Monday, December 5, 2011

ေထာပတ္ သုိးသားကင္





သုိးသားကုိ ေရေသခ်ာေဆးပီး ဆား၊ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ နံနံပင္ အမႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ မဆလာမႈန္႕ တုိ႕ နဲ႕ ႏွယ္ ....  ဒိန္ခ်ဥ္ ၂ ဇြန္းနဲ႕ ထပ္ႏွယ္ပီး ၁ နာရီေက်ာ္ေလာက္ ႏွပ္ထားလုိက္ပါတယ္။


၄ ေအာင္စ ေထာပတ္ တစ္တံုးကုိ မီးေျမးေျမးနဲ႕ အရည္ေဖ်ာ္ထည့္ပီး oven နဲ႕ 375 ºF နဲ႕ အသားတံုး ၂ဖက္ အက်က္ညီေအာင္ ကင္ထားလုိက္ပါတယ္။
 


ေထာပတ္ဆီ အနံေလး ေမႊးေမႊးေလး ႏွင့္အတူ သုိးသား ႏူးႏူးေျမ႕ေျမ႕ ... ဟင္းခတ္အမႈန္႕မ်ားႏွင့္ အတူ ဒိန္ခ်ဥ္လည္း စိမ္႕၀င္ေနတာမုိ႕  ေတာ္ေတာ္ စားေကာင္းပါတယ္။




သုိးသားဟင္း မေလာက္လုိ႕ ထပ္ေၾကာ္စားရေသာ ၾကက္ဥ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ပါးပါးလွီးပီး ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ နည္းနည္းျဖဴးပီး ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္ဥေခါက္ေၾကာ္။


0 comments :