Tuesday, December 6, 2011

ဘူးသီးေၾကာ္၊ ေက်ာက္ေက်ာရည္



ဆန္မႈန္႕ ( Rice Flour ) = ၂ ခြက္


ေကာက္ညင္းမႈန္႕ ( Glutinous rice flour ) = ၁ ခြက္


ကုလားပဲ အစိမ္းမႈန္႕ ( Besan (or) Chickpea ) = ၁ ခြက္


ဒီအထုပ္က ကုလားပဲ အက်က္မႈန္႕ပါ။ အိမ္မွာ အက်က္မႈန္႕ နည္းနည္းပဲ က်န္ေနလုိ႕ ဒီေန႕ ဘူးသီးေၾကာ္တဲ႕ အခါမွာ ကုလားပဲ အစိမ္းမႈန္႕ ထည့္ပီး မုန္႕ႏွစ္စပ္ေၾကာ္ထားပါတယ္။


ေမႊး ကုလားပဲ အက်က္မႈန္႕ထုပ္ လက္ေဆာင္ရထားတာ ရွိပါတယ္။ ႏွေျမာလုိ႕ မသံုးပဲ သိမ္းထားတယ္။ :)


ဆန္မႈန္႕ = ၂ ခြက္
ေကာက္ညင္းမႈန္႕ = ၁ ခြက္
ကုလားပဲမႈန္႕ = ၁ ခြက္
ေရ = ၂ ခြက္ 
ဆား = လက္ဘက္ရည္ ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဟင္းခတ္မႈန္႕ = လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း


မုန္႕ႏွစ္ပ်စ္ပ်စ္ စပ္ေဖ်ာ္ထားပါတယ္။
 


ဘူးသီးကုိ ဆီႏွစ္ပီး မီးေျမးေျမး ... အိမ္မွာေတာ့ မီးဖုိမီး နံပါတ္ ၄ နဲ႕ ေၾကာ္ထားပါတယ္။


အရင္ဆံုး .. မုန္႕ႏွစ္ ပ်စ္ပ်စ္ထဲ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ အနည္းငယ္ကုိ ေရေဆးပီး မုန္႕ႏွစ္ပ်စ္ပ်စ္ ကပ္ပီး ေၾကာ္လုိက္ပါတယ္။  

မုန္႕ႏွစ္က ေၾကာ္ရင္း ေၾကာ္ရင္းနဲ႕ အရည္က်ဲသြားတတ္တာမုိ႕ မုန္႕ႏွစ္စပ္ပီးတာနဲ႕ ငရုတ္သီးေတာင့္ကုိ အရင္ေၾကာ္ထားလုိက္ပါတယ္။
ငရုတ္သီးေတာင့္ အျပည့္ မုန္႕ႏွစ္ကပ္ေၾကာ္တယ္။

မုန္႕ႏွစ္ အျပည့္ ကပ္ပီးမေၾကာ္ရင္ ငရုတ္သီးေၾကာ္ျဖစ္ပီး အိမ္ထဲမွာ ငရုတ္သီးေၾကာ္နံ မႊန္သြားလိမ္႕မယ္။


အခ်ဥ္က ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕၊ နံနံပင္၊ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္၊ ငရုတ္ဆီ၊ ငံျပာရည္
 


ဘူးသီးေၾကာ္
 

ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး




ဘူးသီးေၾကာ္၊ ေဂၚဖီ၊ အခ်ဥ္ရည္


ငရုတ္သီးေၾကာ္ စပ္စပ္ေလး




အိမ္မွာ ပဲပင္ေပါက္ေလး နည္းနည္းရွိတာနဲ႕ ပဲပင္ေပါက္ကုိ မုန္႕ႏွစ္ကပ္ေၾကာ္ထားတဲ႕ ပဲပင္ေပါက္ေၾကာ္




