Friday, December 16, 2011

ေရႊခ်ီ


ေရႊခ်ီ ဆႏြင္းမကင္း
 




ေရႊခ်ီ - ၂ ခြက္


သၾကား - ၃ ခြက္
ေထာပတ္ - ၆ ေအာင္စ (3/4 cups)
အုန္းႏုိ႕ရည္ - ၂ ဗူး
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္


ဘိန္းေစ႕


ေရႊခ်ီ - ၂ ခြက္ကုိ အနီေရာင္ သန္းတဲ႕ အထိ ေလွာ္လုိက္ပီး ၊ ဆက္တုိက္ဆုိသလုိ
သၾကား - ၃ ခြက္၊ ဆား နည္းနည္းထည့္၊
အုန္းႏုိ႕ရည္ ( အုန္းႏုိ႕ ၂ ဗူးထဲက ၃ ၊ ၄ ဇြန္းေလာက္ ခ်န္ထားပီး က်န္တာ အကုန္ထည့္)
ေထာပတ္ (ေလးပံု ၃ ပံု ထဲက ၃၊ ၄ ဇြန္းေလာက္ ခ်န္ထားပီး က်န္တာ အကုန္ထည့္)
 

အဆက္မျပတ္ေမႊေပးထားလုိက္တယ္။ မုန္႕က်က္ပီဆုိရင္ ....


oven foil မွာ ေထာပတ္ဆီ အရင္သုတ္ပီး ေရႊခ်ီေတြ ေလာင္းထည့္။


မုန္႕မ်က္ႏွာျပင္ကုိ ညီေအာင္ညိွပီး



အုန္းႏုိ႕ရည္ဖ်န္း
 

ဘိန္းေစ႕ျဖဴး


oven မွာ အေပၚမီး Broil - ၁၅ မိနစ္
ေအာက္မီး ၃၅၀ ºF - ၁၅ မိနစ္ 

(ဒီထက္ ပုိတင္လုိ႕လည္း ရတာပါပဲ။ ေရႊပုစြန္ ေရႊခ်ီ ဆႏြင္းမကင္း လုိ မုန္႕မ်က္ႏွာျပင္နီေရာင္သန္းသန္းေလး အထိ ဖုတ္လုိ႕ရတယ္)


အဲဒီ မိနစ္နဲ႕ဆုိ မုန္႕မ်က္ႏွာျပင္ သိပ္ပီးေတာ့ နီေရာင္ မသန္းပါဘူး။ ကုိယ္ တူးသြားမွာ ေၾကာက္တာနဲ႕ oven ထဲက ထုတ္ပီး ေရခဲေသတာ ေအာက္ထပ္မွာ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ အေအးခံပီးမွ ေရႊခ်ီ ဆႏြင္းမကင္းတုံး လွီးထားတာ။



 ေရႊခ်ီ ဆႏြင္းမကင္း  ေလးေထာင့္တံုး


ဒူးရင္းသီးေလး ထည့္ပီး ေရႊခ်ီဆႏြင္းမကင္းေလး ခ်က္ခ်င္ပါေသးတယ္။




ေရႊပုစြန္ပုိစ္႕ မွာ သမီး Angel ၾကိဳက္တဲ႕ ေရႊပုစြန္က snow ball ကြတ္ကီးကုိ စားခ်င္ေနတာနဲ႕ ဒီမွာ ၀ယ္လုိ႕ရတဲ႕ Meringue cookie ကုိပဲ ၀ယ္စားလုိက္ပါေတာ့တယ္။





14 comments :

Candy said...

တီတီ အဲ့ဒီေရာက္တာ ၈လပဲရွိေသးတာလား.. ဒါဆို ဘေလာ့က ရန္ကုန္မွာထဲက ေရးတာေပါ့..
ကန္ဒီလည္း ျပန္ခ်င္တာ.. ဒီဇင္ဘာဆိုၿပီး ျပန္ၾကတဲ့လူေတြ အမ်ားၾကီးပဲ :(

Thet Nandar Family said...

Candy ....

USA ေရာက္တာက ဒီလဆုိ ၈ လ။

ဘေလာ့က ရန္ကုန္မွာေနကတည္းက အမွတ္တရ မွတ္တမ္းတင္လာတာ ....

