Wednesday, November 16, 2011

အမဲအူ တန္ပူရာေၾကာ္





အမဲအူျပဳတ္ဖုိ႕အတြက္ အမဲအူေတြကုိ အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးပီး ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ နဲ႕ ႏွယ္ထားေပးလုိက္ပါတယ္။ 



ပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးျပားရုိက္၊ ဂ်င္း၊ စပါးလင္ ထည့္ပီး Pressure cooker ႏွင့္ မီးေျမးေျမး အေနအထား မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ တည္ထားလုိက္ရင္ ေသာက္ခ်င္စဖြယ္ အနံ႕ အရသာ ႏွင့္ ျပည့္စံုပီး အားလည္းရွိတဲ႕ အမဲအူျပဳတ္ဟင္းရည္ကုိ ရပါပီ။


အမဲအူေၾကာ္ဖုိ႕အတြက္ အိမ္မွာ ၀ယ္သံုးတဲ႕ အေၾကာ္မုန္႕ထုပ္ (တန္ပူရာ အမႈန္႕ထုပ္ပါ) 
အမ်ဳိးအစား အစံု ရွိတယ္။ 
အေၾကာ္မုန္႕ ခပ္ပါးပါးလုိခ်င္လား၊ ခပ္ထူထူ လုိခ်င္လား၊ ငါး မွာ ကပ္ပီး ေၾကာ္ခ်င္လား၊ အမ်ဳိးအစား အစံုပါပဲ။ အဲဒီ အမ်ဳိးအစားအစံုထဲကမွ ဒီေန႕ အမဲအူျပဳတ္ေၾကာ္မွာ သံုးတာ ဒီအမႈန္႕ထုပ္ျဖစ္ပါတယ္။


အရင္ဆံုး အမဲအူေတြကုိ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ နဲ႕ ႏွယ္ပီး တေရ ေလာက္ ေရခမ္းျပဳတ္ထားလုိက္ပါတယ္။


အမဲအူမွာ ကပ္ပီး ေၾကာ္ဖုိ႕ အတြက္ အေၾကာ္မႈန္႕ကုိ .....


တန္ပူရာအမႈန္႕ - ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တခြက္ခြဲ
ဘီယာ - ၁ ခြက္
ၾကက္ဥ - ၁ လံုးမွာ အႏွစ္ပဲ ယူပါတယ္။
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕


မီးေျမးေျမး အေနအထားနဲ႕ပဲ ဆီႏွစ္ပီး ေၾကာ္ထားေသာ အမဲအူ တန္ပူရာေၾကာ္


ကုိယ္ ၾကိဳက္တဲ႕ ေဂၚဖီထုပ္ ပံုစံပါ။ ေဂၚဖီထုပ္ကုိ ဒီလုိမ်ဳိး က်စ္ေနမွ သေဘာက်ပါတယ္။


ကုိယ့္သူငယ္ခ်င္းက သူ႕ရဲ႕ canon Lens 5D နဲ႕ ျခင္ရဲ႕ ေျခေခ်ာင္းေလးေတြ ပီျပင္ ျပတ္သားစြာ ေပၚေအာင္ ရုိက္ႏုိင္တာကုိ လာၾကြားေနတာနဲ႕ ...


ဟုတ္ကဲ႕ပါရွင္ ... ကၽြန္မကလည္း ေဂၚဖီထုပ္ေပၚမွာ ေရစက္ေလးေတြ ကဗ်ာဆန္ေနစြာ တင္ေနတာကုိလည္း ပီျပင္ ျပတ္သားစြာ ရုိက္ထားတာမုိ႕ 


