Saturday, November 19, 2011

ဌက္ေပ်ာ္သီး ဆႏြင္းမကင္း





ဌက္ေပ်ာ္သီး ၆ လံုးကုိ ...
 


အုန္းႏုိ႕ တစ္ဗူးနဲ႕ ေမႊစက္ထဲ ထည့္ေမႊလုိက္ပါတယ္။
 

ပီးမွ ဂ်ဳံမႈန္႕ - ဆန္ခ်ိန္ခြက္ နဲ႕ တစ္ခြက္
 


Baking Soda - လက္ဘက္ရည္ တစ္ဇြန္း၊
သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း - ၇ ဇြန္း ေမာက္ေမာက္၊
ဆား - လက္ဘက္ရည္ တစ္ဇြန္း ... ထည့္ေမႊပီး ...
 



အစားအေသာက္ အေရာင္ဆုိးေဆး အနီေရာင္ အမႈန္႕ လက္ဘက္ဇြန္း ၄ ပံု ၁ ပံုေလာက္ကုိ ေရ အနည္းငယ္နဲ႕ ေဖ်ာ္ပီး ...
 


ေဖ်ာ္စက္ထဲ .... ထည့္ေမႊေပးလုိက္ပါတယ္။
 


ေမႊပီးေနာက္ ...
 


၄ေအာင္စ ေထာပတ္ ၂ တံုးကုိ မီးေျမးေျမး နဲ႕ ေထာပတ္ရည္ေဖ်ာ္လုိက္တာ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ နဲ႕ တခြက္ေက်ာ္ေလာက္ ရပါတယ္။ 
ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တစ္ခြက္စာကုိ ေဖ်ာ္စက္ထဲ ထည့္ေမႊ ေရာလုိက္ပီး ....



က်န္ ေထာပတ္ရည္မ်ားကုိ မုန္႕ဖုတ္မယ့္ oven foil ထဲ ထည့္လုိက္ပါတယ္။
 


မုန္႕ႏွစ္ကုိေလာင္းထည့္အပီး
 


ဘိန္းေစ႕
 





ဘိန္းေစ႕ ကုိ ေနရာမလပ္ ျဖဴးေပးပီး ...
 





ေရခဲရုိက္ အုန္းသီးျခစ္
 


အုန္းသီးျခစ္ကုိ ေနရာမလပ္ ျဖဴးေပးလုိက္ပါတယ္။
 

oven ထဲ ထည့္ပီး 350 ºF နဲ႕ ၄၅ မိနစ္ နီးပါးေလာက္ ဖုတ္လုိက္ပါတယ္။
ဖုတ္ပီး နာရီ၀က္ အၾကာမွာ အနံေလး ေမႊးတက္လာေတာ့ oven တံခါးဖြင့္ၾကည့္ပီး မုန္႕ကုိ စမ္းၾကည့္ေသးတယ္။ အေပၚသား မက်က္ေသးတာနဲ႕ အိမ္မွာေတာ့ ဒီလုိ oven စက္ နဲ႕ 45 minute ေလာက္ အၾကာ ဖုတ္ပီး ... ေရခဲေသတာထဲ ထည့္။ ခဲ လုိက္မွ ဌက္ေပ်ာ္သီး ဆႏြင္းမကင္းက လွီးလုိ႕ ေကာင္းသြားပါတယ္။ 



ဌက္ေပ်ာ္သီး ဆႏြင္းမကင္း
 



ဘိန္းေစ႕ ပါလုိ႕ ပုိပီး ဆႏြင္းမကင္း အရသာ ရွိသြားပါတယ္။
 

ကုိယ့္ အေနနဲ႕ အခ်ဳိက အေတာ္ပါပဲ။ ေထာပတ္ေလး နည္းနည္းမ်ားသလုိပဲ ဆုိေပမယ့္ စားလုိ႕ေကာင္းတယ္။ 

အဲဒီ ေထာပတ္တံဆိပ္ နဲ႕ ေထာပတ္ဆီက မအီဘူး။




 

အုန္းႏုိ႕ေခါက္ဆြဲက ဒယ္ဒီခ်က္တာပါ။ ဒါ ဒယ္ဒီပန္းကန္ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ အုန္းႏုိ႕ေခါက္ဆြဲ
 


ေခါက္ဆြဲဖတ္
 


အုန္းႏုိ႕ဟင္းရည္အုိး
 


ငါးဖယ္ေၾကာ္ (Ready made) ၾကက္သြန္နီ၊ နံနံပင္၊ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕၊






 

18 comments :

The Queen said...

whhhh... it looks yummy... sis. u r so clever !