ဒီဘေလာ့ (blogspot) ကေတာ့ အေမရိကားေရာက္မွ စပီး ေရးတာ။ blogspot သက္တမ္းက ဒီေန႕ဆုိ ၇ လနဲ႕ ၂ ရက္။

အရင္ ဘေလာ့ အေဟာင္း (wordpress) ဘေလာ့သက္တမ္းကေတာ့ ၂ ႏွစ္၊ ၇ လ နဲ႕ ၁ ရက္။

ဒါေပမယ့္ ဘေလာ့သာ ေရးတာ သိတဲ႕လူ သိပ္မရွိဘူး။

သက္ေဝ said...

ေရႊခ်ီ လုပ္စားခ်င္လို ့ လာႀကည့္သြားတယ္... ေက်းဇူး... :-))

Anonymous said...

မုန္.ဖုတ္တာကေလ microwave oven နဲ.ေကာဖုတ္လို.ရလားဟင္

Anonymous said...

ဘေလာ့ေရးတာ.သိတဲ့သူ
သိပ္မရွိတာမဟုတ္ဘူးရွင့္
တစ္ခါလာတိုင္း..
တစ္ခါ..ဂလု.ဂလုေနရလို႕
မလာရဲၾကတာေနမွာ း))
ေရႊခ်ီေတြလည္း.စားသြားပါတယ္
ငယ္ငယ္က.ခုခ်ိန္ထိ.ေရႊၾကည္ပဲသိတာ
ဘာကြာလဲသိဘူးေနာ္.အစ္မ း)


ဆြိဒီဇင္ဘာေလးျဖစ္ပါေစရွင္

ခ်စ္ခင္စြာျဖင့္
မိစံ

Thet Nandar Family said...

သက္ေ၀ ....

မသက္ေ၀ .... လာလည္ပီး ကြန္႕မန္႕ ခ်န္ထားခဲ႕ေပးတာ ေက်းဇူူူူူးတင္ပါတယ္။

Anonymous .....

microwave oven နဲ႕ ရပါတယ္။

အမ ရန္ကုန္မွာေနတုန္းက microwave oven နဲ႕ ထမင္း၊ ဟင္းလည္း ခ်က္ဖူးသလုိ။

ငါးနဲ႕ ၾကက္သားလည္း ကင္ဖူးတယ္။

ေဘးနားမွာ Function key ေတြ ကစားပီး ခ်က္ဖူူးတယ္။

microwave oven နဲ႕ ကိတ္မုန္႕ ဖုတ္ခ်င္ရင္ ခ်က္နည္း အညႊန္း yahoo answer မွာ ေတြ႕လုိ႕ share ေပးလုိက္ပါတယ္။

Microwave Chocolate Cake

INGREDIENTS

1 1/2 cups all-purpose flour
1 cup sugar
3 tablespoons baking cocoa
1 teaspoon baking soda
1/4 teaspoon salt
1 cup cold water
1/3 cup vegetable oil
1 tablespoon vinegar
1 teaspoon vanilla extract

CHOCOLATE SAUCE:

1 cup sugar
3 tablespoons cornstarch
2 tablespoons baking cocoa
1 cup boiling water
Dash salt
1 tablespoon butter
1 teaspoon vanilla extract

DIRECTIONS

In a bowl, combine the first five ingredients. Stir in water, oil, vinegar and vanilla until well blended. Pour into an ungreased 8-in. square microwave-safe dish. Microwave on high for 6-8 minutes, turning the dish every 2 minutes, or until a toothpick inserted near the center comes out clean. In a 1-qt microwave safe bowl, combine sugar, cornstarch and cocoa. Stir in water and salt. Microwave 1 minute more. Stir in butter and vanilla. Spoon over pieces of warm cake.

This recipe was tested in a 700-watt microwave

....

Easy Microwave Chocolate Cake

Prep Time: 6 Minutes
Cook Time: 2 Minutes Ready In: 8 Minutes
Yields: 1 servings

INGREDIENTS:

3 tablespoons butter, softened
2/3 cup white sugar
1 egg
1 teaspoon vanilla extract
1/4 cup milk 1/2 cup all-purpose flour
2 tablespoons cocoa powder
1/4 teaspoon baking powder
1 pinch salt

DIRECTIONS:

