Thursday, October 20, 2011

ငါးထမင္းနယ္ ( ငါးထမင္းခ်ဥ္ )


ငါးထမင္းနယ္ ( ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္)

Jasmine rice ကုိ ပံုမွန္ ခ်က္ေနၾကထက္ ေရေလး နည္းနည္း ပုိထည့္ပီး အရင္ဆံုး ခ်က္ထားလုိက္တယ္။
  


ဗီယက္နမ္ ငါးအသားလႊာကုိ ဆား၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ နဲ႕ ႏွယ္ပီး ၊  ဆန္ခ်ိန္ခြက္နဲ႕ ေရတ၀က္ေက်ာ္ေလာက္ ထည့္ ... မီးေျမးေျမးနဲ႕ ေရခမ္းျပဳပ္လုိက္ပါတယ္။
 


တဆက္တည္းမွာပဲ ... အားလူးကုိလည္း ျပဳပ္ထားလုိက္တယ္။
 


ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၃ လံုးေလာက္ ျပဳပ္တယ္။ 
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ ႏူးလာတာနဲ႕ အခြံခြါပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္ကုိ ဆား၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ေရာပီး ... ေမႊခ်က္ ခ်က္ထားလုိက္တယ္။
 


တျပိဳင္တည္း အုိး ၃ လံုးနဲ႕ ျပဳတ္ထားလုိက္တယ္။
 


ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴေတြကုိ ဆႏြင္းမႈန္႕ နဲ႕ ဆီခ်က္ ခ်က္ထားပါတယ္။


ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္


ထမင္း၊ ငါးအသားလႊာ၊ အားလူး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္၊ ဆား အနည္းငယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္တုိ႕နဲ႕ ငါးထမင္းကုိ ခပ္ေစးေစးေလး နယ္ထားလုိက္ပါတယ္။


တြဲဖက္စားဖုိ႕ ဆီပူထဲမွာ ငရုတ္သီးေျခာက္ကုိ ခပ္မဲမဲေလး တူးေနေအာင္ အရင္ေၾကာ္ထားလုိက္ပီးမွ က်န္ေနတဲ႕ ဆီအနည္းငယ္မွာ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ ႏွင့္ ဆားတုိ႕ကုိ ထည့္ပီး ငရုတ္သီး ဆီခ်က္ ခ်က္ထားလုိက္ပါတယ္။


နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ ႏွင့္ ဂ်ဴးျမစ္အစား ကုိက္စားဖုိ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ
 


Fish cake ကုိ ပါးပါးေလး ညွပ္ထားလုိက္တယ္။
 


ဗီယက္နမ္ဆုိင္မွာ ၀ယ္လုိ႕ ရေသာ ဌက္ေပ်ာရြက္

 

နယ္ထားေသာ ငါးထမင္းနယ္ ေပၚမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္မ်ားႏွင့္ အတူ ငါးအသား၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္တုိ႕ကုိ ျဖဴးပီး 


စားရင္း အီသြားတဲ႕အခါ ၾကက္သြန္ျဖဴ ျဖစ္ျဖစ္


ငရုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ျဖစ္ျဖစ္ ကုိက္ပီး တြဲဖက္စား


ေရေႏြးၾကမ္း ပါ ေသာက္


သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီရွင္ 


ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္


ငါးဖယ္ေၾကာ္ႏွင့္ တြဲပီး သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ


ဌက္ေပ်ာဖက္ရြက္ေပၚက ငါးထမင္းနယ္


ကုိယ္ကေတာ့ ခပ္ေစးေစး ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ကုိ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္မ်ားမ်ား နဲ႕ အားလူး အနည္းငယ္နဲ႕ သုပ္ပီး


ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္မွာ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ မ်ားမ်ား၊ ငါးအသားမ်ားမ်ား၊ ငရုတ္သီးဆီခ်က္နဲ႕ တြဲဖက္စားေသာက္ရတာကုိ ပုိၾကိဳက္ပါတယ္။


စပ္သြားရင္ေတာ့ ေရေႏြးၾကမ္း ပူပူ ေသာက္တာေပါ႔။


စားပါအံုး .....

အရင္ပုိစ္႕ .....









ထူးအိမ္သင္ ..♫ ♪ ♫ ♪...ခ်စ္ေသာ ကမာၻေျမ ...♫ ♪ ♫ ♪.....

 

 

 

Chit Thaw Kabarmyay Paint with Love by momo aung  

 

Credit Link : http://soundcloud.com/momo-aung/chit-thaw-kabarmyay-paint-with

 

 

14 comments :

QuuTe said...