Thet Nandar Family said...

The Queen ..

What a pleasant surprise -- good to see you visit to my blog :)

AH said...

မေရာက္တာ နဲနဲၾကာေနတာနဲ႕ အခုမွပဲ ္လာလည္ျဖစ္ေတာ့တယ္ အစ္မေရ... လာလည္းလည္ေရာ ဗိုက္လည္းဆာေရာပဲ..... ဆႏြင္မကင္းကလည္း ေကာင္း၊ အုန္းႏုိ႕ေခါက္ဆြဲကလည္းေကာင္း :)

rose said...

ငွက္ေပ်ာ္သီး ဆႏြမ္းမကင္း လုပ္နည္း အဆင့္ဆင့္ အတြက္ ေက်းဇူးပါ အစ္မေရ...။ ေရႊႀကည္မႈန္႔ အစား အစ္မက ဂ်ဳံမႈန္႔ ထည္႔တာလားဟင္။ အနီေရာင္ေလး ဆိုေတာ့ မုန္႔ေလးက ပိုလွတယ္ း) အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲကလည္း ျမင္တာနဲ႔ စားေကာင္းမယ္မွန္း သိတယ္ း)

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

မသက္နႏၵာလုပ္သမွ် အကုန္စားေကာင္းခ်င္စရာၾကီးဘဲ
လွလဲလွတယ္.. ဆြဲေဆာင္မႈလည္းရွိတယ္..
ငွက္ေပ်ာသီးဆႏြင္းမကင္းက အေရာင္ေလးကို စိုေနတာဘဲ
အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲကလည္း ၾကည္႕တာနဲ႔ စားခ်င္တယ္..

Thet Nandar Family said...

AH, Rose, ေခ်ာ (အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) ....

အမ်ားၾကီး သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါတယ္ရွင္ ~~~~

Rose ႏွင့္ ဧည့္သည္မ်ား အတြက္ ~~~~

ဌက္ေပ်ာ္သီး ဆႏြင္းမကင္းကုိ ေရႊၾကည္ ( Deep တံဆိပ္ - Sooji ) နဲ႕ လုပ္လည္း တမ်ဳိး စားေကာင္းမွာပါ။

စကားမစပ္ - ကုိယ့္က Deep တံဆိပ္ကုိ အၾကိဳက္ဆံုးမုိ႕လုိ႕ပါ။

As you like ....

အိမ္မွာ ...

ဒီ အမ်ဳိးအစား ....

ဒီ အခ်ဳိးအစား ...

ဒီ oven နဲ႕ မုန္႕ဖုတ္လုိက္တာ ...

ဒီလုိမ်ဳိး မုန္႕ ျဖစ္လာတယ္ဆုိတာ ....

ေျပာျပေပးရုံ သပ္သပ္ပါပဲ။

အိမ္က မုန္႕မွာ ထပ္ ျဖည့္စြက္ေျပာျပေပးခ်င္တာက ....

- Food color မထည့္လည္း ရတယ္။

- ၾကက္ဥ ထပ္ထည့္ပီး မုန္႕ဖုတ္လည္း ရတယ္။

- ဌက္ေပ်ာ္သီး မုန္႕သားႏွစ္ထဲ အုန္းသီးျခစ္ဖတ္ေတြ ထပ္ထည့္ေမႊပီး ဖုတ္လည္း ရေသးတယ္။

- အုန္းႏုိ႕ရည္ ထပ္ထည့္လုိ႕လည္း ရေသးတယ္။

- ဌက္ေပ်ာ္သီး ကုိ ရခုိင္ဌက္ေပ်ာ္သီးမွ ... ဌက္ေပ်ာ္သီးမ်ားမ်ား ထည့္ဖုတ္ခ်င္တယ္ဆုိလည္း ရေသးတယ္။

- အိမ္က oven foil က ဒန္ေပါက္ ခ်က္တဲ႕အခါ သံုးတဲ႕ oven foil - pan size : 13 1/4 " x 9 5/8 " x 2 3/4 " မုိ႕ရယ္၊