NNW ေရ ... ဒါ အေမရိကားက ေအရွန္ဆုိင္မွာ ၀ယ္လုိ႕ရတဲ႕ ေက်ာက္ေက်ာ (အမဲ) ပါ။


အဖံုးကုိ ဖြင့္လုိက္ရင္ ေက်ာက္ေက်ာ (အမဲ) ထဲ ထည့္စားဖုိ႕ သၾကားရည္ ၂ ထုပ္ ပါ ပါတယ္။


အိမ္က ေရခဲတံုး



ဖန္ခြက္ထဲ ေရခဲတံုးကုိ အရင္ထည့္ပီး ေက်ာက္ေက်ာတံုးထည့္၊ သၾကားရည္ထည့္ပီး ေဖ်ာ္ထားတဲ႕ ေက်ာက္ေက်ာရည္








၀က္သားသံုးထပ္သား ဆီျပန္ဟင္း


၀က္သား သံုးထပ္သားကုိ ၀က္ပုန္းရည္ၾကီးဟင္း၊ ၀က္သားစတူး ႏွင့္ ၀က္သားနီခ်က္ဟင္း ... ခ်က္ဖူးပါတယ္။

ဒီေန႕ခ်က္တာကေတာ့ ၀က္သားသံုးထပ္သားကုိ မအီေအာင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္မ်ားမ်ားနဲ႕ ထည့္ဆီသတ္ပီး ဟင္းအုိးဆူလာခါနီးမွာ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ ထည့္ခ်က္ထားေသာ ၀က္သား သံုးထပ္သား အခ်ဥ္ဟင္းပါ။




ေက်ာက္ဖရုံသီးဟင္းရည္


ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ၀က္နံရုိး၊ ေက်ာက္ဖရုံသီး၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ ထည့္ခ်က္ထားပီး


စားခါနီး ... ဟင္းရည္ပူပူမွာ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ ျဖဴးထားေသာ ေက်ာက္ဖရုံသီးဟင္းရည္


အရင္ပုိစ္႕ ...


စက္တင္ဘာမွာ ေၾကာ္စားတဲ႕ ဘူးသီးေၾကာ္ ႏွင့္ ၾကက္သား ဘူးသီးဟင္း

ေအာက္တုိဘာမွာ ေၾကာ္စားတဲ႕ ဘူးသီးေၾကာ္ ႏွင့္ ေကာက္ညင္းငခ်ိတ္၊ ဆီထမင္း၊ ပဲျပဳတ္၊ ပုစြန္ေျခာက္၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္

ႏုိ၀င္ဘာမွာ ေၾကာ္စားတဲ႕ ေကာက္ညင္းဆီထမင္း ႏွင့္ ငါးရံေျခာက္ဖုတ္၊ ေကာက္ညင္း အုန္းႏုိ႕ေပါင္း

5 comments :

rose said...

ဘူးသီးေႀကာ္နဲ႔ အခ်ဥ္ေရကို ႀကည္႔ျပီး အရမ္း စားခ်င္သြားတယ္ အစ္မေရ...။ ဒီမွာ ဗူးသီးက ၀ယ္မရေတာ့ မစားျဖစ္တာ ႏွစ္အေတာ္ႀကာေနျပီ။ အေမရိကားမွာ အကုန္ရတာပဲေနာ္။ ေကာင္းလိုက္တာ း) အခုလို အထုတ္ေလးေတြကုိ ေသခ်ာ ဓာတ္ပုံရိုက္ျပီး ရွင္းျပေပးတာ ေက်းဇူးပါ အစ္မ။

Anonymous said...

Want to eat so much am Thet nandar.

Thet Nandar Family said...

Rose ....

စားေသာက္ကုန္အထုတ္ေလးေတြကုိ ဓာတ္ပံုရုိက္ျပတာက ... ေရျခား ေျမျခားမွာ ရွိေနတဲ႕ သူငယ္ခ်င္းေတြကုိ အေမရိကားမွာ ဒီလုိ အထုတ္မ်ဳိးနဲ႕ ခ်က္စားပါတယ္။ ၀ယ္လုိ႕ရပါတယ္။ ေစ်းႏႈန္းက ဒီေလာက္ပါ ဆုိတာ ေျပာျပေပးခ်င္တာပါ။

ေနာက္တခုက .....

