Friday, October 28, 2011

Pepper water





ဒီအထုပ္ထဲက စမံုစပါး (cumin seeds) - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ယူပါတယ္။
 


(မုန္ညင္းေစ႕) mustard seed - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
 


ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္ (curry leave) - 7 ရြက္ ... အိမ္မွာေတာ့ သူ႕အနံေလးကုိ ၾကိဳက္လုိ႕ ၁၀ရြက္ေက်ာ္တယ္။
 


ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁လံုး (ရွစ္စိတ္ျခမ္းထားလုိက္တယ္)
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ မႊာ
ငရုတ္သီးေျခာက္ေတာင့္ - ၅ေတာင့္
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ( အစပ္ၾကိဳက္ရင္ ၂ ဇြန္းေလာက္ ထည့္ခ်က္တယ္)
မုန္ညင္းေစ႕ - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
စမုန္စပါး - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းေက်ာ္
ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္ - ၇ ရြက္ေက်ာ္
မန္းက်ည္းသီး - သံပုရာသီး အလံုးေသးေလာက္


(ဓာတ္ပံုထဲက ဇြန္းက လက္ဘက္ရည္ဇြန္းတ၀က္သာသာေလာက္ပါ။ အိမ္မွာ ... အဲဒီလုိ ဇြန္းမ်ဳိး နဲ႕ ၂ ဇြန္း ထည့္ခ်က္ထားပါတယ္။)



ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္


ခ်က္မယ့္အုိးထဲမွာ -
ထမင္းစားဇြန္း နဲ႕ ဆီ - ၂ ဇြန္းထည့္၊ ဆီ ပူလာတာနဲ႕-
စမုန္စပါး နဲ႕ မုန္ညင္းေစ႕ကုိထည့္ေမႊ -
တဆက္တည္း ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕၊ ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္ကုိထည့္ေမႊ - 
ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ နီးပါးေလာက္ ရပီဆုိတာနဲ႕ 
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ရွစ္စိတ္ျခမ္း ထည့္ေမႊပါတယ္။
ေရကုိ ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုးနဲ႕ ၂ လံုးစာေလာက္ ထည့္တယ္။
ဆား - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း အရင္ထည့္ထားလုိက္တယ္။


တဖက္မွာ ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္ ၂ လံုးစာကုိ ပြက္ပြက္ဆူေနေအာင္ တည္ပီး မန္းက်ည္းသီး (အေစ႕မပါ) သံပုရာသီး အေသး အရြယ္ေတာ္ေလာက္ကုိ ၅ မိနစ္၊ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ တည္ေပးထားပီး


မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ ရတာနဲ႕ တဖက္က အုိးထဲ ေပါင္းထည့္ေပးလုိက္ပါတယ္။


အရသာ ျမည္းပီး ခ်ဥ္၊ စပ္ ခံတြင္းရွင္း အရသာ အေနအထား ရတာနဲ႕ နံနံပင္ အုပ္တယ္။


(အိမ္မွာ အရည္ၾကည္ၾကည္ေလး ေသာက္ခ်င္တဲ႕ အခါ ေရကုိ ပုိထည့္ေပးပီး ေသာက္ခါနီး အုိးမလုပ္ေစပဲ - အေပၚယံ အရည္ၾကည္ကုိပဲ ခပ္ထည့္ပီး ေသာက္တယ္။ အဖတ္မ်ားကုိ မထည့္ေတာ့ပါဘူး)

ထမင္းနဲ႕ ႏွယ္စားရင္ေတာ့ အကုန္ထည့္ပါတယ္။





အမဲသားကေတာ့ ခပ္ရုိးရုိး ေၾကာ္ထားတဲ႕ အမဲေၾကာ္ပါ။


အသားေကာင္းတဲ႕ အမဲသား အမ်ဳိးအစားကုိ အေနေတာ္ အသားတံုး တံုးေပးပီး ဆား၊ ဆႏြင္းမႈန္႕  နဲ႕ ႏွယ္ပါတယ္။ (ဒီတခါ ဟင္းခတ္မႈန္႕ မထည့္ပါဘူး)။ ဒီေန႕ ၾကက္သားမႈန္႕ မသံုးပါ။


ပီးတာနဲ႕ မဆာလာ အထုပ္ထဲက လက္တဆုပ္စာေလာက္ မဆာလာ အစံုကုိ ထည့္ႏွယ္၊


ဒိန္ခ်ဥ္ ၂ ခြက္စာေလာက္ ထည့္နယ္ပီး ၁ နာရီ ေလာက္ ႏွပ္ထားလုိက္တယ္။


ဆီကုိ အနည္းငယ္ေလာက္ပဲ ထည့္ပီး အမဲသားကုိ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း ဓါးျပားရုိက္တုိ႕နဲ႕ အတူ မီးေျမးေျမး နဲ႕ ေၾကာ္ေပးထားလုိက္တယ္။


အမဲသားေၾကာ္


တနပ္စာ အနည္းငယ္ေလာက္ပဲ ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္သီးဆားေထာင္း


ေျမပဲ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ဆား ႏွင့္ ဆီ အနည္းငယ္

5 comments :

QuuTe said...

ထူးဆန္းလယ္ ထူးဆန္းလယ္
မၾကားဖူးဖူး မစားဖူးဖူး
မျမင္ဖူးဖူး မခ်က္ဖူးဖူး
မစားခ်င္ဖူး မေျပာဖူး
စားခ်င္လြန္းလို႔ သေရက်၏
ေနာက္ေန႔ခ်က္မည္...ၾကံမွ
ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ကမရွိိ
အေမ႔ဆီ လွမ္းမွာမည္
ကတို႔ခေစ်းၾကီးသည္္
အေမလည္းအသက္ၾကီးပီ
သြားရလာရလြယ္တာမဟုတ္
ေတာ္ပီ ......
$ 200 ပို႔ေပးပါ အေမ
ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ခ်င္လုိ႔...... :P :P (ကိုယ္႔ကြန္မန္းကို္သေဘာက်ပီ ျပန္သြားျပီ)

Thet Nandar Family said...

