Thursday, November 10, 2011

မယ္ဇလီဖူးသုပ္


၂၀၁၀၊ ႏုိ၀င္ဘာ ၂၁ ရက္ ည ၁၁ နာရီ ၅၈ မိနစ္မွာ စားဖုိ႕ မယ္ဇလီဖူးသုပ္ကုိ ည ၁၀ နာရီမွာ တီဗီ ၾကည့္ပီးတာနဲ႕ သမီး နဲ႕ အတူ မီးဖုိေခ်ာင္ထဲမွာ ထုေထာင္းသံမ်ား ေ၀ေ၀ဆာဆာ နဲ႕ သုပ္စားခဲ႕တဲ႕ မယ္ဇလီဖူးသုပ္။ ဒါကေတာ့ မယ္ဇလီဖူးေလးေတြကုိ ေရေဆး။ အုိးထဲ ေရျမဳပ္ရုံ ထည့္တယ္။ ပီးေတာ့ မန္းက်ည္းသီးမွည့္ နည္းနည္း ထည့္ပီး ျပဳတ္လုိက္တယ္။ ပီးေတာ့ အခါးရည္ေတြကုိ သြန္ပီး ေနာက္ထပ္ ေရအသစ္ ထပ္ထည့္ပီး မယ္ဇလီဖူးကုိ ထပ္ျပဳတ္လုိက္တယ္။ ၂ ေရ ေလာက္ပဲ ျပဳတ္ထားလုိက္တယ္။


ဂ်ပန္ ဒန္အုိးအလြတ္ထဲမွာ ေျမပဲ နဲ႕ ႏွမ္းကုိ မီးအပူ ေပးပီး ေလွာ္လုိက္တယ္။ ပီးတာနဲ႕ ငရုတ္ဆံု ထဲ ထည့္ေထာင္းလုိက္တယ္။


ျပဳတ္ပီးသား မယ္ဇလီဖူးေတြကုိ အညွာေလးေတြ ေျခြပီး သမီးေလး ေထာင္းေနတာပါ။ ေတာ္ေတာ္ ညက္ေအာင္ေထာင္းေနတယ္။


မယ္ဇလီဖူးသုပ္ဖုိ႕အတြက္ ၾကက္သြန္ေၾကာ္၊ ဆီခ်က္၊ ေျမပဲ + ႏွမ္းေထာင္း၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ဆား၊ သံပုရာသီး


မယ္ဇလီဖူးသုပ္


မယ္ဇလီဖူးသုပ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း

Thet Nandar ( 21-Nov-2010)

2 comments :

QuTe said...

စားခ်င္လုိက္တာ......အစ္မ မယ္ဇလီဖူး က ရယ္ဒီမိတ္ ၀ယ္လို႔ရတယ္လား ဟင္

Thet Nandar Family said...

Qu Te ...

မႏွစ္က