Wednesday, November 30, 2011

ေက်းဇူးေတာ္ေန႕ Turkey


Turkey ႏွင့္ စကားေျပာေသာ ေန႕ ....



၁၃ ေပါင္ခြဲေလာက္ ရွိတဲ႕ Turkey ကုိ ေရေသခ်ာေဆး၊ အထဲက လည္ေခ်ာင္းရုိးနဲ႕ အသဲ အထုပ္ကုိ လႊင့္ပစ္လုိက္တယ္။


ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ Rose mary အမႈန္႕၊ ဆား၊ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕



ပထမဦးဆံုး Turkey ကုိ ဟင္းခတ္ အေမႊးအၾကိဳင္ေတြနဲ႕ သဲဆပ္ျပာ တုိက္ေပးသလုိ တုိက္ေပးလုိက္တယ္။


ပီးတာနဲ႕ ပ်ားရည္ကုိ lotion လိမ္းသလုိ Turkey တစ္ေကာင္လံုးကုိ ေသေသခ်ာခ်ာ သုတ္လိမ္းေပးလုိက္တယ္။


ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း၊ နံနံပင္တုိ႕ကုိ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းပီး


ငရုတ္သီး အစပ္ အႏွစ္မ်ား
 


ႏွယ္ပီး


Turkey ထဲ အစာသြတ္ေပးလုိက္တယ္။
Turkey အေပၚကေန ေထာပတ္မ်ားမ်ား သုတ္ေပးလုိက္ပီး .... 
 

oven ထဲ ထည့္။ 350 °F နဲ႕ ၃ နာရီ ခြဲေလာက္ ကင္လုိက္တယ္။
 

တစ္နာရီခြဲေလာက္ ကင္အပီးမွာ oven foil ထဲ က်လာတဲ႕ ေထာပတ္ဆီ အရည္ေတြကုိ ခပ္ပီး Turkey ေပၚ ဆမ္းေပးရင္းနဲ႕ ပ်ားရည္ ထပ္သုတ္တယ္။ Rose mary အမႈန္႕ ထပ္ျဖဴးပီး ေနာက္ထပ္ ႏွစ္နာရီေလာက္ 350 °F နဲ႕ ထပ္ကင္လုိက္တယ္။ 
စုစုေပါင္း 3 နာရီခြဲ 





Turkey
 

broccoli & baby corn
 

pineapple ပါ ထပ္ထည့္လုိက္တယ္။
 








4 comments :

Anonymous said...

Happy Thanks Given day!
က်န္ေသးလား...
က်န္ေသးလား..
ၾကက္ဆင္ကင္ လာစားတာပါ..


ေပါက္

Thet Nandar Family said...

ေပါက္ ....

မက်န္ေတာ့ဘူး ေပါက္ေရ ...

ေဆာရီး ....

ဟီး ဟီး ...

အခု ျမန္မာမွာ ၀န္ၾကီး ဟီလာရီ သတင္းေတြ FB မွာ Feed ေတြ ဆက္တုိက္ တက္ေနလုိ႕ ထုိင္ဖတ္ေနတာ။

လာလည္တာ ေက်းဇူးေနာ္ ခ်စ္ေပါက္ ~~~

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ၾကက္ဆင္ကင္ၾကီၤးၾကည္႕ျပီး ဓါးနဲ႔ လွီးစားဖို႔ေတာင္ ေစာင္႔ႏို္င္မယ္ မထင္ဘူး
အေကာင္လိုက္ ကိုက္ဆြဲပစ္ခ်င္လိုက္တာ
ေမႊးေနမွာဘဲေနာ္.. ပ်ားရည္နံ႔၊ ေထာပတ္နံ႔၊ ရိုစ္႕ေမရီနံ႔။
ေျပာရင္း စားခ်င္လာျပီ

Thet Nandar Family said...

ေခ်ာ ( အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) ...

13 ေပါင္ခြဲဆုိေတာ့ ေလးေတာ့ ေလးတယ္။

အားရ ပါးရသာ ကုိက္ဆြဲ စားပါ ေခ်ာရယ္ ....:)