1. Spray a medium microwave-safe bowl with non-stick spray and set aside. In a mixing bowl, combine the butter, sugar, egg, vanilla extract, and milk; blend together. Combine the flour, cocoa powder, baking powder and salt; blend into the mixture until smooth. Pour into greased bowl.
2. Cover and cook in the microwave on high for 2 to 2 1/2 minutes, or until cake springs back when touched. Since all microwaves cook differently, adjust the cooking time to accommodate your machine. To serve, let the cake cool five minutes, then cover the bowl with a plate and turn both bowl and plate upside down so the cake falls onto the plate.

credit : http://in.answers.yahoo.com/question/index?qid=20080208225639AA1tD23

မိစံ .....

http://www.ayar.co/q.php?q=%E1%80%B1%E1%80%9B%E1%80%BD%E1%80%BE%E1%80%81%E1%80%BB%E1%80%AE&ref=all&page=1

ဒီလင့္မွာ သြားပီး သတ္ပံုစစ္လုိ႕ရပါတယ္။

Type your keyword ေနရာမွာ ေရႊခ်ီ လုိ႕ ရုိက္လုိက္ပီး Search ကုိ ႏွိပ္လုိက္ပါ။


အေျဖ က ....

ေရႊခ်ီ - Soojee, semolina လုိ႕ ထြက္လာပါလိမ္႕မယ္။

soojee ကုိေတာ့ ကုိယ္ ထပ္ရွင္းမျပေတာ့ဘူးေနာ္။

ေရႊၾကည္ လုိ႕ ရုိက္လုိက္ရင္ေတာ့ ...

Not, found in this dictionary but you can submit. ေျဖေပးလိမ္႕မယ္။

P.S ... ကုိယ္ တခ်ဳိ႕ comments ေတြကုိ delete လုပ္လိုိက္မိတယ္။

ကုိယ့္ အိမ္မွာ ကုိယ့္ မီးဖုိေခ်ာင္မွာ ကုိယ့္ စိတ္တုိင္းက် ကုိယ့္စိတ္နဲ႕ ကုိယ့္ ကုိ ခ်က္ႏုိင္ၾကပါေစ ...

ဒီပုိစ္႕မွာ

http://thiriyatanar.blogspot.com/2011/12/blog-post_07.html

Table manner ေျပာလည္း မရ ....

ဘယ္လုိမ်ား ေျပာရမလဲး ....

ငါးထမင္းနယ္၊ ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ ပုိစ္႕တုန္းကလည္း
တက္လာတဲ႕ ကြန္႕မန္႕ေတြ မနည္းကုိ delete လုပ္ရတယ္။

ငါးရယ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးရယ္၊ အားလူးရယ္ ရွိရွိသမွ် အကုန္ေရာစပ္ ထားပီး ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ နာမည္တပ္ထားတာ ဘယ္လုိ စားေပးရမွန္းေတာင္ မသိဘူး ဆုိတာေတြေရာ ... ေတာ္ေတာ္မ်ားတယ္ comments ေတြ။ မွတ္မိသေလာက္ပဲ။

ရန္ကုန္က ၃၄ လမ္းက 999 တုိ႕မွာ ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ ကုိ အသားနဲ႕ စားတယ္။ ငါးထမင္းနယ္ကုိ အားလူးထည့္ပီးေတာ့လည္း စားတယ္။

ေတာင္ နဲ႕ ေျမာက္ ကြဲေနတာကုိလည္း သိတယ္။

negative attitude နဲ႕ comment ကုိ ေရးခ်င္တုိင္း ေရးပီး ေနာက္လွည့္မၾကည့္ ထားခဲ႕တဲ႕ စိတ္ဓါတ္မ်ဳိးကုိလည္း ေတြ႕တယ္။

စိတ္ခ်ပါ ကုိယ္ Anonymous ကုိ မျဖဳတ္ပါဘူး။

ေရးေပါ႔။

ဖတ္ရတာေပါ႔။

မၾကိဳက္ရင္ Delete ပဲ။

ဒါက Personal Blog ေလ။

ကုိယ့္ ကုိယ္တုိင္ေတာ့ သူမ်ားဆီမွာ comment ေပးခဲတယ္။

Anonymous said...

