Monday, December 5, 2011

၀က္္နံရုိးဘာဘီက်ဴး


ငရုတ္ဆီ + ထညက္ရည္ + ၾကက္သြန္ျဖဴ


ဒယ္ဒီခ်က္ေသာ ၀က္သားတုပ္ထုိး ႏွင့္ ငရုတ္ဆီ


၀က္နားရြက္၊ ႏွလံုး၊ ၀က္အူမ၊ ၀က္လွ်ာ



ကုိက္လံ အဖူး - ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေၾကာ္



ကုိးရီးယား ဘာဘီက်ဴးေဆာ့စ္ ႏွင့္ ကင္ထားေသာ ၀က္နံရုိးကင္




၀က္နံရုိး ဘာဘီက်ဴး ႏွင့္ တြဲစားဖုိ႕ ဂ်င္းႏု



ေအရွန္ဆုိင္က ၀က္နံရုိးေစ်းႏႈန္း (တစ္ေပါင္ကုိ $ 2.99 )
 


၀က္နံရုိး အတြဲလုိက္ကုိ အခုလုိမ်ဳိး ရစ္ေခြပီး ေဖာ့ကတ္ျပားထဲ ထည့္ေရာင္းထားတယ္။



ဘာဘီက်ဴးေဆာ့စ္ ခ်က္နည္းအညြန္း - ၀က္နံရုိးကုိ ေရေသခ်ာေဆးပီး ဘာဘီက်ဴးေဆာ့စ္ပုလင္းကုိ အဖံုးမဖြင့္ခင္ shake လုပ္ပီး ႏွယ္ပါတယ္။ 

တစ္နာရီ သုိ႕မဟုတ္ ဒီထက္ပုိၾကာၾကာေလး ႏွပ္ပီးမွ - ကင္ပါတယ္။



အသား အေလးခ်ိန္ အလုိက္ ေဆာ့စ္ ထည့္ရမယ့္ အညြန္း - အိမ္မွာ ခ်က္တဲ႕ ၀က္နံရုိးက 2.76lb မုိ႕လုိ႕ 1.2kg (2.6lbs) အမွတ္နားေလာက္ ေဆာ့စ္ထည့္ထားပါတယ္။
 


ဒီတံဆိပ္
 


Hot and Spicy အရသာ
 


ေစ်းႏႈန္း
 


oven မွာ 375 ºF နဲ႕ တဖက္ကုိ တနာရီစီေလာက္ စုစုေပါင္း ၂နာရီ ပတ္၀န္းက်င္ေလာက္ ကင္လုိက္ရင္ ၀က္နံရုိးက အရုိးႏုမ်ားပါ ႏူးအိသြားပါတယ္။ 

oven မွာ 350 ºF လည္း ထားလုိ႕ရေသးတယ္။ မီးေျမးေျမး နဲ႕ ကင္တာေပါ႔။ ၂နာရီခြဲေလာက္ဆုိ အသားလည္း ႏူးေျမ႕သြားပီး ကုိယ္ၾကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ႕ အေနအထားကုိ ကင္လုိ႕ရပါေသးတယ္။ 

0 comments :