Thursday, October 27, 2011

ပိန္းဥထမင္း



ပိန္းဥ


- ပိန္းဥကုိ အခြံခြါပီး ေလးေထာင့္တုံး ေသးေသးေလးေတြ စိတ္ထားလုိက္တယ္။
 


- ပုစြန္ေျခာက္ကုိ ေရ အနည္းငယ္ စိမ္ထားလုိက္ပါတယ္။


- ထမင္းစားဇြန္း နဲ႕ ဆီ ၄ ဇြန္း ထည့္ အပူေပးပီး ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ မႊာ ကုိ အရင္ထည့္၊ 
ပီးတာနဲ႕ ေရစိမ္ထားေသာ ပုစြန္ေျခာက္ကုိ ထည့္ေၾကာ္ပီးေနာက္ 
ပိန္းဥမ်ားကုိ ထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။
ဟင္းခတ္မႈန္႕ - ၂ ဇြန္း၊ ဆား - ၁ ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - ၁ ဇြန္း ထည့္ေၾကာ္တယ္။


အိမ္မွာ Jasmine rice - ဆန္ခ်ိန္ခြက္ - 5 ခြက္  ကုိ ေရေဆးပီး ထမင္းအုိးထဲ ထည့္ပီးတာနဲ႕ ေၾကာ္ထားေသာ ပိန္းဥ ႏွင့္ ပုစြန္ေျခာက္ေၾကာ္မ်ားကုိ ထည့္ပီး ေမႊတယ္။
ေရကုိ ပံုမွန္ ခ်က္ေနၾက အခ်ဳိးအစားအတုိင္းပဲ ထည့္ပီး ခ်က္ထားပါတယ္။


ထမင္းအုိး က်က္ပါျပီ။ (ဇြန္း နဲ႕ မေမႊေတာ့ပါဘူး) ထမင္းမ်ားလည္း နပ္ပါတယ္။ ပိန္းဥ အနံေလးလည္း သင္းေနတာပါပဲ။ 
သမီးက ပိန္းဥ ေရခဲမုန္႕ အနံေလးက်ေနတာပါပဲတဲ႕။
သမီးက ပိန္းဥ ice cream ၾကိဳက္တယ္ေလ။


ပိန္းဥထမင္း နဲ႕ တြဲစားဖုိ႕ အိမ္မွာ ရွိေသာ အခ်ဥ္


ဂ်င္းႏု တဗူးကုိ $ 2.19 (ဗီယက္နန္ ဆုိင္က ၀ယ္လာတာပါ)။ သူ႕က ဘာနဲ႕မဆုိ တြဲစားစား စားလုိ႕ေကာင္းလြန္းလုိ႕)
 



မုန္းညင္းခ်ဥ္ (ဗီယက္နမ္ ဆုိင္က ၀ယ္လာတာပါ)
 


မုန္းညင္းခ်ဥ္
 


ဆီပူေနေအာင္ တည္ပီး မီးခလုတ္ပိတ္ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ထည့္ေၾကာ္၊ ဆားေလး နည္းနည္းထည့္ပီး ေၾကာ္ထားေသာ ငရုတ္သီး ဆီခ်က္
 



၀က္ေခါက္ေၾကာ္ (သူလည္းဘဲ ဗီယက္နမ္ဆုိင္က ၀ယ္လာတာ)


ဆန္ခ်ိန္ခြက္နဲ႕ ဆန္ - ၁ ခြက္ း ပိန္းဥ - ၁ ခြက္ ႏႈန္း နဲ႕ အိမ္မွာ ခ်က္ပါတယ္။
ပုစြန္ေျခာက္ကုိ ဆန္ ၁ ခြက္ း ပုစြန္ေျခာက္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း နဲ႕ အိမ္မွာ ခ်က္ပါတယ္။


ကုိယ့္အတြက္ ဆုိရင္ေတာ့ ပိန္းဥထမင္းကုိ ဟင္းေတာင္မွ မလုိပါဘူး။ ဒီအတုိင္းပဲ စားရင္ေတာင္ စားလုိ႕ ေကာင္းေနပါပီ။
 


ပိန္းဥထမင္းကုိ ေျမပဲဆန္ေၾကာ္၊ ၾကက္ဥျပဳတ္၊ ငါးနီတူေျခာက္ေၾကာ္ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးႏွင့္အတူ ၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္ နဲ႕ တြဲစားရင္ အလုိက္ဖက္ဆံုးပါ။


