Monday, December 5, 2011

Gingerbread








ဒီတံဆိပ္ ... ဒီ ready made cookie ထုပ္ကုိ .... အိမ္မွာ ခ်က္လုိက္တာက ....  
ready made အမႈန္႕ ႏွင့္ အတူ ....
ေထာပတ္ တတံုး - ဆန္ခ်ိန္ခြက္ နဲ႕ ဆုိရင္ ခြက္တ၀က္ေလာက္ ေထာပတ္ - အရည္ ရတယ္။
ေရ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ၾကက္ဥ - တစ္လံုး 
ထည့္ႏွယ္ထားပီးေနာက္ ...
ႏွယ္ပီးသား ဂ်ံဳကုိ ေရခဲေသတာထဲ တစ္နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားလုိက္တယ္။




ကြတ္ကီးကင္တဲ႕အခါ သံုးတဲ႕ paper ကုိ oven ကင္တဲ႕ ဗန္းေပၚ ျဖန္႕ခင္းလုိက္ပီး ေရခဲေသတာထဲက ဂ်ဳံကုိထုပ္၊ ဂ်ဳံျပားရေအာင္ ပုလင္း (သုိ႕မဟုတ္) Roller နဲ႕ လိမ္႕ ... ပီးရင္ cookie cutter နဲ႕ ျဖတ္ပီး 
 


oven နဲ႕ 375 ºF ... ဂ်ဳံသားျပားတဲ႕ ကြတ္ကီးဆုိရင္ ၇ မိနစ္ နဲ႕ ကြတ္ကီး ဂ်ဳံသား နည္းနည္းထူတဲ႕ ကြတ္ကီးဆုိရင္ ၉ မိနစ္ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ ကင္လုိက္တယ္။


Gingerbread cookie ခ်က္ပီး ေနာက္ ၂ ရက္ၾကာ သၾကားကြတ္ကီး မုန္႕လုပ္ပါေသးတယ္။ 

0 comments :