ ဒီ လွည္းေလးကေတာ့ သားသား အိပ္တဲ႕ ကုတင္။ ေအာက္ထပ္ အဆင့္မွာ Diper, sprit, wet tissue ၊အႏွီးပိတ္ ၊ ကေလး အက်ီပါတယ္။ မာမီတုိ႕ ကုိယ္တုိင္ သားသားကုိ ကုိင္မယ္။ ခ်ီမယ္ဆုိရင္ေတာင္ အဲဒီ အရက္ပ်ံ ဗူးေလးနဲ႕ လက္ကုိ စြပ္ပီးမွ သားသားကုိ ကုိင္တာေလ။ ဒါေၾကာင့္လည္း ေဆးရုံမွာ ၄ ရက္အိပ္။ ၅ ရက္ေနပီး ျပန္လာႏုိင္တာေပါ႔။ (ဒီႏွစ္ ၂၀၀၉ က်ေတာ့ ေမြးကာစ ကေလးေတြကုိ ျပဳစု ေစာင့္ေရွာက္တဲ႕ လူတုိင္း Mask ေတြ ပါ ၀တ္ထားေနရပီ။) အဲဒါ မွန္ပါတယ္။ ေမြးကာစ ကေလးအတြက္ စဥ္းစားေပးမယ္ဆုိရင္ လူၾကီးဆီက ေလကေနတဆင့္ ေရာဂါပုိးမႊားေတြ ကပ္ပါလာႏုိင္တယ္ေလ။ ေမြးကာစ ကေလးကုိ နမ္းေတာင္ မွ မနမ္းရပါဘူး။ အျဖဴေရာင္ အရည္ၾကည္ဖုေလးေတြ ထြက္လာတတ္တယ္။ Dr. ရဲျမင့္ေက်ာ္ စာအုပ္မွာ ေရးထားတယ္။ မာမီလည္း သား နဲ႕ သမီးကုိ ကုိယ္၀န္ေဆာင္ကတည္းက ဆယ္ေက်ာ္သက္ အရႊယ္ ေနာက္ပုိင္းအထိ ကေလးျပဳစု ေစာင့္ေရွာက္နည္း စာအုပ္ေတြ ဖတ္ျဖစ္ေနမွာ အမွႏ္ပါ။ အခုေလာေလာဆယ္ေတာ့ တခု ခု ေမးခ်င္လာ၊ သိခ်င္လာရင္ yahoo answer မွာ သြားေမး ၊ ဖတ္တတ္ေနပီေလ။


Angel (Extra bed)


ထမင္းကေတာ့ မစားခင္ ၅ နာရီေလာက္ျခား။ စားေသာက္ဆုိင္က လာေမးတယ္။ ဘာစားခ်င္တယ္ဆုိတာ ေျပာလုိက္ရုံပဲ။ အစားအေသာက္လည္း ေကာင္းတယ္။ မာမီနဲ႕ သားသားကေတာ့ ေဆးရုံက ေကၽြးတာေပါ႔ေနာ္။ မမ Angel နဲ႕ အိမ္အကူကေတာ့ ထပ္မွာစားရတာေပါ႔။ အျပင္ စားေသာက္ဆုိင္က ေစ်းနဲ႕ တူတူပဲ။ ဒီမွာက စားလုိ႕ေတာင္ ပုိေကာင္းေသးတယ္။ အဲဒီ စားေသာက္ဆုိင္ ေရွ႕မွာလည္း အင္တာနက္ သံုးလုိ႕ရေသးတယ္။ စားေသာက္ဆုိင္ကေတာ့ ေတာ္ေတာ္ သားနားတယ္။ မာမီကေတာ့ ေအာက္ထပ္ မဆင္းျဖစ္ဘူး။ အင္တာနက္ကေတာ့ အခန္းထဲမွာပဲ တယ္လီဖုန္းလုိင္းနဲ႕ ခ်ိတ္ပီး သံုးတယ္။ တစ္မိနစ္ကုိ ဖုန္းခ = 150 ေပးရတယ္။ Dial up connection နဲ႕ပဲ internet သံုးလုိက္တယ္။ extra bed = 5750/day + doctor fee = 470,000 (စုစုေပါင္း ၁၃သိန္း) $ နဲ႕ တြက္ၾကည့္ရင္ေတာ့ US $ 1000 ေက်ာ္ ။


cabinet, door & toilet


မမ Angel ပ်င္းေနမွာ စုိးလုိ႕ ကားတြန္းကား ၾကည့္ဖုိ႕ DVD အေသးစားေလးနဲ႕ လတ္ မ်ဳိးဆက္သစ္ သားသား ေကာင္းေစလတ္။