အမဆီကို ေရာက္ျဖစ္ေပမဲ့ comment မေရးျဖစ္ခဲ့ဘူး.. ဒီေန႕ေတာ့ အခဲမေၾကတဲ့ ဆႏြင္းမကင္းအတြက္ ေရးျဖစ္ၿပီ အမေရ... ႏွစ္ခါရွိၿပီ လုပ္တာ မေကာင္းလို႕ အမေရ.. အမေျပာတဲ့ ခြက္ဆိုတာ ... ခ်ိန္ခြက္ထဲမွာပါတဲ့ cup ကိုေျပာတာလားအမ... မွားမွာ စိုးလို႕ ေမးတာပါ... အမကို အားက်သြားတယ္ ... သားသမီးႏွစ္ေယာက္နဲ႕ ေပ်ာ္ရႊင္ဖြယ္မိသားစုေလးကိုပါ...

Thet Nandar Family said...

Anonymous ....

rice cooker မွာ ပါတဲ႕ ခြက္ပါ။ အမ အဲဒါနဲ႕ ခ်ိန္ထည့္ရတာ အရမ္း အဆင္ေျပလုိ႕ေလ။

သားသမီး ရွိတာ ေကာင္းလည္း ေကာင္းသလုိ ... မရွိပဲ စိတ္လြတ္ ကုိယ္လြတ္ ေနရတာလည္း တမ်ဳိး ေကာင္းတာပါပဲ။

ကေလးေတြကုိ စိတ္မခ်တာနဲ႕ပဲ အခုထက္ထိ အလုပ္ထြက္ မလုပ္ရေသးဘူးေလ။ :P

ဟီး ဟီး ဘယ္သူလည္းေတာ့ မသိဘူး။ ကိစမရွိပါဘူး။

ေအာ္ ... ေရႊခ်ီ ဆႏြင္မကင္းကေလ ကုိယ့္ စိတ္ၾကိဳက္ ထည့္ခ်င္တာ ထည့္လုိ႕ ရသလုိ။

စားဖူးတဲ႕ ေရႊခ်ီဆႏြင္းမကင္းအတုိင္း ထည့္ခ်င္တာ ထည့္စားလုိ႕ ရပါေသးတယ္။

အိမ္က ေရႊခ်ီ ဆႏြင္းမကင္းက ေရႊပုစြန္က ေရႊခ်ီလုိမ်ဳိးပဲ plain.

HtooHtoo said...

သက္ေရ သက္ရဲ႕ blog ကို ဟိုးတုန္းက ခဏခဏ လာဖတ္ျဖစ္တယ္။ comment ေတာ့ တခါမွ ၀င္မေရးျဖစ္ဘူး။ ၾကားထဲမွာ ျမန္မာfont မတူလို႕လားမသိဘူး၊ စာေတြ ဖတ္မရတာနဲ႕ မလာျဖစ္ေတာ့တာ။ ခုေတာ့ တန္းဖတ္လို႕ရလို႕ အဆင္ေျပတယ္။ ဆႏြင္းမကင္း တခါမွ မလုပ္စားဖူး ေသးလို႕ သက္ရဲ႕နည္းနဲ႕ လုပ္ၾကည့္လိုက္အံုးမယ္။ ေက်းဇူးပါေနာ္။

HtooHtoo said...

သက္ေရ သက္ရဲ႕ blog ကို ဟိုးတုန္းက ခဏခဏ လာဖတ္ျဖစ္တယ္။ comment ေတာ့ တခါမွ ၀င္မေရးျဖစ္ဘူး။ ၾကားထဲမွာ ျမန္မာfont မတူလို႕လားမသိဘူး၊ စာေတြ ဖတ္မရတာနဲ႕ မလာျဖစ္ေတာ့တာ။ ခုေတာ့ တန္းဖတ္လို႕ရလို႕ အဆင္ေျပတယ္။ ဆႏြင္းမကင္း တခါမွ မလုပ္စားဖူး ေသးလို႕ သက္ရဲ႕နည္းနဲ႕ လုပ္ၾကည့္လိုက္အံုးမယ္။ ေက်းဇူးပါေနာ္။

Thet Nandar Family said...

Htoo Htoo ....

ေရႊခ်ီ ဆႏြင္းမကင္း ခ်က္တာ အဆင္ေျပပါေစ ....

ဇင္ said...

