Sunday, November 13, 2011

အမဲသားဒန္ေပါက္



Basmati ဆန္ကုိ ေရေဆးပီး၊


ေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူထဲ ဆား ႏွင့္ ဖာလာေစ႕ကုိ ထည့္ပီးမွ ဆန္ကုိ ထည့္ပါတယ္။
10 မိနစ္ေလာက္ဆုိရင္ ဆန္ေစ႕ေပ်ာက္ပီး မႏူး မနပ္ ထမင္း အေနအထားကုိ ရပါပီ။ 
မႏူးမနပ္ ထမင္းကုိ ဇကာထဲ ထည့္ပီး ထမင္းရည္ စစ္ထားတာ။ 
ထမင္းေစ႕ေလးေတြ ထမင္းေစ႕ ေသးေသးေလးနဲ႕ ေကာ့ပ်ံေနတာပါပဲ။


အမဲသားကုိ ဒီတခါ Deep တံဆိပ္ ဒန္ေပါက္ မဆာလာ အႏွစ္ နဲ႕ ခ်က္ထားပါတယ္။



အမဲသားကုိ ဒန္ေပါက္ မဆာလာ အႏွစ္ ႏွင့္ အတူ ဆားေလး နည္းနည္းထည့္ ႏွယ္ထားပီး ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႕ ႏွယ္၊ တနာရီေလာက္ ႏွပ္ထားပီးမွ 
ဂီးလ္ Ghee ေထာပတ္ကုိ အပူေပးပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ဆီသတ္၊ ပီးမွ ႏွပ္ထားေသာ အမဲသားကုိထည့္ခ်က္ထားေသာ အမဲသားဟင္း။


ဒန္ေပါက္ မဆာလာ အႏွစ္ပုလင္း ေစ်းႏႈန္း


သီဟုိဠ္ေစ႕၊ စပ်စ္သီးေျခာက္


ပထမတလႊာ - oven foil ထဲမွာ မႏူးမနပ္ ထမင္းကုိ တထပ္ အရင္ျဖန္႕၊


ဒုတိယတလႊာ - သီဟုိဠ္ေစ႕၊ စပ်စ္သီးေျခာက္၊ အမဲသားဟင္း ႏွင့္ ဟင္းအႏွစ္မ်ားကုိ ထပ္ျဖန္႕၊



အစားအေသာက္ အေရာင္ဆုိးေဆးမႈန္႕ (အ၀ါေရာင္) လက္ဖက္ရည္ဇြန္းနဲ႕ ေလးပံု ပံု ၁ ပံု၊
ႏြားႏုိ႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၅ဇြန္းေလာက္ နဲ႕ ေဖ်ာ္ထားပါတယ္။


တတိယတလႊာ - ထမင္းမ်ားကုိ အေပၚဆံုးမွာ အျပည့္ ထပ္ျဖန္႕လုိက္ပီး အ၀ါေရာင္ ဆုိးေဆးကုိ ဇြန္းနဲ႕ ခပ္ပီး ေနရာ ျဖန္႕ပီး ဆုိးေပးလုိက္ပါတယ္။


Aluminum foil နဲ႕ အုပ္ပီး၊


oven မွာ 350º F နဲ႕ မိနစ္ ၃၀ ေလာက္ အပူေပးပီးေနာက္


ရပါျပီ။ အမဲသားဒန္ေပါက္ အေရာင္လွလွေလး ....


ဒန္ေပါက္ ထမင္း ႏွင့္ ဒန္ေပါက္ အမဲသား ဟင္းအႏွစ္မ်ား ႏွယ္ပီးေနာက္ ....



ဒီတခါ ခ်က္တာ ဒန္ေပါက္ အေရာင္ ပုိလွသြားတယ္။ :)



စားပါအံုး ေကာ့ပ်ံေနတဲ႕ အမဲသား ဒန္ေပါက္ လွလွေလး ...:)


Basmati rice u ဆန္႕ေစ႕ ရွည္ရွည္ေလး၊ လွတယ္။ ဒန္ေပါက္ ဆန္ကုိ ဖာလာေစ႕၊ ဆား ႏွင့္  မႏူးမနပ္ ခ်က္ပီးမွ oven မွာ Ghee ေထာပတ္ အနံသင္းသင္းေလး ... အမဲသား + ဟင္းအႏွစ္နဲ႕ ျပန္ေပါင္းပီး ျပန္ႏွပ္ ခ်က္ထားတာမုိ႕ အရသာ ရွိပါတယ္။



အအီေျပ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းရည္ မရွိလုိ႕ ကုိကာကုိလာ ဆုိဒါ နဲ႕ တြဲစားဖုိ႕ ...


ငပိေၾကာ္ (အစပ္)


သရက္သီးသနပ္


ဒါက အိမ္ေရွ႕ အိမ္က ေၾကာင္ပါ။ 
ရွဥ္႔ေပါက္စေလးကုိ ကစားေနတာလား။ 
စားဖုိ႕ အရင္ ကစားေနတာလား မသိေပမယ့္ ... 
ရွဥ္႕ေပါက္စေလးကုိ ဖမ္းလာတယ္။ မစားေသးပဲ ကစားဖုိ႕ ရွဥ္႕ကုိ လြတ္ေပးလုိက္တံုးမွာ ရွဥ္႕ေပါက္စေလးက နီးရာ သစ္ပင္ေပၚကုိ တက္ေျပးပီး လြတ္သြားပါေတာ့တယ္။


အရင္ပုိစ္႕ ....


0 comments :