ဒီေန႕ အိမ္မွာ အဲဒါေတြ မရွိလုိ႕ ရွိတဲ႕ အစာ အခ်ဥ္၊ အစပ္မ်ားနဲ႕ တြဲစားပီး ေရေႏြးၾကမ္းေသာက္ပါတယ္။ 
ပိန္းဥ ထမင္းကုိ ရန္ကုန္၊ တရုတ္တန္း၊ လသာလမ္းေဘးကလမ္း  လမ္း ၂၀ (ထင္တာပဲ) မဟာဗႏဳလလမ္းနဲ႕ ကမ္းနားလမ္းၾကားက ဘေလာက္၊ လမ္းထိပ္နားက ဆုိင္မွာ ဂဏာန္းေကာ္ေၾကာ္ႏွင့္အတူ ပိန္းဥထမင္းကုိ ေရာင္းပါတယ္။ 


သမီး ငယ္ငယ္က တရုတ္တန္းေရာက္တုိင္း ၀ယ္စားပါတယ္။ ကန္တံု - တရုတ္ - လက္ရွည္ အစားအေသာက္ပါ။ ကုိယ့္ အေပါင္းအသင္း ေတြက လသာ - ၂ မွာ တရုတ္လက္ရွည္ေတြ မ်ားေတာ့ သူတုိ႕ အရမ္းၾကိဳက္တဲ႕ ပိန္းဥထမင္းပါ။ အရင္တုန္းက အဲဒီ ပိန္းဥ ထမင္းကုိ လက္ရွည္ - တရုတ္ အေခၚအေ၀ၚ ကုိယ္ သိတယ္။ အခု ေျပာျပမယ္ ဆုိေတာ့ ပါးစပ္ဖ်ားေလးတင္ ေမ႕ေနတယ္။


ေအာ္စြန္းလုိ႕ ပထမ ထင္ေနတာ။ ေအာ္စြန္းေတာ့ မဟုတ္ဘူး။ ေအာ္စြန္းက ေကာ္ဖီၾကမ္း (ႏုိ႕မပါ)တာကုိ ေခၚတာ။ 


အရင္တုန္းက တရုတ္တန္းသြားရင္ တရုတ္တန္း ေရႊပုစြန္ကေန လသာလမ္း အထိ ေဒါင့္ေလွ်ာက္ ဆုိင္စံုနီးပါးေလာက္ကုိ ၀ယ္တဲ႕ဟာ ၀ယ္၊ ဆုိင္မွာ ထုိင္စားတာ စားနဲ႕ေပါ႔။


သားသားေမြးလာေတာ့ ကေလး ၂ေယာက္နဲ႕မုိ႕ ၁၇ လမ္းေစ်းမွာ ပုစြန္ နဲ႕ ၾကက္သား၊ ခ်ဥ္ဖတ္၊ ေစ်း၀ယ္ပီးရင္ ၁၈ လမ္းမွာ ဆာေတး၀ယ္၊ လမ္းမေတာ္လမ္း ေရႊနန္းေတာ္ ေရႊဆုိင္ေရွ႕နားက ဆုိင္မွာ ဂဏာန္းေကာ္ေၾကာ္၀ယ္၊ တခါတေလ ဖက္တီးမ ၀က္သားေကာက္ညင္းထုပ္ ၀ယ္။ 
၀က္သားေကာက္ညင္းထုပ္က  လမ္း ၂၀ ဘံုေက်ာင္းနားက ဆုိင္ကုိ ပုိၾကိဳက္တယ္။
အဲဒီဆုိင္က ၀က္သားေကာက္ညင္းထုပ္နဲ႕ ရႈိမုိင္း (၀က္သားေပါင္း)ကုိ သတိရလုိက္တာ။


၁၉လမ္းထဲက ပူတင္းေပါင္း (ႏုိ႕ဆီခြက္)နဲ႕ ေပါင္းတာ။ 


၁၇လမ္းထိပ္က သင္းေမာင္းပုိးေၾကာ္ ....



ေလာေလာဆယ္ေတာ့ ဒီ ပိန္းဥ မ်ားမ်ားနဲ႕ ခ်က္ထားတဲ႕ ပိန္းဥထမင္းေၾကာ္ကုိပဲ ငရုတ္သီးေၾကာ္ နဲ႕ နယ္စားလုိက္ပါအံုးမယ္။


စပ္သြားရင္ ေရေႏြးၾကမ္း အဆင့္သင့္။
 


ပိန္းဥထမင္းက လူၾကိဳက္နည္းမလား မသိဘူး။ ကုိယ္ေတာ့ ငယ္ငယ္ကတည္းက စားေနတာမုိ႕ အရမ္းၾကိဳက္၊ တရုတ္ - လက္ရွည္ေတြ အရမ္းၾကိဳက္တဲ႕ အစားအစာေလ။ အိမ္က ကေလးေတြက ပုစြန္ေျခာက္ပါေတာ့ ပုိၾကိဳက္သလုိ ပိန္းဥက ကေလး ၂ ေယာက္စလံုး ၾကိဳက္တယ္။

ပိန္းဥထမင္း ခ်က္နည္း ေပးေသာ.....