ေရႊခ်ီစားခ်င္ ေနတာႀကာျပီး အခုမွ ဘယ္လို လုပ္တာ န့ဲဘာထဲရလဲသိေတာ့တယ္ အမ ေက်းဖူးပဲေနာ္။
ေရႊခ်ီက Fine န့ဲ coarse ဆို ျပီး ႏွစ္မ်ိဳးရွိလား အမ။ အမဘာသံုးတာလဲမသိဘူး။ မေနက မွ ေတြလို ဝယ္လာတာ အိမ္ေရာက္မွ Fine ေရး ထားတာသတိထားမိတယ္။ ဘိန္းေစ့ျဖဴ ရွာမေတြ ေသးလို မေနက အမဲဘဲေတြတာနဲမဝယ္ ျဖစ္ဘူး။
....oven မွာ အေပၚမီး Broil - ၁၅ မိနစ္
ေအာက္မီး ၃၅၀ ºF - ၁၅ မိနစ္....
ႏွစ္ ခါဖုတ္တဲသေဘာ လား အမ။
အမ blog မွာစားခ်င္ ေန တာ(ထက္ ငတ္ေနတာေျပာရင္ပိုမွန္ႏိုင္တယ္) အကုန္ ရွိေနတယ္။ :-) ျမန္မာမုန့္ေတြစားခ်င္ေနလို့ ဘယ္လိုလုပ္ ရလဲ ရွာေနတာ။

Anonymous said...

suji

Thet Nandar Family said...

ဇင္ ✿◕‿◕✿ .....

Sooji ဆုိ အဆင္ေျပပါတယ္။ Sooji ( Fine ) နဲ႕လည္း ခ်က္လုိ႕ ရပါတယ္။
Sooji ကုိ ဘံုေဘ မွာ ပူရီ မုန္႕ေတာင္ လုပ္ေသးတယ္။ ဂ်ဳံမႈန္႕ အစားေလ ...
ရန္ကုန္မွာ က်ေတာ့ ဘူးသီးေၾကာ္ စားတဲ႕ အခါ မုန္႕ႏွစ္စပ္တဲ႕ ေနရာမွာလည္း သံုးသလုိ ... မုန္႕ဟင္းခါး ခ်က္တဲ႕ ေနရာမွာလည္း တခ်ဳိ႕ ထည့္ခ်က္ေသးတာ ေတြ႕မိတယ္ ....

ဒီပုိစ္႕မွာ ေရႊခ်ီ ထုိးတာ Sooji ( Farina ) နဲ႕ပါ ...

ရတယ္ ဇင္ ေရ ... Sooji ( Fine ) လည္း အဆင္ေျပပါတယ္။

ေရႊခ်ီ ခ်က္တဲ႕ အခါ က်ရင္ ... အားလံုးကုိ အဆင့္သင့္ေလး ျပင္ဆင္ထားရင္ ပုိအဆင္ေျပပါတယ္။ ေရႊခ်ီ ထုိးရင္ လက္က အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးတာလည္း ပုိစားေကာင္းပါတယ္။

ေရႊခ်ီကုိ မီးဖုိမွာ မေလွာ္ေသးခင္ oven ကုိ ၾကိဳပီး ဖြင့္ထားေပးပါ ... preheat oven ေပါ႔ေနာ္ ...

ေရႊခ်ီကုိ ေလွာ္ေနတဲ႕ အခ်ိန္မွာလည္း ... ဇြန္း နဲ႕ အဆက္မျပတ္ ေမႊပီး အနီေရာင္ သန္းခ်င္လာတဲ႕ အထိ ေလွာ္ေပးထားပါ ...

လြယ္လြယ္ေလးပဲ ေနာ္ ... သိလား ....

ေရႊခ်ီကုိ ေထာပတ္ ... သၾကားနဲ႕ အုန္းႏုိ႕ရည္ အပါ မီးဖုိေပၚမွာ အုိး မကပ္တဲ႕ အထိ ေယာင္းမဇြန္းနဲ႕ အဆက္မျပတ္ ေမႊပီးကတည္းက ေရႊခ်ီ က မုန္႕သားက်က္ေနပါပီ ...

oven နဲ႕ ဖုတ္တဲ႕ အခါမွာ ... 350ºF နဲ႕ ၁၅ မိနစ္ ( သုိ႕မဟုတ္ ) နာရီ၀က္ ေလာက္ မုန္႕ဖုတ္လုိက္ပါ ။