ဟိုတေန႔ကေတာင္ ေမစံပယ္ညိဳကို မမသက္နႏၵာမွတ္ျပီး ႏုတ္ဆက္လိုက္မိေသးတယ္ ဟီးဟီးးးးးး

ျမဴးျမဴး said...

စားခ်င္သြားၿပီ.. ဆန္းေဒးက်ရင္လုပ္စားမယ္ကြယ္.. ခုေတာ႔ တံေတြးမ်ိဳခ်လိုက္တယ္.. ဂလု.. း)

Thet Nandar Family said...

Quu Te ႏွင့္ ျမဴးျမဴး ....

ခ်စ္စရာေကာင္းေသာ ညီမေလးမ်ား အိမ္လာလည္တာ ေက်းဇူးေနာ္။

░░░░░░░░░░▄██▀▄ ░░░ ▄▀██▄░░░░░░░░░░
▀██▄▄████████◑█►◄█◐████████▄▄██▀░
░░▀██████████▀░░░░░▀██████████▀░░░█─ █▀█─█──█ █▀▀
░░░░░▀█▀▀██▀░░░░░░░░░▀██▀▀█▀░░░░░░█▄ █▄█ ─▀▄▀─██▄
▓▓▓▓▐▐▐▓▓▌▌▓▓▓▓▓▓▓▓▓▐▐▓▓▌▌▌▓▓▓▓▓▓▓

ေမစံပယ္ညိဳ ေရ ... ဒီက မမၾကီး ဘာျပန္ေျပာရမလဲးဟင္ ~~~

ဟီး ဟီး ... အတင္းကုိ တူခုိင္းေနေတာ့တာပါပဲ။

PAUK said...

စားခ်င္တယ္..။
မလုပ္တတ္ဖူး.။
ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ေတာ့ လုူပ္ဖူးတယ္..။
(ငါးမပါ.....ပဲပုပ္ခ်က္နဲ႔..)
အခုေတာ့ ငခ်ိတ္ေပါင္း ေပါင္းထားတယ္..။
ပဲျပဳပ္လဲ ရွိေနတယ္..။

Thet Nandar Family said...

ေပါက္ ....

ငါးထမင္းနယ္ ٩(●̮̮̃●̃)۶
ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ ٩(●̮̮̃●̃)۶

ငါးမပါပဲ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္နဲ႕ဆုိ ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ ...... :D

./(,")\♥ ♥(".)
.../♥\. = ./█\.
.._| |_ .._| |_

ငါးပါရင္ ငါးထမင္းနယ္ ... :D

ေပါက္ အိမ္က ငခ်ိတ္ နဲ႕ ပဲျပဳပ္ စားခ်င္တယ္။

•*´¯`❀ ✿ ✿❀¸¸¸.•*´¯`❀ ✿ ✿
│∩│_◥███◣___╱◥███◣:
╱◥◣___◥████◣▓∩▓│∩║
│╱◥█◣ ║∩∩∩║___◥█▓▓█
││∩│▓__║∩ 田│║▓ ▓ ▓∩ ▓║

Candy said...

စားခ်င္လိုက္တာ... တီတီလုပ္တာ ခ်စ္သူကိုလြမ္းလာၿပီ.. သူကေတာင္ၾကီးဘက္ကဆိုေတာ့ အဲ့ဒါေတြ အၿမဲလုပ္ေကၽြးတယ္.. ခုဆိုမစားရတာ ၾကာေပါ့.. တီတီလုပ္တာေလးပဲ အျမဲ သေရက်က်ေနရတဲ့ဘ၀.. အဟင့္.. :(

Anonymous said...

စားလို႕ေကာင္းထွာအစ္မရယ္..
တကယ္(အစုံ)ခ်က္တတ္တယ္ေနာ္
အားက်စရာၾကီးပါရွင္
အစ္မခ်က္တာ အျမဲတမ္းစားရေအာင္
ေယာကၡမေတာ္မွရမယ္ထင္တယ္ းP
ေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ပါေစရွင္
ခ်စ္ခင္စြာျဖင့္
မိစံ

Thet Nandar Family said...

Candy ႏွင့္ မိစံ .....

စားပါ ... အားရ ပါးရကုိ အားေပးပါ ....


░░░░░░░░░░()░░()░░░░░░░░░░
░▐░░░░░▄▄░▐░░▌░▄▄░░░░░▌░
░▐░░░░▀█▀▀▀▀▀▀▀▀█▀░░░░▌░
░▐▀▀▀▌░█░░░░░░░░█░▐▀▀▀▌░
░▐░░░▌░█░░░░░░░░█░▐░░░▌░

Thanks for Like !