ဥပမာ ... ေကာက္ညင္းေပါ႔ေနာ္။

အိမ္မွာ ခ်က္တာ sweet rice ေလ။ ေကာက္ညင္းခ်က္ရင္ ေရမစိမ္ပဲနဲ႕ တန္းခ်က္လုိ႕ရပါတယ္။

တျခား ... ရုိးရုိး ေကာက္ညင္းဆန္က်ေတာ့ တညေလာက္ ေရစိမ္ပီး ခ်က္မွ အဆင္ေျပတာေလ။

အဲလိုမ်ဳိး ကြဲျပားတယ္ဆုိတာကုိလည္း ျမင္ေစခ်င္တာလည္း ပါ .. ပါတယ္။

အမကလည္း အိမ္လာလည္တာ၊ ေျခရာ ခ်န္ထားခဲ႕တာ ေက်းဇူးပါ ....

Anonymous ....

Ama လုိ႕ ဆုိလုိခ်င္တာလား မသိဘူးေနာ္။

am ဆုိေတာ့ comment ကုိ approve လုပ္ရ အခက္ ... မလုပ္ရ အခက္နဲ႕ .. ဟား ... ဟား ... ေနာက္တယ္။ ကိြဳင္ ဘဲ။

အမက တမင္ Anonymous ထား ထားတာပါ။

လူေတြ အေၾကာင္း သိခ်င္တာလည္း ပါတယ္။

အေတြ႕အၾကံဳ ေပါ႔။

အင္တာနက္ေလာကမွာ ေျပာခ်င္ ဆုိခ်င္ ... ဆရာၾကီး လုပ္ခ်င္တဲ႕ Netizens (အင္တာနက္ ႏုိင္ငံသား) ကတ္ ကုိင္ေဆာင္ထားသူေတြေၾကာင့္ အမရဲ႕ တခ်ဳိ႕ ပုိစ္႕ေတြဆုိ ကြန္မန္႕ အမ်ားၾကီးရတယ္။

ဥပမာ ... ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ - ငါးထမင္းနယ္၊ တုိ႕ဖူးေႏြး ...

ရီလည္း ရီရတယ္။

အမဆုိ ဖတ္ပီး ရီလုိက္ရတာ ...

ဖတ္ပီးရင္း approve မလုပ္ပါဘူး။ Delete လုပ္လုိက္တာပါပဲ။

ကုိယ့္အိမ္မွာ ...
ကုိယ့္ မီးဖုိေခ်ာင္မွာ ...
ကုိယ့္ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလုိ ...
ခ်က္စားႏုိင္ၾကပါေစလုိ႕ ......

puupuu said...

ဘူးသီးေၾကာ္ နည္းေလးယူသြားပါတယ္ေနာ္...
ဒါမဲ႔ေလ.. ဘူးသီးေၾကာ္ရင္ ပံုစံလွေအာင္နဲ႔
စားလုိ႔ေကာငး္ေအာင္ ဘူးသီးလွီးတာေလးဓါတ္
ပံုရုိက္ပီးတင္ေပးပါလားဟင္..:)
ခင္မင္တဲ႔
ပူးပူး

Thet Nandar Family said...

Puu Puu ....

ေရႊျမန္မာက ဘူးသီး အလံုးက ၾကီးတယ္။

ေရႊျမန္မာေစ်းထဲမွာ ဆုိ ဘူးသီးေလးေတြကုိ စိတ္ပီး ေရာင္းတတ္ပါတယ္။

ဘူးသီး ခ်ဥ္ရည္ ခ်က္ေတာ့မယ္ဆုိရင္ အဲဒီ ဘူးသီး စိတ္ကုိ ပထမဦးဆံုးအခြံခြါ ...

ဘူးသီး အလံုးကုိ ဆုိရင္ ပထမ ထက္ျခမ္းခြဲ ...

ထက္ျခမ္းကေနမွ ေနာက္ထပ္ ထက္ျခမ္း ထပ္ခြဲ ...

