Saturday, December 17, 2011

Shin Meat


 အမဲသားဟင္း


shin meat တည္ေနရာ (အနီေရာင္ျခယ္ထားတဲ႕ ေနရာ)


shin meat ေစ်းႏႈန္း
 



အသားစုိင္ ၂ တံုးကုိ ေရေသခ်ာေဆးပီး သင့္ေတာ္သလုိ လွီးျဖတ္လုိက္တယ္။ ပီးတာနဲ႕ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ နဲ႕ ႏွယ္ပီး ၁ နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားလုိက္ပါတယ္။




ဆီ ကုိ လုိသေလာက္ထည့္ ။ အပူေပး။ ဆီပူပီဆုိတာနဲ႕ ၾကိတ္ထားတဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီထည့္၊ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ထည့္ ဆီသတ္ပီး၊ ရွစ္စိတ္ျခမ္း ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္တယ္။ စပါးလင္ကုိ တေခ်ာင္းလံုး ပါးပါးလွီးပီး ထည့္ေမႊတယ္။ ပီးမွ ႏွပ္ထားတဲ႕ အမဲသားမ်ားကုိ ထည့္တယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းကုိ ထက္ျခမ္းမခြဲပဲ အညွာပဲ ေျခြပီး ထည့္ ေမႊထားလုိက္တယ္။

အသားေလး က်စ္လာပီ ဆုိမွ ေရကုိ အသားတံုး ျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ပီး ၅ ေရေလာက္ ခ်က္ထားရတဲ႕ shin meat ပါ။ အိမ္မွာ ကေလးမ်ား ရွိေတာ့ အသားႏူးေအာင္ ခ်က္ရပါတယ္။ ဒီ အသားက ေတာ္ေတာ္ အေက်ာမာတယ္။ ရုိးရုိး အမဲသားက ၃ ေရ ေလာက္ဆုိ ႏူးတယ္။ ဒီအသားက်ေတာ့ ဒီေန႕ ခ်က္တာ ၃ ေရ နဲ႕ မႏူးတာနဲ႕ ေရ ကုိ ၅ ေရေလာက္ အသားတံုး ျမဳပ္ရုံပဲ ေရထည့္ပီး အသားတံုး တ၀က္နားေလာက္ ေရာက္ပီး ေရဆူလာပီဆုိရင္ ျပန္ ျပန္ျဖည့္ေပးရတာ ငါးေခါက္။ ေနာက္ဆံုးတစ္ေရမွာ ပါးပါးလွီးထားတဲ႕ နံနံပင္ေလး အုပ္ရင္း ဆားေလး နည္းနည္းေလာက္ ႏွမ္းျဖဴးသေလာက္ပဲ ထည့္ေမႊေပးထားလုိက္တယ္။ 
 
ဆီက်န္ ေရက်န္ေလး လုိခ်င္တာ ဆုိေတာ့ မီးေျမးေျမးနဲ႕ ခ်က္ေနရာကေန နံပါတ္ ၂ ေလာက္ ေလွ်ာ့ပီး ဆီျပန္ ေရက်န္ အေနအထားကုိ ခ်က္ထားလုိက္တယ္။ ဆီနည္းနည္း ဟင္းအႏွစ္မ်ားမ်ား (ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ စပါးလင္ နဲ႕ ခ်က္ထားတာဆုိေတာ့ မီးေျမးေျမး အေနအထားနဲ႕ပဲ ဆက္ခ်က္ရင္ အုိးကပ္သြားမွာစုိးလုိ႕ ဟင္းအုိးဆူပီးဆုိတာနဲ႕ မီးကုိ နံပါတ္ ၂ ေလာက္ ေလွ်ာ့ပီး ဆီျပန္ အသားက်စ္ေနေအာင္ ခ်က္ထားေသာ Shin Meat.




ဟင္းအုိး


 
စပါးလင္ အနံသင္းသင္းေလးနဲ႕ ခ်က္ထားေသာ အမဲသားဟင္း



သူ႕အရသာက တမ်ဳိး စားလုိ႕ေကာင္းတယ္။ အသားႏႊင္ပီး ၾကက္သြန္နီေၾကာ္နဲ႕ အမဲသားမွ်င္ေၾကာ္ ေၾကာ္စားရင္လည္း ေကာင္းတယ္။ ေနာက္မ်ားမွ ပဲျပဳတ္ထမင္းေၾကာ္ႏွင့္ တြဲစားပါအံုးမည္။ 




ပဲနီေလးကုိ ၾကက္သြန္နီပါးပါးေလးလွီးပီး ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္နဲ႕ ခ်က္ထားေသာ ပဲနီေလး ဟင္းခ်ဳိ





ဒါက နယူးေယာက္က ပဲျပဳပ္ ( ေလာေလာ လတ္လတ္ .... လက္ေဆာင္ရထားပါတယ္ ) 



2 comments :

Anonymous said...

ေျခေလးေခ်ာင္းသားဆို..
ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက
ေရွာင္ၾကေပမယ္
ညီမကေတာ့.အေကာင္လိုက္ေမာင္းသြင္းတယ္ း)
ၾကားေတာ့ၾကားဖူးတယ္.
အမဲသားစားရင္.အသားရည္လွတယ္ဆိုလား :P

ခ်က္နည္းေလးတြက္
ေက်းဇူးပါအစ္မေရ
ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစရွင္
ခ်စ္ခင္စြာျဖင့္
မိစံ

Thet Nandar Family said...

သမီးစံ ....

အမဲသားစားရင္ ေသြးအားေကာင္းတယ္ဆုိတာေတာ့ ၾကားဖူးတယ္။

အသားရည္လွတာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ စားတာလုိ႕ ၾကားဖူးတယ္။

လိေမာ္ရည္၊ သခြါးသီး၊ ေထာပတ္သီး အသီး အမ်ဳိးမ်ဳိးကလည္း အသားရည္လွတယ္။

ေခြးမွာ ဆုိရင္ေတာ့ ရန္ကုန္အိမ္မွာတုန္းက ေမြးထားတဲ႕ ရွီဆူးေခြးေလးကုိ အမဲသားေနတုိင္းေကၽြးလုိ႕ ေခြးကုိ ကုသေပးတဲ႕ဆရာ၀န္က ေခြးေတြ အမဲသားစားရင္ သန္ထတယ္တဲ႕။
၀က္သားစားရင္ အေမႊးကၽြတ္တတ္တယ္။

သမီးစံလည္း ေပ်ာ္ရႊင္မႈတုိင္းကုိ ခံစားေပ်ာ္ရႊင္ႏုိင္ပါေစလုိ႕ ဆုေတာင္းေပးပါတယ္။