ျမန္မာသတင္းရပ္၀န္းမွ ပိန္းဥထမင္း ( Nyonya Yan Rice ) 

အား ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။

ျမန္မာသတင္းရပ္၀န္းမွ ပိန္းဥထမင္းမွာ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ ထည့္မခ်က္ထားပါဘူး။

(ကုိယ္ၾကိဳက္လုိ႕ ကုိယ္ထည့္ခ်က္ထားတာပါ) 

As you like .....




၀က္သား သံုးထပ္သားကုိ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္၊ သၾကား နဲ႕ နယ္ပီး ဆီေလး နည္းနည္းေလးပဲထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ မ်ားမ်ား၊ ဂ်င္း ဓါးျပားရုိက္နဲ႕ လံုးခ်က္ပီး ေရေလး နည္းနည္းေလာက္ပဲ ထည့္ပီး Pressure cooker နဲ႕ ၁၂ မိနစ္ေလာက္ မီးေျမးေျမး နဲ႕ ေပါင္းထားေသာ ၀က္သံုးထပ္သားေပါင္း။




ကုိ နမ္းၾကာဦး (colorado - Denver) မွာ စႏုိးေတြ 26 ေအာက္တုိဘာ 2011 မွာ စက်ေနပါပီ။

  ကုိယ္တုိ႕ CT မွာ ဒီေန႕ ေအာက္တုိဘာ 27 2011 ညေနမွ စႏုိး မုိး (Light snow) စ ရြာပါတယ္။ 

အေမရိကားမွာ ပထမဦးဆံုး Light Snow ၾကံဳရတဲ႕ ေန႕ အမွတ္တရ .....

ကုိယ့္ ဘေလာ့ side bar က weather widget မွာ  weather (LIVE) ရွိပါတယ္။ 

အဲဒါကုိ ႏွိပ္လုိက္ရင္ weather live ကုိ ျမင္ရပါတယ္။


အရင္ပုိစ္႕ ....










8 comments :

alice said...

It's aww (Yam) pon (rice) (yam rice).

Thet Nandar Family said...

Alice ...

Yes, I remember the name.
" Aww pon "
Great - thanks for your comment.
谢谢 !

QuuTe said...

စားခ်င္စရာပဲေနာ္ တခါမွေတာ႔မစားဖူးဖူး က်ဴတီ က အညာကေလ အိမ္က ေရွးေဟာင္းလူၾကီးေတြက ဒီလို ထမင္းမ်ိဳးတခါမွ ခ်က္မေကၽြးဖူး အခ်က္အျပဳတ္ေတာ္တဲ႔ မားမားရွိေတာ႔ အိန္ဂ်ယ္ နဲ႔ အိန္ဂ်ယ္ေမာင္ေလး တို႔ ကံေကာင္းတာေပါ႔ :)

san htun said...

ပိန္းဥထမင္း လာစားတယ္ အမေရ..ညီမလည္း ဂ်င္းႏု သိပ္ၾကိ ုက္တာ..ဘူေဖးသြားစားတိုင္း ဂ်င္းႏု ႏွစ္ပန္းကန္ တီးတယ္...

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ပိန္းဥထမင္းကို တစ္ခါမွ မစားဖူးေသးဘူး
ပံုၾကည္႕ရတာ စိတ္ဝင္စားစရာေလး
ထမင္းေလးကလည္း ေကာ႕ပ်ံေနတာဘဲ..
ပုဇြန္ေျခာက္ကလည္း ႏိႈက္စားခ်င္စရာဆိုေတာ႔ ေကာင္းမွေကာင္း

Thet Nandar Family said...