အဲဒီ ထက္ျခမ္းကေနမွ ေနာက္ထပ္ ထက္ျခမ္း ထပ္ခြဲရင္း ...

အေနေတာ္ ဘူးသီး စိတ္ ကုိ လွီးစိတ္ပီး ခ်ဥ္ရည္ဟင္းတုိ႕ ဘူးသီး ဟင္းခါးတုိ႕ ခ်က္တတ္ၾကတယ္။

ျမင္ေအာင္ ေျပာရရင္ .... ဘူးသီး ( အလံုး ) ေဒါင္လုိက္ ပံုစံ ဘူးသီးစိတ္ကုိ ....

အလ်ားလုိက္ အေနအထားနဲ႕ .... ပါးပါးလွီး စိတ္သြားတာပါ ....

အခု ဘူးသီးေၾကာ္က်ေတာ့ ... ဘူးသီး တစိတ္ကုိ အလ်ားလုိက္ ... လက္ ေလးလံုး ပမာဏ ေလာက္ ျဖတ္ထားပီးမွ လက္ညိဳးေခ်ာင္း ပမာဏ ( အက်ယ္ ) .. အရွည္ က လက္ေလးလံုးေလာက္ေပါ႔ ....

ဘူးသီးေၾကာ္ တေခ်ာင္းျခင္းစီ ဆုိရင္ လက္ညိဳး တေခ်ာင္းစာ ပမာဏ ေလာက္ လွီးစိတ္ပီး ေၾကာ္တတ္ၾကသလုိ ...

ဘူးသီးစိတ္ ေသးေသးေလးေတြ စိတ္ပီး မုန္႕ႏွစ္ ႏွင့္ အတူ ႏွယ္ ... ေကာ္ဖီ ပန္းကန္ျပား တျပားစာ ပမာဏ ေလာက္ထည့္ပီး ဘူးသီးေၾကာ္ လည္း ေၾကာ္စားတတ္ၾကပါေသးတယ္။

ကုိယ့္ အိမ္မွာ ကုိယ္ၾကိဳက္သလုိ ေၾကာ္စားတတ္ၾကတာေပါ႔ေနာ္ ...

အဓိက က ... ဘူးသီးစိတ္ ကုိ သိပ္မၾကီးတာ အေကာင္းဆံုးပါ ...

မုန္႕ႏွစ္ မထူ မပါးတာ လည္း ပုိေကာင္းပါတယ္။

ဘူးသီးစိတ္ က လက္ညိဳး တေခ်ာင္းစာ ေလာက္ဆုိ မုန္႕ႏွစ္နဲ႕ ေၾကာ္လုိက္တာနဲ႕ အထဲမွာ ရွိတဲ႕ ဘူးသီးလည္း ႏူးပီး ခ်ဳိလာပါတယ္။

မုန္႕ႏွစ္က ျပစ္ျပစ္ေလး နဲ႕ ေၾကာ္ေတာ့ ဘူးသီးေၾကာ္က ၾကြပ္တာေပါ႔ ... ကုလားပဲ မႈန္႕ ပါေတာ့ ပုိမြ ပီး ပုိစားေကာင္းပါတယ္။ ပုိပီး ခံတြင္းလုိက္ေအာင္ မုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ ဂ်င္းကုိ ေထာင္းထည့္တာလည္း ပုိစားေကာင္းပါတယ္။

အဆင္ေျပပါေစေနာ္ ....

ေနာက္တခါ ဘူးသီးေၾကာ္မွပဲ ဘူးသီး လီွးျဖတ္ထားတဲ႕ပံုကုိ တင္ေပးပါေတာ့မည္ ..

အိမ္က ဘူးသီးေၾကာ္က လွ တာ မလွတာထက္ ... ဒီ မုန္႕ႏွစ္ အခ်ဳိးအစား ... ဒီ မီးေျမးေျမး နဲ႕ ဘူးသီးကုိ ေၾကာ္လုိက္ရင္ ဘူးသီးေၾကာ္ မြမြေလးလည္း ျဖစ္သလုိ ... စားလုိ႕ေကာင္းပါတယ္ ....