Tuesday, December 13, 2011

ၾကက္သား - ၾကာဇံခ်က္


ၾကက္သားတံုးေတြကုိ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ငံျပာရည္ နဲ႕ ႏွယ္ေပးထားလုိက္ပီး .... 
ဆီ နည္းနည္းထည့္ထားတဲ႕ ခ်က္မယ့္အုိးထဲမွာ ...
ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္းတုိ႕ ကုိ ဆီသတ္၊ 
ႏွပ္ထားတဲ႕ ၾကက္သားတံုးေတြကုိ ထည့္ေမႊ။
ေလးစိတ္ျခမ္း ၾကက္သြန္နီစိတ္ေတြပါ တဆက္တည္း ထည့္ေရာေမႊထားလုိက္တယ္။
ပီးမွ ေရကုိ ၾကက္သားတံုး ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ပီး ၾကက္သားဟင္း ခ်က္ထားလုိက္ပါတယ္။



မႈိေျခာက္ (ၾကြက္နားရြက္မႈိ)
ေရေဆးပီး ေရစိမ္လုိက္ရင္ ၾကီးလာတာမုိ႕ ၂ခု ၊ ၃ ခုေလာက္ပဲ ေရစိမ္ထားလုိက္တယ္။ 


ပန္းေျခာက္
ပန္းေျခာက္ နည္းနည္းကုိ ေရေဆးပီး ေရစိမ္ထားလုိက္တယ္။
 

ပဲျပားလိပ္ ၂ေခ်ာင္း၊ ၃ ေခ်ာင္းေလာက္ကုိ ေရစိမ္ထားလုိက္ပါတယ္။


 ေရေဆးပီး မႈိေျခာက္ ႏွင့္ ပဲျပားလိပ္ကုိ အေနေတာ္ လွီးျဖတ္ထားလုိက္တယ္။


ပဲၾကာဇံ ကုိ ေရစိမ္ပီး


ေရစစ္ထားလုိက္တယ္။


ၾကာဇံခ်က္အုိး

ၾကက္သားဟင္းအုိးက်က္ပီဆုိတာနဲ႕ မႈိေျခာက္၊ ပန္းေျခာက္၊ ပဲျပားလိပ္မ်ားထည့္၊ ငံျပာရည္ နည္းနည္းေလာက္ထည့္လုိက္တယ္။
ေရ လုိသေလာက္ နည္းနည္း ထပ္ထည့္ပီး တည္ထားလုိက္တယ္။
မႈိေျခာက္၊ ပန္းေျခာက္၊ ပဲျပားလိပ္မ်ား ႏူးစ ျပဳလာခါနီးမွ ေရစိမ္ပီး ေရစစ္ထားေသာ ႏူးလြယ္တဲ႕ ပဲၾကာဇံကုိ ထည့္၊ ဟင္းရည္အုိး ခ်ခါနီးမွ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ ျဖဴးပီး ခ်က္ထားေသာ အိမ္ခ်က္ ၾကာဇံခ်က္ ....


 
ၾကာဇံခ်က္
 


နံနံပင္၊ သံပုရာသီးစိတ္


ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕


ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ေလးပါ ျဖဴးပီး


ဒီတခါ နံနံပင္ ႏုိင္ႏုိင္ (မ်ားမ်ား) ... အစာပလာ အဖတ္ေတြ မ်ားေနလုိ႕ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီေတာ့ မထည့္ေတာ့ဘူး။ ၾကာဇံခ်က္ ဟင္းရည္မ်ားမ်ား သံပုရာသီး တျခမ္းနီးပါးေလာက္ညစ္ထည့္ပီး၊ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ ၁ ဇြန္း၊ အခုိးေတြ ပြင့္ထြက္သြားေအာင္ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ေလးပါ ထည့္။ ငံျပာရည္ေလး နည္းနည္းေလာက္ ထပ္ဆမ္း။




ၾကာဇံခ်က္ ဟင္းရည္ ပူပူေလာင္ေလာင္ကုိ သံပုရာသီး ခ်ဥ္၊ ခ်ဥ္၊
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ ႏွင့္ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ စပ္၊ စပ္၊
ငံျပာရည္ နဲ႕ ျပဳတ္ခ်က္ထားေသာ ၾကက္သားရည္မုိ႕ တစ္ပြဲတည္းနဲ႕ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ပီး
ဒီတပတ္ အင္တာနက္ေရွ႕ အခ်ိန္မ်ားမ်ား ထုိင္ျဖစ္ေနလုိ႕ရယ္။ ေဆာင္းတြင္း ေအးပီး အခုိးပိတ္ေနတာ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ေၾကာင့္ အခုိးေတြပြင့္ပီး ....
အေညာင္းထုိင္ေနတဲ႕ အေၾကာေတြလည္း ေတာ္ေတာ္ေလး ေျပေလွ်ာ့သြားတယ္။


ၾကြက္နားရြက္မႈိ မပါေသာ ၾကာဇံခ်က္




အရင္ပုိစ္႕ ....




0 comments :