Thursday, December 22, 2011

ၾကက္သား သီဟုိဠ္ေစ႕ေၾကာ္


ၾကက္သား သီဟုိဠ္ေစ႕ေၾကာ္
 


ၾကက္သားကုိ အတံုး ေသးေသး တံုးပီး ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္ + အေနာက္) နဲ႕ ႏွယ္ထားလုိက္ပီးေနာက္

ေၾကာ္မယ့္ ဒယ္အုိးမွာ ဆီထည့္ပီး။ ဆီပူပီ ဆုိတာနဲ႕ သီဟုိဠ္ေစ႕ကုိ အရင္ေၾကာ္ထားလုိက္ပီး ဆယ္ထားလုိက္ပါတယ္။ 


ပီးတာနဲ႕ ငရုတ္ပြေတာင့္ ပုတုိကုိ မီးေျမးေျမးနဲ႕ ၾကြပ္ေအာင္ ေၾကာ္ပီး ဆယ္ထားလုိက္ပါတယ္။


ဓါးျပားရုိက္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္းကုိ ေၾကာ္ပီး၊ ၾကက္သြန္နီ ေလးစိတ္ျခမ္းကုိ ထည့္။


တေအာင့္အၾကာမွာ ႏွယ္ထားေသာ ၾကက္သားတံုးေတြကုိ ထည့္ေမႊပီး၊


ေရကုိ အနည္းငယ္ေလာက္ပဲ ထည့္ပီး အဖံုးအုပ္ခ်က္ထားလုိက္တယ္။


ၾကက္သားႏူးပီးဆုိတာနဲ႕ သီဟုိဠ္ေစ႕ ႏွင့္ ငရုတ္သီး အပြေတာင့္ ၾကြပ္ေၾကာ္ကုိ ထည့္ ေရာေမႊေပးပီး ခ်က္ထားေသာ သီဟုိဠ္ေစ႕ ၾကက္သားေၾကာ္။





0 comments :