ကြတ္ကီးတုိ႕ ကိတ္မုန္႕တုိ႕ .. ဆႏြင္းမကင္းတုိ႕ ဖုတ္တဲ႕ အခါ oven ကုိ ၾကိဳ ဖြင့္ထားပီး oven ပူေအာင္ထားတာ ပုိေကာင္းပါတယ္ ... ပူေနတဲ႕ oven ထဲ မုန္႕ဖုတ္ဗန္းကုိ ထည့္တာ ပုိေကာင္းတယ္။ မုန္႕ေတြက က်က္ေနပီ ... အေပၚမီး ကုိ အဓိက ေပးခ်င္တာေလ ... ျမန္မာလုိဆုိ အေပၚမီး အတြက္ ေရႊခ်ီ ကုိ ထုိးပီးသြားရင္ ... မုန္႕ဗန္းထဲ မုန္႕ထည့္ ... မုန္႕မ်က္ႏွာျပင္ ညိ ပီး အုန္းႏုိ႕ရည္ ဖ်န္း ... ... မုန္႕ဗန္းအေပၚမွာ မီးေသြးမီးေတြ တင္ပီး ဖုတ္တာေပါ႔ေနာ္ ....

အခု က်ေတာ့ oven နဲ႕ မုန္႕ဖုတ္တာေပါ႔ ... အိမ္မွာ broil နံပါတ္က အျမင့္ဆံုး မုန္႕ဖုတ္တဲ႕ နံပါတ္ပါ ... တူးသြားမွာ ေၾကာက္လုိ႕ ...

ၾကိဳဖြင့္ထားတဲ႕ oven ထဲ ၃၅၀ ဒီဂီရီ ဖာရင္ဟုိက္ နဲ႕ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ မုန္႕ဖုတ္ၾကည့္ပါ ... မုန္႕ မ်က္ႏွာျပင္ နီေယာင္ မသန္းေသးရင္ ေနာက္ထပ္ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ေပါ႔ ... ကုိယ္ အိမ္မွာ .. ကုိယ္ စိတ္ ၾကိဳက္ေပါ႔ ေနာ္ ... ကုိယ္ လုိခ်င္တဲ႕ မုန္႕မ်က္ႏွာျပင္ အေနအထားေလးေပါ႔ ... အေသခ်ာဆံုး ေျပာႏုိင္တာ ... နာရီ၀က္ ... ေလာက္ အထိ ရတယ္။ ၁ နာရီေတာ့ မရဘူးေနာ္ ... ၁ နာရီေလာက္ မုန္႕ဖုတ္ ခ်င္ရင္ေတာ့ ဖာရင္ဟုိက္ကုိ ၂၀၀ºF ေလာက္ ထားမွ ရမယ္ ...

ပီးရင္ .... မုန္႕ကုိ အျပင္မွာပဲ အေအးခံပါ ... ျမန္ျမန္ ေအးခ်င္ရင္ေတာ့ ေရခဲေသတာ ေအာက္ထပ္ ထဲေပါ႔ ေနာ္ ... အျပင္မွာ ခဏ အေအးခံလည္း ရပါတယ္။ ကြတ္ကီးတုိ႕ .. ဆႏြင္းမကင္းတုိ႕ .. ကိတ္မုန္႕တုိ႕က မုန္႕ဖုတ္ပီး ခဏေလာက္ အေအးခံတာ ပုိေကာင္းပါတယ္။

အျပင္မွာဆုိ နာရီ၀က္ေလာက္ဆုိ လွီးလုိ႕ ေကာင္းေနပါပီ ... ေနာက္ေန႕ေတြ ျပန္စားခ်င္ရင္လည္း .. oven နဲ႕ ျပန္ေႏြးစားလည္း ပုိစားေကာင္းတယ္။

သီဟုိေစ႕တုိ႕ ... စပ်စ္သီးေျခာက္တုိ႕ .. ထည့္လုိ႕ ရပါေသးတယ္။

ေရႊခ်ီ ဟာလ၀ါ - http://thiriyatanar.blogspot.com/2012/02/blog-post_20.html

မုန္႕ဟင္းခါး ႏွင့္ ေရႊခ်ီဆႏြင္းမကင္း - http://thiriyatanar.blogspot.com/2012/01/blog-post_08.html

တျခား ဘေလာ့ေတြမွာလည္း ေရႊခ်ီ လုပ္နည္းေတြ ရွိပါေသးတယ္။ အမ ဘေလာ့ ရဲ႕ recipe list မွာ တျခား ဘေလာ့ေတြ ခ်က္နည္း ေကာင္းေကာင္းေလးေတြ ရွိပါေသးတယ္။