- blander (ေမႊစက္) တစ္လံုးစာ - ဒီအခ်ဳိးအစားနဲ႕ ဆုိေတာ့ ဒီ pan size နဲ႕ မုန္႕ဖုတ္လုိက္တာ မုန္႕က နည္းနည္းပါးတယ္။

- မုန္႕ထူထူေလး ဆုိ oven foil ကုိ ဆုိဒ္ေသးလုိက္ရင္ မုန္႕ထူထူေလး ျဖစ္သြားလိမ္႕မယ္။

- အုန္းသီးျခစ္ကလည္း မျဖဴးရင္ ဘာမွ မျဖစ္ဘူး။

- အိမ္မွာ ရွိလုိ႕ ျဖဴးလုိက္တာ။

- ေထာပတ္ကုိ ေလွ်ာ့လုိ႕ရတယ္။ အိမ္မွာ ၈ ေအာင္စ ဆုိေတာ့ ဆႏြင္းမကင္းက ေထာပတ္ ရႊဲရႊဲေလး၊ ေထာပတ္ အနံ သင္းသင္းေလး ျဖစ္ေနတယ္။

- သၾကားကေတာ့ ကုိယ့္ အေနနဲ႕ အေတာ္ပဲ။ သိပ္ခ်ဳိလြန္းရင္ ကုိယ့္ က်န္းမာေရးအတြက္ စုိးရိမ္လုိ႕ပါ။

(အရသာကုိ ေမႊစက္မွာ ေမႊပီးရင္ မဖုတ္ခင္ မွည္းလုိ႕ရေသးတယ္)

- အိမ္က oven က 350 ºF နဲ႕ ေအာက္မီးပဲ လင္းပါတယ္။

- အေပၚမီးလင္းဖုိ႕က Broil ကုိ ထားရင္ ရတယ္။

- ခဏေလာက္ပဲ ထားတာ အေကာင္းဆံုးပဲ။ မီးအား အရမ္းျပင္းလုိ႕။

- ဒီ oven အမ်ဳိးအစား ဒီ ဖာရင္ဟုိက္ဆုိရင္ ဒီေလာက္ပါပဲ။

- တခ်ဳိ႕ မုန္႕ဖုတ္တဲ႕ oven က အေပၚမီး အတြက္ ဖာရင္ဟုိက္ သပ္သပ္ နဲ႕ ေအာက္မီးအတြက္ ဖာရင္ဟုိက္ သပ္သပ္ဆီ ရွီတယ္။

- မုန္႕ဖုတ္ေနတဲ႕ အခ်ိန္မွာ မိနစ္ ၂၀ ေက်ာ္ရင္ တခ်က္ေလာက္ oven ကုိ ဖြင့္ၾကည့္ပီး၊ မုန္႕ကုိ ဓါး နဲ႕ ျဖစ္ျဖစ္၊ တခု ခု နဲ႕ စမ္းၾကည့္လုိ႕ ရတယ္။

- As you like ...

ကုိယ့္အိမ္မွာ ...

ကုိယ့္ရဲ႕ မီးဖုိေခ်ာင္မွာ ...

ကုိယ့္စိတ္တုိင္းက် ...

ကုိယ့္ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ႕ ပံုစံ ...

အခ်ဳိးအစားနဲ႕ စိတ္တုိင္းက် ခ်က္ျပဳတ္၊ စားေသာက္ရင္း ... ေပ်ာ္ရႊင္ ခ်မ္းေျမ႕ပါေစ။

mie nge said...


ဒီဂရီကို ေလ ဘယ္လိုရုိက္ရလဲဆိုတာ ေျပာျပပါအုန္းေနာ္
ဟိုတုန္းက မေရးထားတာေတြ့လိုက္တယ္ ခုျပန္ရွာတာေတြ့ေတာ့ဖူး

ျပီးေတာ့ေလ အုန္းသီးဖတ္က စင္ကာပူမွာ ဝယ္လို့ရလားဟင္ ရယ္ဒီမိတ္ထုတ္ေလ

ဟင္းခ်က္နည္းေတြကို ၾကိုက္တယ္ အရမ္း
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္

puupuu said...

စားခ်င္လုိက္တာ ငွက္ေပ်ာသီး ဆႏြင္းမကင္းရယ္
အုန္းႏုိ႔ေခါက္ဆြဲရယ္ ...အကုန္ၾကိဳက္
ဆႏြင္းမကင္းလုပ္နညး္ေလး အခုလုိစံုစံုလင္လင္သိရ
လုိ႔ ေက်းဇူးပါေနာ္ မမေရ...
ပူးပူးလဲ လုပ္စားၾကည႔္ပါအံုးမယ္.......
ခင္မင္တဲ႔
ပူးပူး

Thet Nandar Family said...