Quu Te , San Htun, ေခ်ာ (အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္)

ပိန္းဥ အရသာကုိ ၾကိဳက္ရင္ ပိန္းဥထမင္းကုိ ၾကိဳက္မယ္လုိ႕ ထင္တယ္။

ထမင္းနဲ႕ ပုစြန္ေျခာက္ ေပါင္းခ်က္တာေတာ့ လူတုိင္း ၾကိဳက္မွာပါ။

အဲဒီမွာမွ ပိန္းဥပါ ထည့္ေပါင္း ခ်က္ထားေတာ့ ပုိစားလုိ႕ေကာင္းတယ္။

ဆုိင္မွာေတာ့ ပိန္းဥကုိ ေသးေသးေလး တံုးပီး ထမင္းမ်ားမ်ား ပိန္းဥ နည္းနည္းပဲ ထည့္ေပးတယ္။
မအီဘူး။ ေတာ္ေတာ္စားေကာင္းတယ္။

Angel ငယ္ငယ္တုန္းကေတာ့ မားမားလုိ႕ ေခၚတယ္။
အခုေတာ့ မေခၚေတာ့ပါဘူး။

အမက ေဖေဖ နဲ႕တူေတာ့ ျမန္မာရုပ္ထြက္တယ္။
အင္း ... တုိင္းရင္းသား နဲ႕ ဆင္တာေပါ႔ေနာ္။

စကားေျပာရင္လည္း လွ်ာဖ်ားနဲ႕ အာမထိ လွ်ာမထိ ေျပာတတ္ေတာ့ ပုိဆုိးေပါ႔။

ဟား ... ဟား :D

ျဗိတ္ သူငယ္ခ်င္းမ နဲ႕ အတြဲမ်ားေတာ့ ျဗိတ္လုိကလည္း ၀ဲ ပီး ေျပာတတ္ေသးတယ္။

သား နဲ႕ သမီးက မာမီလုိ႕ပဲ ေခၚတယ္။

သူတုိ႕ ၂ေယာက္ ၾကိဳက္တာေတြပဲ ခ်က္ေနရတာပါ။
၂ေယာက္စလံုးက စားတယ္။
တခ်ိန္လံုးစား non stop အစား နဲ႕ ပါးစပ္ မျပတ္ စားတယ္။

ဒါေပမယ့္ စားရင္ နည္းနည္းေလးပဲ။
နည္းနည္း နဲ႕ အမ်ဳိးစံုကုိ တခ်ိန္လံုး စားေနၾကတာ။

အိမ္မွာ ေရခဲေသတာ နဲ႕ မုန္႕ထည့္ထားတဲ႕ ဘီဒုိက ၁၅ မိနစ္ တခါ အဖြင့္အပိတ္ရွိတယ္။ အိပ္ခ်ိန္က လြဲလုိ႕ :P

Quu Te, San Htun, မမေခ်ာ ... အိမ္လာလည္တာ ေက်းဇူးေနာ္ .... :)

░╦░╔╗╗╗╦═╗░░╔╗╔╦╗╦╔░╔═╗╔╗░ ░╗╗╗╔╔╗╔╗
░║░║║║║╠╣░░░╚╗║║║║║░╠╣░╚╗░ ░╠╣║║║╗╚╗
░╩╝╚╝╚╝╩═╝░░╚╝╝╝╝╩╚═╚═╝╚╝░ ░╝╝╚╝╚╝╚╝
♥▬MY●▬ღ░B░E░A░U░T░I░F░U░L░ ღ▬●▬FRIENDS!

မီးမီးငယ္ said...

တခါမွမစားဖူးဘူး။
ခ်က္စားအုံးမယ္။
တကယ္ေတာ္တယ္ဟင္းခ်က္ေကာင္းတယ္။
က်မ မေန ့ကနယူးဂ်ာစီမွာ၊
ဟိုမွာအရမ္းေအးတာဘဲ၊
ႏွင္းေတြက်လို ့...။

Thet Nandar Family said...

မီးမီးငယ္ ....

မမီးမီး ... ကၽြန္မတုိ႕ဆီမွာ
မနက္ျဖန္ ေအာက္တုိဘာ 29 ညေန ကေန
Sunday ေအာက္တုိဘာ 30 မတုိ္င္ခင္ အထိ
စႏုိး နဲ႕ မုိး မုန္တုိင္း ရွိတယ္။

ေအးလုိက္မယ့္ ျဖစ္ျခင္း။
အိမ္ထဲမွာ Heater နဲ႕ ဆုိေတာ့ သိပ္ေတာ့ မသိသာပါဘူး။

ဒယ္ဒီက မာမီ ဒါ အစပဲ ရွိေသးတယ္။
winter က ဒီဇင္ဘာ ၂၂ မွ စမွာတဲ႕။

FB က CT Fun page မွာေတာ့
ဒီႏွစ္ Halloween ကုိ စန္တာကေလာ့ ဒီဇုိင္းျဖစ္မယ္။
စႏုိးမန္ လာတာ ေစာတယ္ ဆုိပီး ေျပာေနၾကေသးတယ္။

CT weather alert web site : http://www.accuweather.com/us/ct/weatogue/06089/forecast-details.asp?fday=2