ː̗̀☀̤̣̈̇G☺☺Ď Mörning☀̤̣̈̇ː̖́

Quu Te ...

အဲဒီ ဟင္းရည္ကေလ ရန္ကုန္က ကုလားထမင္းဆုိင္ေတြမွာ အလကား ခ်ေပးတယ္။

ဆူးေလဘုရားလမ္းက ေရႊျမိဳ႕ေတာ္ ဆုိင္မွာ ထုိင္လုိက္ပီ ဆုိတာနဲ႕ အဲဒီ ဟင္းရည္ၾကည္ၾကည္ေလးကုိ လက္ဖက္ရည္ေသာက္တဲ႕ စတီးခြက္ေလးနဲ႕ အလကားကုိ ခ်ေပးတာ။

ခံတြင္းရွင္းပီး ေနာက္ပုိင္း စားတဲ႕ အစားအေသာက္ေတြ ခံတြင္းလုိက္ေအာင္လုိ႕လည္း ပါမယ္။

ျမန္မာလုိကေတာ့ မႏုတ္သနီဟင္းရည္၊

အမ အေဖအိမ္မွာ ေနတုန္း ဟင္းစခ်က္ခါစ က ...

(1996) ပတ္၀န္းက်င္ ... အေမ ရိပ္သာ၀င္ေနတုန္း ... မီးဖုိေခ်ာင္ ေခတ ယာယီ ၀င္ခ်က္တုန္းက ...

" ဦးၾကီးပုရဲ႕ ခ်က္နည္း ၅၀၀"

✽̶═✽̶═✽̶═✽̶═
┊┊┊┊┊┊┊┊
┊┊┊┊┊┊┊♥。
┊┊┊┊┊┊☆。
┊┊┊┊┊★。
┊┊┊┊♡。
┊┊┊♥。
┊┊☆。
┊★。
♡。

မွာ အဲဒီ ဟင္းရည္ကုိ ပဲစင္းငံု နဲ႕ ခ်က္တယ္။

ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္း စာအုပ္ထဲမွာ အမ စ ပီး ဖတ္ဖူးတာ ဦးၾကီးပု ပဲ။

ေတာ္ေတာ္ေလးလည္း လြယ္သလုိ ဟင္းေပါင္း အမ်ဳိး ၅၀၀ မုိ႕ ေတာ္ေတာ္ေလးလည္း လက္စြမ္းျပလုိ႕ ေကာင္းတယ္။

မခ်က္ခင္လည္း အရင္ စိတ္ကူးပီး လက္ဆ အခ်ဳိးအစားနဲ႕ မွန္းခ်က္ၾကည့္ရင္း ....

ဒီလုိ ခ်က္လုိက္ရင္ ဘယ္သူကေတာ့ ၾကိဳက္မွာပဲ .. ဆုိပီး ခ်က္တာမုိ႕ ခ်က္လုိက္တုိင္း အဆင္ေျပတာမ်ားတယ္။

အခု ဒီမွာ စေအးေနပီ ဆုိေတာ့
body က အပူ အငုပ္ေတြ ထြက္ပီး

ခံတြင္းရွင္းေအာင္လုိ႕ ခ်က္လုိက္တာပါ။

ငရုတ္ေကာင္းေၾကာင့္ ပူထြက္သြားပီး ...

မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ေၾကာင့္ ခံတြင္းရွင္းသြားသလုိ ..

ပ်ဥ္ေတာ္သိ္မ္ရြက္ အနံေၾကာင့္ ပုိပီး စားခ်င္ေသာက္ခ်င္စိတ္ျဖစ္သြားတာ ...

ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္က ဒီက india ဆုိင္မွာ 0.75 $ ပဲ ေပးရပါတယ္။ တထုပ္ကုိေလ။ တထုပ္မွာ ၅ခု ေျခာက္ခုေလာက္ေတာ့ ပါတယ္။

°·♥·♡τнänκчöü♥·♡·°

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ဘာခ်က္ခ်က္ အရသာရွိေအာင္လည္း ခ်က္တတ္သလို လွလွေလးျဖစ္ေအာင္ ျပင္တတ္ဆင္တတ္တယ္.. တကယ္ခ်ီးက်ဴးမိပါတယ္။။။
သြားရည္က်ရတာလည္း အခါခါရယ္..

Baby taster said...

သက္ေရ....
ပို႔စ္အသစ္လည္း မတက္ပါလားလို႔ သတိထားမိမွ
ႏွင္းမုန္တိုင္း က်တယ္လို႔ၾကည့္ရတာ သတိရသြားတယ္
အဆင္ေျပရဲ့လား။ Connecticut မွာ ေနတာမွလား
သတင္းထဲမွာ မီးပ်က္တယ္လို႔ သိရတယ္။
သက္တို႔ အိမ္ေရာပ်က္လား။ ဒါမွမဟုတ္ အလုပ္စလုပ္ျပီမို႔ မအားတာလား။ အစစ အရာရာ အဆင္ေျပပါေစ။

QuTe said...

pepper water ေနာက္ပိုင္း ငါ႔အမ ေပ်ာက္သြားတယ္ သတိရလို႔ ကြန္မန္းေပးသြားပါတယ္