Mie Nge :

Degree Sign ေရးထားတဲ႕ ပုိစ္႕က : http://thiriyatanar.blogspot.com/2011/06/search.html

cent sign = Alt + 0162 - ¢
Degree Sign = Alt + 0176 - 400°F
Copy Right Sign = Alt + 0169 - ©

(အဲဒီမွာ သိရသေလာက္က laptop key board ဆုိ မရဘူးလားပဲ။ destop key board မွလားပဲ။ အေပၚနားမွာ ေရးထားတယ္။ )

on the numeric keypad (not the numberline on the top row of the keyboard)

credit : http://www.forlang.wsu.edu/help/keyboards.asp

Google မွာ Indian Grocery Singapore ဆုိပီး ရုိက္လုိက္ပါ။ အဲဒီမွာ လိပ္စာ ေပၚလာပါလိမ္႕မယ္။
အြန္လုိင္းကေန india ကုန္စံုပစည္းေတြ ၀ယ္ပီး လာပုိ႕ခုိင္းလုိ႕လည္း ရတယ္လုိ႕ Google မွာ ေပၚပါတယ္။ Delivery Free တဲ႕။ စင္ကာပူက India နဲ႕ ပုိနီးေတာ့ အဆင္ေျပမွာပါ။

ပူးပူး .....

လာလည္တာေက်းဇူးေနာ္။
ပူးပူး အိမ္ကုိလည္း အသစ္တင္တုိင္း ေရာက္ျဖစ္ပါတယ္။ :)

mie nge said...

မမ

စိတ္ရွည္ရွည္နဲ့ ျပန္ေျဖေပးတဲ့အတြက္ အရမ္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္


စိတ္ထာဝရ ေအးခ်မ္းပါေစ

မီးငယ္

Thet Nandar Family said...

Mie Nge .....

Enjoy :)

ဇင္ said...

မ အားလံုးၾကိတ္ၿပီးေတာ. မုန္ ႏုစ္ ဘယ္နခြက္ေလာက္ရွိလဲ မသိဘူး။ ဇင္ ျပီးခဲ.တဲ ပတ္က လုပ္တာ အရမ္းေပ်ာ.သြား တယ္။ ဇင္ ၾကိတ္ၿပီးေတာ. မုန္ ႏုစ္ ၇ ခြက္ ေက်ာ္ ေလာက္ ရွိမယ္။ ၅ ခြက္ blendar မဆံ ေတာ. လို ခြဲ ျပီး ၾကိတ္ရတယ္။ ငွက္ေပ်ာသီး မ်ား သြား တာ လား မသိ ဘူး။ ဇင္ ငွက္ေပ်ာသီး ၆ လံုး က ၃ ေပါင္ ေလာက္ရွိ တယ္။ butter ေတာ. ဇင္ ေလ်ာ. ထား တယ္ ၄ ေအာင္စ တစ္တံုး ဘဲ ထည္.တာ။
ေက်းဇူး ေနာ္။

Thet Nandar Family said...

@ ဇင္ -

ဂ်ဳံမႈန္႕ ထည့္လား ??
coconut ဗူးက Cream လား .. milk လား ...

coconut cream ကုိ သံုးေပးပါ ...
350º F နဲ႕ မိနစ္ 45 ေတာင္ မုန္႕ဖုတ္တာ ေပ်ာ့သြားတာလား ...

ဇင္ ... မုန္႕ဖုတ္ပီး ... နာရီ၀က္ ... ၄၅ မိနစ္ေလာက္ အေအးခံပီးမွ မုန္႕ကုိ ဓားနဲ႕ လွီးေနာ္ ...

မုန္႕ဖုတ္ေနစဥ္ ကာလမွာလည္း oven တံခါးကုိ ဖြင့္ပီး မုန္႕ဗန္းထဲကုိ ဓါး ျဖင့္ျဖင့္ ... တခု ခု နဲ႕ မုန္႕သားက်က္ မက်က္ စမ္းလုိ႕ ရပါတယ္ ...