water fountain in Pun Hlaing Int'l Hospital




My lovely Angel

ေဆးရုံဆင္းမယ့္ ရက္မွာေတာ့ ဆရာ Dr. ဦးတင္ေမာင္ေအး အတြက္ လက္ေဆာင္မုန္႕ျခင္း ေပးခ်င္လုိ႕ FMI City Mart (Super Market) ဖုန္းနံပါတ္ကုိ အိမ္နားက စီးတီးမတ္ ဆုိင္ခြဲကုိ ဖုန္းဆက္ လွမ္းေမးလုိက္ေတာ့ မာမီကုိ Agel မာမီမွန္းသိေတာ့ သူတုိ႕ပဲ အစစ အရာရာ စီစဥ္ေပးတယ္။ City Mart က ပံုမွန္ဆုိရင္ လက္ေဆာင္ ျခင္းေတာင္း ၃ေတာင္း ေလာက္ ၀ယ္မွ အိမ္တုိင္ရာေရာက္ လုိက္ပုိ႕တာေပါ႔ေနာ္။ ဆုိင္ခြဲက စီစဥ္ေပးလုိက္လုိ႕ ၅ေသာင္း တန္ လက္ေဆာင္ ျခင္းေတာင္းက Pun Hlaing Int'l Hospital က မာမီတုိ႕အခန္းအေရာက္ လာပုိ႕ေပးလုိ႕ သားသားကုိ ေမြးဖြားေပးတဲ႕ ဆရာ၀န္ကုိ လက္ေဆာင္ေပးရတာ အစစ အဆင္ေျပသြားခဲ႕တယ္။ စီးတီးမတ္က ၀န္ထမ္းေတြက service charges လည္း မယူသလုိ delivery လည္း free.

ၾကက္သားဒိန္ခ်ဥ္ႏွပ္


 ၾကက္သားေစ်း - $8.15 ကုိ ေလွ်ာ့ေစ်း $4.32 နဲ႕ ရပါတယ္။


 ၾကက္ေပါင္ ၄တံုး


 ၾကက္အသားထဲ ဟင္းအႏွစ္ အရသာ၀င္ဖုိ႕ ၾကက္အက်ီကုိ ဓါးနဲ႕ မႊန္းလုိက္ပါတယ္။ အသားထဲေရာက္တဲ႕အထိေပါ႔။ 


 ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕၊ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ သစ္ၾကံပုိးေခါက္၊ ကရေ၀းရြက္၊ ငရုတ္သီးေတာင့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း၊ ဖလာေစ႕


ဒိန္ခ်ဥ္၊ လိေမာ္ရည္

 ဓါးနဲ႕ မႊန္းထားတဲ႕ ၾကက္ေပါင္ေတြကုိ ဆား၊ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႕နဲ႕ ႏွယ္ေပးထားပီး ႏွပ္ထားလုိက္ပါတယ္။
ဆီပူအုိးထဲမွာ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း နဲ႕ အရင္ဆီသတ္ပီး ငရုတ္သီးေတာင့္၅ေတာင့္ေလာက္ကုိပါ အတူထည့္ေၾကာ္ပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ 
ပီးတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ေမႊေပးပီး ... သစ္ၾကံပုိးေခါက္၊ ကရေ၀းရြက္၊ ဖာလာေစ႕ထည့္တယ္။ ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားတံုးမ်ားထည့္တယ္။ 
ဒိန္ခ်ဥ္ တခြက္၊ လိေမာ္ရည္ခြက္တ၀က္ထည့္ေမႊေပးပါတယ္။ ေမႊတာ နံစပ္ပီဆုိတာနဲ႕ မီးအရွိန္ေလွ်ာ့ပီး ေရကုိ အသားတံုးျမဳပ္ရုံေလာက္ပဲ ထည့္ပီး မီးေျမးေျမးနဲ႕ ခ်က္ထားလုိက္ပါတယ္။


 ဟင္းခတ္ အေမႊးအၾကိဳင္မ်ား

ဆား

 ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႕ခ်က္ထားေသာ ၾကက္သားဟင္း
  
 ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႕ အတူ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္မ်ားနဲ႕ နယ္ပီး တညေလာက္ ေရခဲေသတာထဲ ထည့္ႏွပ္ထားလည္း စားေကာင္းပါတယ္။ ဒီမွာေတာ့ အခ်ိန္မရလုိက္လုိ႕ ဒီတခါေတာ့ ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႕ တညမႏွပ္ပဲ ခ်က္စားျဖစ္တဲ႕ ၾကက္သားဒိန္ခ်ဥ္ႏွပ္ဟင္းပါ။


 ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္မ်ား၊ ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ကုိပါ ဆီသတ္ပီး ၾကက္သြန္အႏွစ္မ်ားနဲ႕ အတူ ဒိန္ခ်ဥ္ရဲ႕ အရသာ၊ လိေမာ္ရည္ရဲ႕ အရသာ ၾကက္သားထဲ စိမ္႕၀င္ေနတာမုိ႕ ခံတြင္းလုိက္တယ္။ 

 

သရက္သီးစိမ္းသနပ္


 ခ်ဳိ၊ ခ်ဥ္၊ စပ္ အရသာ