Wednesday, December 14, 2011

ငါးပုတ္ျပားဆီျပန္ဟင္း



ငါးပုတ္ျပားေျခာက္
 

 
ငါးပုတ္ျပားေျခာက္ေတြကုိ ႏွစ္သက္သလုိ အေနေတာ္ ေလးေထာင့္အတံုး လွီးထားလုိက္ပီး


ဆီထည့္ထားတဲ႕ အုိးထဲမွာ ဆီပူလာတာနဲ႕ တျပိဳင္နက္ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ထည့္၊


ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ထည့္ ဆီသတ္ပီး၊


ရွစ္စိတ္ျခမ္း ခရမ္းခ်ဥ္သီး အေနေတာ္ ၂ လံုးေလာက္ထည့္။ ငရုတ္သီးစိမ္း ထက္ျခမ္းခြဲထည့္၊ နံနံပင္ အရြက္မပါ ရုိးတံေလးေတြ ပါးပါးလွီးထားတာထည့္၊ ေရေလး အနည္းငယ္ထည့္ပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္းႏူးစျပဳပီး ဆီမျပန္ေသးခင္ အသားမ်ားတဲ႕  ငါးပုတ္ျပားေျခာက္ အသားတံုး မ်ားကုိထည့္ေမႊ။
မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ထည့္ခ်က္။ 
 

 ( ငါးပုတ္ျပားေျခာက္က အသားမ်ားပီး ခ်က္လုိက္ရင္ ႏူးလြယ္တယ္။ ငါးရံေျခာက္က်ေတာ့ အသားနည္းတယ္။ အရုိးမ်ားတယ္။ ငါးရံေျခာက္ကုိ မခ်က္ခင္ ေရ အနည္းငယ္စိမ္ပီး ခ်က္ရင္ ခ်က္တဲ႕ အခါ ငါးေျခာက္ဟင္း ျမန္ျမန္က်က္တယ္။ ) 


 ငါးပုတ္ျပားေျခာက္လည္း ႏူးစျပဳ၊ ဆီျပန္လာခါနီးမွာ ဟင္းခတ္မႈန္႕ေလးျဖစ္ျဖစ္၊ အခ်ဳိမႈန္႕ေလး နည္းနည္းခတ္ပီး နံနံပင္ကုိ ပါးပါးရိပ္ရိပ္ေလးလွီးပီး အုပ္ေပးလုိက္ရင္ ခံတြင္းျမိန္စရာ  ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးေျခာက္ခ်က္ဟင္းတစ္ခြက္ပါ။
  

 ကုလားပဲကုိ အရင္ျပဳတ္ထားလုိက္ပါတယ္။ 

ဆီအနည္းငယ္ထည့္ ... ဆီပူလာပီဆုိတာနဲ႕ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ထည့္။ ဆႏြင္းမႈန္႕နည္းနည္း၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ထည့္ပီး ဆီသတ္။
(ဆႏြင္းမႈန္႕က စိမ္းစားငပိ ထည့္မွာမုိ႕ စခ်က္ကတည္းက ဆႏြင္းမႈန္႕ အနည္းငယ္နဲ႕ ဆီသတ္ခ်က္ထားလုိက္တာ) 
ဆီသတ္ပီးရင္ ကုလားပဲ၊ အားလူး၊ ခရမ္းသီး၊ ပဲေတာင့္ရွည္၊ ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္ ထည့္။
စိမ္းစားငပိကုိ အနည္းငယ္ေလာက္ ေရေဖ်ာ္ပီးထည့္တယ္။

ခုဏက ျပဳတ္ထားေသာ ကုလားပဲ ျပဳတ္ရည္မ်ား ထည့္တယ္။
ေရထည့္၊ ငံျပာရည္ ၅ ဇြန္းေလာက္ ထည့္ပါတယ္။

ခရမ္းသီး ႏွင့္ ပဲေတာင့္ရွည္မ်ား ႏူးလာခါနီးမွာ ႏူးလြယ္တဲ႕ ရုံပေတသီးစိတ္မ်ားကုိ ထည့္ပီး အဖံုး အုပ္ထားလုိက္ပါတယ္။

ရုံပေတသီး ႏူးစ ပူလာပီ ဆုိတာနဲ႕ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ေလး နည္းနည္းေလာက္ ထည့္တယ္။ 
ဆားေလးနည္းနည္း၊ ကုလားေလး မဆာလာအုပ္ခ်က္ထားေသာ သီးစံုကုလားပဲဟင္း
 
  

အရင္ပုိစ္႕ ...





2 comments :

Anonymous said...

အိမ္မွာ ရွိတဲ့ ငါးဘုတ္ေျခာက္က ဆားအရမ္းနဲ႕ကို ငံေနပါတယ္။ အဲ့ဒါ ခ်က္ရင္ အငံေပါ့သြားေအာင္ ဘယ္လုိ ခ်က္ရမလဲ ... ခုလိုမ်ိဳး ခ်က္တာေလး အရမ္းနဲ႕ကုိၾကိဳက္ပါတယ္။ း)ေက်းဇူး

Thet Nandar Family said...

Anonymous ...

ဟုတ္တယ္။ ငါးပုတ္ေျခာက္က ငံတယ္ေလ။ သူ႕ကုိ ဖုတ္စားပီး သံပုရာသီး မ်ားမ်ားညစ္စားတာေတာင္မွ အမေလး ငံလုိက္တာလြန္ေရာ.

အခု ခ်က္ထားတာက ၾကက္သြန္နီ အလံုး ၾကီး တစ္လံုး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴလည္း ပါတယ္။
အခ်ဥ္အတြက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး မ်ားမ်ား ႏွင့္ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ ထည့္ခ်က္ထားတာေလ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဆီသတ္ခ်က္ေနတံုးမွာ နံနံပင္ အျမစ္ သုိ႕မဟုတ္ နံနံပင္ အရုိးေလးေတြကုိ ထည့္ခ်က္ရင္ ပုိစားေကာင္းတယ္။

ဟင္းအုိး ခ်ခါနီးမွာ ဆား နည္းနည္း (သုိ႕) ၊ အခ်ိဳမႈန္႕ သုိ႕မဟုတ္ ဟင္းခတ္မႈန္႕ နည္းနည္းက စိတ္ေက်နပ္ေအာင္ စတိေလာက္ ထည့္ခ်က္ထားတာ။

ငရုတ္သီးစိမ္း ႏူးႏူးေလးေတြကလည္း ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ အရသာကဲေအာင္ ခံတြင္းလုိက္ေအာင္ ပံ႔ပုိးေပးေသးတယ္ေလ။