မုန္႕သားက်က္ပီ ဆုိမွ oven ထဲက ထုတ္ပီး အျပင္မွာ အေအးခံပါ ... အေအးခံပီး နာရီ၀က္ေက်ာ္ .. ၄၅ မိနစ္ေလာက္မွ မုန္႕ကုိ လွီးပါ ...

ဌက္ေပ်ာ္သီး ၆ လံုးဆုိ အေတာ္ပါပဲ ...

ဂ်ဳံမႈန္႕ အစား ... ေရႊခ်ီကုိလည္း ထည့္လုိ႕ရပါတယ္ ...

စိတ္မပူနဲ႕ေနာ္ ...

မုန္႕ဖုတ္ေနစဥ္ .. မုန္႕သားက်က္မက်က္ကုိ ဓားေလးနဲ႕ စမ္း ... မုန္႕စဖုတ္တဲ႕ နာရီ၀က္ ေက်ာ္ ဆုိ စ စမ္းလုိ႕ ရပီ ...
ေနာက္ပုိင္း ၁၀ မိနစ္ .. ျခား ... ၅ မိနစ္ ျခားေလာက္ေပါ႔ ....

၄၅ မိနစ္ေတာင္မွ မုန္႕ဗန္းက ေပ်ာ့ေနေသးရင္ ... ၁ နာရီေလာက္ မုန္႕ဖုတ္ပါ ...

မုန္႕သားေပ်ာ့ေနတာ ... အမ .. ျမင္ေယာင္တာက .. ဂ်ဳံမႈန္႕ မပါလုိ႕လား .. မုန္႕ဗန္းကုိ အေအးမခံပဲ တန္းပီး လွီးလုိက္လုိ႕လား ... ၄၅ မိနစ္ နဲ႕ မုန္႕ဗန္းက မုန္႕ မက်က္ေသးတာလား .. အုန္းႏုိ႕ အျပစ္ ( coconut cream ) မဟုတ္ပဲ coconut milk ( အက်ဲ ) ျဖစ္ေနလုိ႕လား .. ဆုိပီးေတာ့ပါ ...

ဌက္ေပ်ာ္သီး ေရႊခ်ီ ဆႏြင္းမကင္း ပုိစ္ : ဌက္ေပ်ာ္သီး ေရႊခ်ီဆႏြင္းမကင္း

ဇင္ said...

အုန္း ႏို့ က milk ထင္ တယ္ ေတာ္ေတာ္ က်ဲ တယ္။ အမ ပံု မွာ ပ်စ္ တယ္ ေနာ္။ ဇင္ ဘူး က ႏြား ႏို. ထက္ နည္း နည္း ဘဲ ပ်စ္ မယ္ ထင္ တယ္။
ဂ်ဳံမႈန္႕ ဆန္ ခ်ိန္ခြက္ ၁ခြက္ ထည္တယ္။
မုန္ က က်က္တယ္။ ဇင္ ဓါး နဲ ထိုး ၾကည့္ တာ မုန္မ ကပ္ ဘူး။ 350º F နဲ႕ 45 မိနစ္ ဖုတ္တယ္။ အေအး လဲ ခံတယ္။
ဇင္ က conversion oven အေသး နဲ ဖုတ္ ေတာ. အေပၚ မုန္ ေတာင္ ေတာ္ မဲ ေန ၿပီး တူ တယ္ ေတာင္ ေၿပာ လို ရ တယ္။ ဖုတ္ တဲ ခ်ိ္န္ ငွက္ ေပ်ာသီး နဲသင္း ေနတာဘဲ။ သား သား ကေတာင္ ဘာ လုပ္ ေနတာလဲ ေမး ေန တာ။ ရ ေတာ. မဲ ေန ေတာ မစား ရဲ ၿဖစ္ ေနတယ္။ တစ္ ခါ မွ လဲ မစား ဖူး ဘူး ဆို ေတာ.။
အား လံုး ႀကိတ္ ၿပီး ေတာ. မုန္ႏွစ္ က ေတာ္ ေတာ္ က်ဲ တယ္။ ဒီ တိုင္း သြန္ ခ် လို ရတယ္။ ရန္ ကုန္မွာ ငွက္ ေပ်ာသီး မွည္ ရင္ မုန္ ပို စား ေကာင္း တယ္ ဆို လို ငွက္ ေပ်ာသီး ကို ဇင္ က ဘယ္ သူ မွ မစား နဲ မုန္ လုပ္ ဖို ဆို ၿပီး မွည္ ေနေအာင္ ထား ထား တယ္။

စိတ္ ရွည္ ရွည္ ၿပန္ ရွင္း ျပ လို ေက်း ဇူး အထူး ေနာ္။
ဇင္

Thet Nandar Family said...

