Tuesday, December 20, 2011

Kidney Beans Rice




 


ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ၁လံုး နီးပါး
ဂ်င္း အနည္းငယ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁လံုး
စမုံစပါး လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ ၄ေတာင့္
ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ ၅ေတာင့္
ဆႏြင္းမႈန္႕ လက္ဘက္ရည္ ဇြန္းတ၀က္
ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ လက္ဘက္ရည္ ဇြန္းတ၀က္
မဆလာ လက္ဘက္ရည္ ၁ ဇြန္း
သံပုရာရည္ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆား အနည္းငယ္
နံနံပင္


ေၾကာ္မယ့္အုိးထဲမွာ ဆီကုိ နည္းနည္းထည့္ပီး ဆီပူလာပီဆုိတာနဲ႕ ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ကုိ ေၾကာ္ထားပီး ခပ္ထားလုိက္တယ္။ ပီးရင္ ....
စမံုစပါး လက္ဘက္ရည္ ၁ဇြန္းထည့္တယ္။
ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း ထည့္ ဆီသတ္တယ္။
ဆား၊ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕၊ ကုလားေလး မဆလာ ထည့္ေမႊပီးမွပဲ
ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး တလံုး ထည့္ပါတယ္။
kidney bean ထည့္တယ္။
သံပုရာရည္ လက္ဘက္ရည္ ၁ဇြန္း ( သံပုရာသီး တျခမ္းစာေလာက္ နီးပါး)ထည့္တယ္။
ေရေလး အနည္းငယ္ထည့္ပီး ဆီျပန္လာပီဆုိမွ နံနံပင္ေလး အုပ္လုိက္ပါတယ္။


ထမင္းႏွင့္ တြဲစားရင္ စားလုိ႕ေကာင္းတယ္။

 


Kidney Beans Rice



ကုလားေလး မဆလာ ပါလုိ႕ ပုိစားေကာင္းတာလည္း ပါတယ္။

ဒီ Kidney Beans ကုိ ပဲကတီပါသုပ္လုိမ်ဳိး ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ႏွမ္းဆီ၊ ဆား နဲ႕ သုပ္စားရင္လည္း တမ်ဳိး စားလုိ႕ေကာင္းမွာပါပဲ။

ေနာက္တမ်ဳိး အေနနဲ႕ Kidney Beans ကုိ ပဲလံုးသုပ္လုိမ်ဳိး ပါးပါးလွီးထားေသာ ေဂၚဖီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ နံနံပင္၊ ပဲ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ဆား၊ ကုလားေလး မဆလာမႈန္႕၊ ကုလားပဲရည္၊ မန္းက်ည္းရည္၊ ပူစီနံ၊ ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ နဲ႕ သုပ္စားလည္း အရမ္းကုိ စားလုိ႕ေကာင္းမွာ အမွန္ပါပဲ။ 


ေကာက္ညွင္းကုိ rice cooker နဲ႕ ခ်က္ပီး warm ခလုတ္တက္လာတာနဲ႕ သံဗူးထဲက Kidney Beans ေတြကုိ ထည့္ေမႊေပးပီး ထမင္းအုိး အဖံုးပိတ္၊ ခလုတ္ႏွိပ္ပီး ျပန္ေပါင္းခ်က္ထားေသာ ပဲပါေသာ ေကာက္ညွင္းေပါင္း။


ပဲ ေကာက္ညွင္းေပါင္း

 
အုန္းသီးျခစ္ပါ ျဖဴးထားေသာ ေကာက္ညွင္းေပါင္း


ဒီ ပဲကုိ သၾကားနဲ႕ ႏွယ္ပီး ခ်က္လုိ႕ရတဲ႕ ပဲအခ်ဳိကုိ ပဲေပါက္ဆီထဲ ထည့္ခ်က္လုိ႕ ရပါေသးတယ္။ ေနာက္မ်ားမွ ။

အိမ္မွာ ေပါက္ဆီလုပ္ဖုိ႕ ready made အထုပ္ ၀ယ္ထားတာေတာ့ ၾကာပီ။ You Tube ကေန ေပါက္ဆီ လုပ္နည္း video လည္း bookmark လုပ္ထားပီးပီ။ မအားေသးတာနဲ႕ မလုပ္ျဖစ္ေသးဘူး။







အရင္ပုိစ္႕ ....
 

ဂ်ဳလုိင္လ၊ ၂၀၁၁ အခ်ိန္တုန္းက ခ်က္စားခဲ႕ေသာ Kidney Beans Rice


0 comments :