Tuesday, November 15, 2011

ဘဲသားနီခ်က္


ဘဲသားကုိ ေရေသခ်ာေဆးပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးတံုး ... ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ နဲ႕ နယ္ပီးတဲ႕ အခါမွာ ရွာလကာရည္၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္  တုိ႕နဲ႕ ထပ္နယ္ေပးပါတယ္။

အႏွစ္ အဖတ္မ်ားမ်ား အတြက္ ၾကက္သြန္နီ အေနေတာ္ ၃လံုးေလာက္ကုိ ပါးပါးလွီးပီး ေၾကာ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ နီးပါး ၾကြပ္တဲ႕အထိ မေၾကာ္ထားပါဘူး။ ပီးရင္ ဆယ္ထားလုိက္ပီး။
ဆီပူအုိးထဲမွာ သၾကား ၃ ဇြန္းေလာက္ ထည့္ပီး ေမႊလုိက္တယ္။ 
ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ကုိ ထည့္၊ ဆီသတ္ပီးမွ 
ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္ေတြ ေၾကေလာက္မွ ....
ႏွပ္ထားေသာ ဘဲသားထည့္ပီး ေမႊလုိက္ပါတယ္။ 
ဘဲသားနဲ႕ အစာပလာစာေတြ သမေနေအာင္ ေမႊပီးပီ ဆုိမွပဲ ေရကုိ ဘဲသားတံုး မျမဳပ္ရုံ ေရ အေနေတာ္ေလးပဲ ထည့္ပီး ( medium ) မီးေျမးေျမးႏွင့္ ၂ ေရေလာက္ တည္ အပီးမွာ ေစာပုိင္းက ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မ်ားကုိ အႏွစ္အဖတ္မ်ားမ်ား စားခ်င္တာမုိ႕ ထည့္ပီး ခ်က္လုိက္ပါတယ္။
၃ေရေလာက္ ဟင္း အႏွစ္ ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဟင္းအႏွစ္ဖတ္မ်ားမ်ား နဲ႕ ခ်က္ထားေသာ ဘဲသားနီခ်က္။


ဒီလထဲမွာ Thanksgiving Day ( November စတုတပတ္ ၾကာသပေတးေန႔ - 11.24.2011 ) ရွိတာမုိ႕ ဒီ လ တစ္လလံုး Turkey ေတြ .... ဘဲသားေတြ .. ေပါတယ္။



ခ်က္ပံု ခ်က္နည္း အညြန္း
 


ဘဲသားကုိ စြန္တန္ နဲ႕လည္း ဟင္းရည္ ခ်က္ဖူးတယ္။ ဘဲေပါင္း၊ ဘဲသားဆီျပန္ဟင္းလည္း ခ်က္ဖူးတာမုိ႕ ... ဒီတခါ ၀က္သားနီခ်က္လုိမ်ဳိး ဘဲသားနီခ်က္ ... ခရမ္းခ်ဥ္သီး နဲ႕ ခ်က္ထားပါတယ္။
 


ဘဲသားလုိ အဆီေပါမ်ားပီး အသားမ်ားတဲ႕ အသားကုိ အအီေျပေအာင္ ခ်ဳိတဲ႕ အရသာ ပုိပီး ကဲသြားေအာင္ အခ်ဥ္ေလး ... ကဲ ... ေပးလုိက္ေတာ့ ပုိပီး စားေကာင္းသြားပါတယ္။
 



ဘဲသားနီခ်က္ဟင္း
 



ငပိေထာင္း ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ နဲ႕ တြဲစားပါတယ္။
 


ငပိေထာင္းအတြက္ ျပင္ဆင္ထားေသာ ပန္းကန္
 


ငပိဖုတ္
 



သံပုရာသီး မညစ္ခင္ ငပိေထာင္း ပန္းကန္
 


ဘဲသားနီခ်က္လုိ ခ်ဳိပီး ... အသားမ်ားမ်ား ဘဲသားကုိ ခ်ဳိတဲ႕ အရသာ ပုိထူးကဲေအာင္ အအီလည္းေျပ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္ပါ ထည့္ခ်က္လုိက္ေတာ့ ပုိစားေကာင္းသလုိ အေရာင္ေလးလည္း ပုိလွသြားတဲ႕ ဟင္းကုိ ငပိေထာင္းမွာ သံပုရာသီး တျခမ္းေက်ာ္ေလာက္ ညစ္ထည့္ပီး စားလုိက္ရင္ ....
ေတာ္ေတာ္ စားေကာင္းပါတယ္။
 


ကေလးမ်ား ထမင္းပန္းကန္ .... ဘဲသားနီခ်က္ကုိ အသားမ်ား ႏႊင္ေပးထားပါတယ္။
 



India ဆုိင္က ၀ယ္လာတဲ႕ အုန္းသီးျခစ္ျဖစ္ပါတယ္။
ဟုိတေန႕က ေကာက္ညင္း အုန္းႏုိ႕ေပါင္း ျဖစ္သြားတာ ဒီ အုန္းသီးျခစ္ မ၀ယ္ရေသးလုိ႕ပါ။
သူ႕ကုိ သၾကားနဲ႕ အုန္းသီးဆီခ်က္ ခ်က္လုိက္ရင္ ေကာက္ညင္းျပန္ေပါင္း ျဖစ္သြားပါျပီ။



ေရခဲရုိက္ထားေသာ အုန္းသီးျခစ္၊ 

အုန္းသီး အလံုးလုိက္ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္လည္း ရပါတယ္။ India ဆုိင္မွာေလ အုန္းသီးကုိ အမ်ဳိးစံု ရတယ္။ ထမင္းနဲ ထဲ ထည့္ခ်က္တဲ႕ အုန္းသီးဖတ္ေလးေတြေတာင္ ေရခဲရုိက္ပီး စိတ္ေရာင္းထားေသးတယ္ သူငယ္ခ်င္း NNW ေရ ...
 