@ ဇင္ ...

ဇင္ေရ .. အဲဒီလုိ မုန္႕ မ်က္ႏွာျပင္က မဲေနတဲ႕ အပုိင္း ( တူးေနတဲ႕ အလႊာကုိ ဓါးနဲ႕ ခပ္ပါးပါးေလး ရွပ္လွီးပီး ) ေအာက္ပုိင္းက ေပ်ာ့ေနတယ္ ဆုိတဲ႕ အပိုင္းကို 0ven ထဲ ျပန္ထည့္ပီး ဖုတ္လုိ႕ ရပါေသးတယ္ ... ၁၀ မိနစ္ .. မိနစ္ ခ်ိန္ပီး ထည့္ေပါ႔ေနာ္ ...

ဇင္ oven က 350 § F - ၄၅ မိနစ္ ကုိ အေပၚမ်က္ႏွာျပင္ တူးပီး အတြင္းပုိင္းက ေပ်ာ့တယ္ ဆုိရင္ ... 325 ( သုိ႕ ) 300 နဲ႕ တနာရီေက်ာ္ေလာက္ ဖုတ္ၾကည့္ပါ ....

မၾကာ ခဏ 0ven ကုိ ဖြင့္ၾကည့္ေပါ႔ေနာ္ ...

နာရီ၀က္ေက်ာ္ဆုိ သတိထားပီး ဖြင့္ၾကည့္ေပါ႔ ...

ပထမ အေခါက္ေလာက္ပဲ ၾကည့္ရုံပါပဲ ...

ေနာက္တၾကိမ္ဆုိ ကုိယ့္ အိမ္က oven နဲ႕ မုန္႕အခ်ဳိးအစားကုိ ကုိယ့္ ျပန္ခ်ိန္လုိ႕ ရေနေတာ့ ေနာက္တေခါက္ မုန္႕ဖုတ္ရင္ လွည့္ၾကည့္စရာ မလုိေတာ့ပါဘူး ...


အမ ... ေနာက္တခါ ထပ္ခ်က္တဲ႕ အခါက်ရင္ နာရီ၀က္မွာ 0ven ထဲက မုန္႕ဖုတ္တဲ႕ အေနအထား ဓာတ္ပံုပါ ရုိက္ထားေပးမယ္ ...

ဇင္ .. မုန္႕ေတြကုိ ခ်က္တဲ႕ အခါက်ရင္ မုန္႕ အေပၚ မ်က္ႏွာျပင္ တူးေတာ့မယ္ ဆုိရင္ ပိတ္လုိက္ပီး .. အတြင္းပုိင္း မမာေသးဘူးဆုိရင္ အပူေပး ဖာရင္ဟုိက္ ဒီဂရီကုိ ေလွ်ာ့ ...
ဌက္ေပ်ာ္သီးအမွည့္မုိ႕ အရည္အရမ္းမ်ားေနရင္ ဂ်ဳံမႈန္႕ကုိ နည္းနည္း ပုိထည့္ေပါ႔ေနာ္ ... ဂ်ဳံမႈန္႕ နည္းနည္းပုိထည့္ရင္လည္း အေနာက္က သၾကားလည္းထည့္ေပါ႔ေနာ္ ...

အမလည္း မွတ္ထားမယ္ ..

အလြယ္ဆံုးကေလ ... အေပၚက မဲေနတာကုိ ပါးပါးရွပ္လွီး ... ေအာက္က ေပ်ာ့ေနတာကုိ ေရခဲေသတာ ေအာက္ထပ္ထဲ ( နာရီ၀က္ ၊ ၄၅ မိနစ္ ) ထည့္လုိက္ရင္ မာသြားမယ္ ..

အဲဒါမွ မမာဘူးဆုိရင္ေတာ့
ဌက္ေပ်ာ္သီးမွည့္ေၾကာင့္နဲ႕တူတယ္ ..

Hein said...

စားခ်င္စရာေလး...........

Kaung said...

နည္းနည္းေလာက္စားၾကည့္မယ္ေနာ္.........

Kyaw said...

စားခ်င္လိုက္တာငွက္ေပ်ာသီးဆႏြင္းမကင္းရယ္..........