Thursday, October 20, 2011

ၾကက္ဥခ်ဥ္စပ္ဟင္းရည္


ၾကက္သားျပားေၾကာ္


US ၾကက္သား ေလွ်ာ့ေစ်းႏႈန္း


အေရခြံမပါ ၾကက္သား အသားတံုးကုိ ပါးပါးလႊာလႊာေလး လွီးထားလုိက္ပီး ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕၊ သၾကား၊ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ နံနံပင္ တုိ႕နဲ႕ အရင္ ႏွယ္ေပးထားလုိက္ပီး ....
 


ၾကက္ဥ


ၾကက္ဥအႏွစ္၊ အေၾကာ္မႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္တုိ႕နဲ႕ ထပ္ႏွယ္ေပးထားလုိက္ပါတယ္။
 


မီးေျမးေျမးနဲ႕ 
 


ဆီႏွစ္ပီး ေရႊအုိေရာင္ သန္းတဲ႕ အထိ ေၾကာ္ထားေသာ
 


ၾကက္သားျပားေၾကာ္


ၾကက္ဥ အႏွစ္ ႏွင့္ အေၾကာ္မႈန္႕ ကပ္ေၾကာ္ထားတာမုိ႕ စားလုိ႕ ပုိေကာင္းပါတယ္။


အစာပလာစာ အစံုအလင္နဲ႕ ႏွယ္ပီး ေၾကာ္ထားတာမုိ႕ အရသာလည္း ရွိတယ္။


ေၾကာ္ပီး ပီးခ်င္း ပူပူေလးကုိ Sweet Chilli Sauce နဲ႕ တုိ႔စားပါတယ္။


ၾကက္ဥ ခ်ဥ္စပ္ ဟင္းရည္ ....

ဟင္းခ်ဳိေသာက္ ပန္းကန္လံုး ၂ လံုးစာ ေရကုိ မီးဖုိေပၚမွာ ပြက္ပြက္ဆူေနေအာင္ တည္ပီး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး အေနေတာ္ ၂ လံုးကုိ ရွစ္စိတ္စီ ျခမ္း ထားတာ ထည့္တယ္။
အဖံုး ခဏ အုပ္ေပးထားလုိက္ပီး
တေအာင့္ၾကာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ႏြမ္းသြားပီ ဆုိတာနဲ႕ ဇြန္းနဲ႕ ေခ်ေပးထားလုိက္ပီး
ငရုတ္သီးစိမ္း ထက္ျခမ္းခြဲထည့္၊ 
ၾကက္သားမႈန္႕ထည့္၊
ပါးပါးလွီးထားေသာ နံနံပင္ ရုိး (သုိ႕မဟုတ္) တရုတ္နံနံပင္ ရုိး  ထည့္၊
ပန္းကန္တလံုးနဲ႕ ၾကက္ဥ ၂ လံုး ေခါက္ထားတာ ထည့္ ... ေမႊ
ဟင္းရည္အုိး အရသာ ခပ္က်က်ေလးျဖစ္ေအာင္ တေအာင့္ေလာက္ မီးဖုိေပၚ တည္ေပးထားလုိက္ပီး 
ပြက္ပြက္ဆူေတာ့မွ နံနံပင္ အရြက္ေလးေတြကုိ ပါးပါးလွီးထားတာ ထည့္ေပးလုိက္ပါတယ္။


(ငံျပာရည္ေတာ့ မထည့္ေတာ့ဘူးေပါ႔ ... ၾကက္သားမႈန္႕ ခေႏွာ တံဆိပ္ ဟင္းခတ္မႈန္႕ နဲ႕ပဲ ခ်ဥ္စပ္ေလး ခ်က္ထားေသာ ၾကက္ဥ ဟင္းရည္)


0 comments :