ဟီး ... ဟီး ... ေဂၚဖီထုပ္နဲ႕ ေကာက္ေပါက္လုိက္ရ ..... :P


ဆီေၾကာ္ အစားအေသာက္ေတြ စားရင္ လည္ေခ်ာင္းမွာ အဆီကပ္တတ္ပါတယ္။ 
အဆုိေတာ္ေတြဆုိရင္ ဆီေၾကာ္မုန္႕ သိပ္မစားပါဘူး။ အသံပ်က္လုိ႕ပါတဲ႕။
ကုိယ္က ေဂၚဖီကုိ ၾကိဳက္ကုိ ၾကိဳက္တာ။ ေရေႏြးေဖ်ာ္ပီး ငပိရည္နဲ႕ တုိ႕စရာ အေနနဲ႕ စားတာလည္း ၾကိဳက္ပါတယ္။
အခုက အမဲအူ တန္ပူရာေၾကာ္နဲ႕ တြဲညွပ္စားဖုိ႕ ေဂၚဖီထုပ္ကုိ ဓါး ေသးေသးေလးနဲ႕ ကပ္ပီး ပါးပါးလွီးထားတာပါ။ (ေဂၚဖီထုပ္ကုိ ဓါးနဲ႕ ကပ္ပီး လွီးရင္ လွတယ္)


အမဲအူျပဳတ္




အမဲအူျပဳတ္ ဟင္းရည္ ပန္းကန္၊ ထမင္း၊ ငရုတ္ဆီ၊ သံပုရာသီး၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕


အမဲအူျပဳတ္ကုိ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ျဖဴး၊ သံပုရာသီးညစ္ပီး ေရွာက္ရြက္ပါးပါးလွီးထားတာျဖဴးပီး စားရင္ ေသာက္လုိ႕ေကာင္းပါတယ္။




အမဲအူ တန္ပူရာေၾကာ္








CT မွာ မီးပ်က္တုန္းက စတိတ္က University Health Center - Food Court မွာ ၾကက္သြန္နီကြင္းေၾကာ္ ( Onion Ring ) စားကတည္းက သေဘာက်ေနတာပါ။


ေၾကာ္မယ္ ေၾကာ္မယ္ နဲ႕ ဒီကေန႕မွ အေကာင္အထည္ေဖာ္ျဖစ္ပါေတာ့တယ္။ စားဖူးေနၾကကေတာ့ ၾကက္သြန္နီ ကုိ ပါးပါးလွီးပီး အေၾကာ္မုန္႕ - မုန္႕ႏွစ္နဲ႕ ႏွယ္၊ ပန္းကန္းပါးေလးထဲ ထည့္ပီး ဆီပူအုိးထဲ ပန္းကန္ျပားေပၚကေန တြန္းခ်ပီး ေၾကာ္တဲ႕ ေရႊျမန္မာက အေၾကာ္စံု - ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေလ။


ၾကက္သြန္နီ ( အၾကီး ) ကုိ အ၀ုိင္းေလးေတြ ခပ္ထူထူ အရင္လွီးထားလုိက္ပီး

(ဆုိင္မွာေတာ့ ၾကက္သြန္နီ အ၀ုိင္းေသး ေတြ မယူဘူး။ အိမ္မွာေတာ့ ၾကက္သြန္နီ အ၀ုိင္းေသးလည္း လြင့္ျပစ္ရက္စရာ မရွိတာမုိ႕ ယူပါတယ္)

ဆန္မႈန္႕ - 1 1/2 ခြက္
Baking powder - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
Baking soda - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ၾကက္ဥ - ၁ လံုး
ဘီယာ - ၁ ခြက္
 ဆား -လက္ဘက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ - အနည္းငယ္ နဲ႕
မီးေျမးေျမး ... ဆီႏွစ္ပီး ေၾကာ္ပါတယ္။

အရင္ပုိစ္႕ ....

>>>>> ဆန္ေခါက္ဆြဲ အမဲအူျပဳတ္

>>>>> Bee tripe soup
>>>>> ဂ်ဳံေခါက္ဆြဲ အမဲအူျပဳတ္
>>>>> ေကာက္ညင္းဆီထမင္း၊ ဘူးသီးေၾကာ္ ႏွင့္ ငခ်ိတ္
>>>>> ဘူးသီးေၾကာ္၊ ၾကက္သား ဘူသီးဟင္း


2 comments :

ျမတ္ၾကည္ said...

အမဲအူေၾကာ္စားခ်င္တယ္။ ေလဟာျပင္ ေမာင္ျမင့္ ေျပးသတိရတယ္။ :)

Thet Nandar Family said...

ျမတ္ၾကည္ ....

အမ်ားၾကီး ေၾကာ္ေကၽြးမယ္ေနာ္ .....:)