Monday, October 3, 2011

Spaghetti





ခ်က္နည္း အညႊန္း
 

(*) စပါဂ်တီ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ တဗူးလံုးကုိ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူေနတဲ႕ အုိးထဲ ထည့္၊ ဆား လက္ဖက္ရည္ေဖ်ာ္တဲ႕ဇြန္း ၁ ဇြန္း ထည့္ပီး ၁၂ မိနစ္ေလာက္ ျပဳတ္ထားလုိက္ပါတယ္။
 

ဒီ အသားလံုးက ကေလးမ်ား အၾကိဳက္ cheese meatballs ပါ။ ရုိးရုိး အသားလံုးထက္ Cheese အသားလံုးကုိ သူတုိ႕က ပုိၾကိဳက္တယ္။
 


ပါ၀င္ပစည္းမ်ား
 


ခ်က္နည္း အညြန္း
 


(*) oven နဲ႕ 350 ºF မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ အပူေပးလုိက္ရင္ အေတာ္ပါပဲ။ အရမ္းၾကြပ္ ခ်င္ရင္ ၂၅ မိနစ္ေပါ႔။ အခု က စပါဂ်တီ အႏွစ္ နဲ႕ အတူ စားမွာမုိ႕ မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ပဲ အပူေပးလုိက္တယ္။
 



stop and shop မွာ ဒီလုိမ်ဳိး မႈိ ဗူး ကုိ ၁ ေဒၚလာ ေက်ာ္ပဲ ေပးရတယ္။  

(*) ေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ႕ အုိးထဲမွာ မႈိကုိ ပါးပါးေလးလွီးပီး ၅ မိနစ္ေလာက္ အဖံုးအုပ္ပီး ျပဳတ္လုိက္တယ္။ 
စပါဂ်တီ အႏွစ္ပုလင္း ကုိ အပူေပး ခ်က္ရင္းနဲ႕ မႈိကုိ တခါတည္း ေရာခ်က္လုိ႕ ရတာပဲ။ ဒါေပမယ့္ စပါဂ်တီ အႏွစ္ေတြ ျပစ္သြားမွာ စုိးလုိ႕ မႈိကုိပဲ သီးသန္႕ ျပဳတ္ပီး မွ



olive oil အပါအ၀င္ အကုန္ပါ ပီးသား Ready made pasta sauce ကုိ ခ်က္မယ့္အုိးထဲ အရင္ထည့္၊ အသားလံုးထည့္၊ မႈိ ထည့္ပီး ပြက္ပြက္ဆူ တဲ႕ အထိ မိနစ္ အနည္းငယ္ေလာက္ ခ်က္လုိက္ရင္ပဲ စပါဂ်တီ အႏွစ္ကုိ အလြယ္တကူ နဲ႕ ခ်က္လုိ႕ ပီးပါပီ။ :D
 



စပါဂ်တီ အႏွစ္
 


ေခါက္ဆြဲ ေပၚက ေန စပါဂ်တီ အႏွစ္ကုိ စမ္းပီး ခ်ိစ္ အနည္းငယ္ ျဖဴးလုိက္ပါတယ္။ microwave နဲ႕ တမိနစ္ေလာက္ အပူေပးလုိက္ရင္ပဲ ခ်ိစ္ အရည္စမ္း ထားတဲ႕ ကေလးမ်ား အၾကိဳက္ စပါဂ်တီ ေခါက္ဆြဲ တပြဲကုိ ရပါပီ။
 



Extra cheese မစမ္း ထားေသာ ပံုမွန္ Spaghetti
 



Cheese ျဖဴးထားေသာ Spaghetti
 


ရန္ကုန္မွာတုန္းက ဆန္းမစ္ပတ္ဗ်ဴး ဟုိတယ္ေရွ႕က စပါဂ်တီ ေခါက္ဆြဲ ေတာ္ေတာ္စားေကာင္းပါတယ္။ red pepper ၊ မုန္လာဥနီ၊ ပဲစိမ္းလံုး၊ မႈိမ်ား ႏွင့္ အတူ စပါဂ်တီ အႏွစ္က လတ္ဆတ္ေတာ့ ပုိပီး စားလုိ႕ ေကာင္းတယ္။ 


အရင္ပုိစ္႕ ...




0 comments :