မုန္႕ဆန္း
 


ျမန္မာမွာ ၀ါ၀င္ရင္ ဦးသွ်င္ၾကီး တင္ၾကပါတယ္။ အဲဒီအခါ မုန္႕ဆန္း ႏွင့္ ဌက္ေပ်ာ္သီး တင္တယ္။ 
 


မုန္႕ဆန္းက ခ်က္ရတာလည္း အလြန္လြယ္ပါတယ္။ ပိတ္ပါးေပၚမွာ မုန္႕ဆန္းထည့္၊ ပိတ္ျပားကုိ ထုပ္၊ ေရေႏြးေလးစြတ္၊ မုန္႕ဆန္းဖတ္မ်ား ႏူးေအာင္ ႏွယ္၊ မုန္႕ဆန္းဖတ္မ်ား ႏူးသြားရင္ သၾကားပါထည့္ႏွယ္ပီး အုန္းသီးဖတ္ တခါတည္း ေရာႏွယ္လည္း ရသလုိ မုန္႕ဆန္းေပၚကေန ျဖဴးေပးလည္း ရတာပဲ။
 


India ဟင္းေတြထဲမွာေတာ့ အဲဒီ မုန္႕ဖတ္ကုိ ထမင္းဟင္းအေနနဲ႕ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္မ်ားနဲ႕ အတူ ခ်က္စားၾကပါတယ္။ 
 



ေလာေလာဆယ္ ေသာက္ေနေသာ ေကာ္ဖီ
 




FB မွာ ေတြ႕လုိက္ရေတာ့ Wow .... ကုိယ့္ရဲ႕ ဘေလာ့ 5လ အၾကာ Hit count visitor ကုိ Soccer Myanmar က တစ္ရက္တည္းပါလား။
ကုိယ္က ေဘာလံုးကြင္းထဲက ဟာသကုိ အရမ္းသေဘာက်တယ္။
ေဘာလုံးပြဲသတင္းကုိေတာ့ အျမဲနားစြင့္ထားတတ္တယ္။






FB ဖြင့္ရင္ https://www.facebook.com/myanmarjokes က အျမဲတမ္း ၾကည့္တယ္။ အရမ္း ရီရလုိ႕ပါ။ 

ဘေလာ့လည္း မပါဘူးေနာ္။ 
အဲဒါေၾကာင့္ ေျပာတာ ဘေလာ့ကုိ မသိေသးတဲ႕လူေတြ အမ်ားၾကီးပါလုိ႕။ 
FB ေပၚမွာ Note ေရးပီး အရမ္းနာမည္ၾကီးတဲ႕လူေတြေတာင္ ဘေလာ့ကုိ မသိဘူး။ 
ဘေလာ့မလုပ္တတ္လုိ႕ ... လုိ႕ ေျပာတာပဲ။ 
အားလုိ႕ ရွိရင္ သူ အတြက္ ဘေလာ့ေလး account open ပီး လက္ေဆာင္ေတာင္ေပးခ်င္ပါတယ္။
မအားလုိ႕ပါကြယ္ ခစ္ ... ခစ္ ... ခစ္ :P

( အမွန္က သူ႕ကုိ စုိးရိမ္လုိ႕ ... FB ေရာ ... ဘေလာ့ေရာ ဆုိ အလုပ္ပ်က္၊ အကုိင္ပ်က္ျဖစ္ပီး အခ်ိန္ေတြ ကုန္သြားမွာ စုိးရိမ္လုိ႕ပါ ...  )
 


အခု အင္တာနက္ သံုးေနရင္း ၾကည့္ေနတဲ႕ ကားပါ။ Red box က သြားဌားလာတာ။ တစ္ရက္ကုိ ဌားခ 1 $ .
တခါတေလ ဒီ ဗီဒီယုိ ဆုိဒ္ကေန ၂၀၀၀ ပတ္၀န္းက်င္က ကားေလးေတြ သြားၾကည့္ပါေသးတယ္။
Don't believe you.



See you tomorrow !


အရင္ပုိစ္႕ ....

>>>> ၀က္သားနီခ်က္
>>>> ၾကက္သားနီခ်က္
>>>> ၀က္သားနီခ်က္ + ပဲၾကီး ဆူးပုပ္ႏွပ္

1 comments :

barbielay said...

အရင္ဆံုးလာအားေပးသြားတယ္ ဘဲသားဆိုအရမ္းၾကိဳက္ဘဲ