──────────██
─────────█▒▒█
─────────█▒▒█
─────────█▒▒ █
──────██▒█▒▒ █
────██▒▒██▒▒ █
──██▒▒█▒█████
─█▒▒█▒▒█▒▒▒▒▒█
█▒█▒▒█▒▒███▒▒▒█
─█▒█▒▒█▒▒█▒█▒▒█
─█▒█▒▒███▒▒▒▒█
──█▒██▒▒▒▒▒▒█
───█▒▒▒▒▒▒▒█
────█▒▒▒▒▒▒█
───█████████...

အခုမွ မ်က္ႏွာေတြ ဘာေတြ ပြင့္ေနပါလား မိစံရယ္ ...

/////////////\\\\
(((((((((((((( \\\\
))) ~~ ~~ (((
((( (*) (*) )))
))) < (((
((( '\______/` )))
)))\___________/(((

ထမင္း၀ါ၀ါ ... ငါးအသားနဲ႕က ငါးထမင္းနယ္ ....
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္ေတာ့ ငါးထမင္းခ်ဥ္ .....
ငါးအသားမပါ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္မ်ားမ်ားက ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ ....

ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ ... ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္ပါေတာ့ အအီသက္သာသလုိ ငါးအသား ပါေတာ့ ပုိစားေကာင္းပါတယ္။

ရန္ကုန္စတုိင္ ငါးထမင္းနယ္။

ေတာင္ပုိင္းရွမ္းေတြ ေျမာက္ပုိင္းရွမ္းေတြ ... Sorry ပါ .....

Anonymous said...

အျဖဴဆီခ်က္ကို ဆနြင္းနဲ ့မခ်က္ ဖူးဘူး အနီဆီခ်က္သာ ဆနြင္းသံုး တာ သိတယ္
စမ္းစားျကည့္အုန္းမယ္။ ရွမ္းမ အမ သင္ေတာ့ သူလည္း ဆနြင္းမသံုးဘူးေတာ့ ကုိယ္လည္း ဆရာမ သင္ထားတဲ့ အတုိင္း ဆနြင္းမသံုးဘူးေလ။

ဆနြင္းေျကာင့္ ဆီခ်က္ဖတ္ေလးေတြ လွေနတာဘဲ
အနီဆီခ်က္ ကို ခ်က္တာဘယ္ေတာ့မွ မျဖစ္ဘူး
ေပ်ာ့ေပ်ာ့သြားလုိ ့စိတ္ညစ္ေနတာ

ေဆာင္း

Thet Nandar Family said...

ေဆာင္း ....

As you like .....

jasmine(ေတာင္ၾကီး) said...

ေတာင္ၾကီးအလြမ္းေျပေလးစားခဲ႔ပါတယ္
အာလူးနဲ႔မစားဖူးလုိ႔ေနာက္တစ္ခါေတာ႔ေသေသ
ခ်ာခ်ာလုပ္စားၾကည္႔မယ္...ပုံမွာေတာ႔
အရမ္းကုိစားေကာင္းမယ္႔ပုံပါပဲ
ၾကည္႔ရင္းနဲ႔ေတာင္စားခ်င္ေနတာ

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ေတာ္လိုက္တာေနာ္
ငွက္ေပ်ာဖက္ေတာင္ ရေအာင္ရွာႏိုင္တယ္..
ျပင္ထားပုံေလးက လွဘဲလွေသးေတာ႔..
စားရမွာေတာင္ ႏွေျမာစရာရယ္..
အေရာင္လည္းလွ.. ငရုပ္သီးေၾကာ္ေတာင္ စားခ်င္စဖြယ္ျဖစ္ေနပါေရာလားေနာ္..

Thet Nandar Family said...

Jasmine ( ေတာင္ၾကီး) .....

As you like ....

Thet Nandar Family said...

ေခ်ာ (အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) ....

ဌက္ေပ်ာ္ဖက္ရြက္ကေလ လြယ္လြယ္ကူကူ ဗီယက္နမ္ဆုိင္မွာ ၀ယ္လုိ႕ရပါတယ္။

ေတာ္ေသးတယ္။

ရွမ္းလူမ်ဳိး တစ္ေယာက္ျဖစ္တဲ႕ ေခ်ာရဲ႕ ကြန္႕မန္႕ကုိ ဖတ္လုိက္ရလုိ႕။

ထုိင္၀မ္၊
အေမရိကား - ကယ္လီဖုိးနီးယား၊
မေလးရွား က ကြန္မန္႕ေတြကုိ ဖတ္ပီး .....

(> " " <) (> " " <) (> " " <)
( ='o'= ) ( ='o'= ) ( ='o'= )
-(,,)-(,,)- -(,,)-(,,)--(,,)-(,,)-....


... ...* ♫*•.¸¸¸•*
☻ /☻/ .♥♥
/▌ / ▌
/ \ / \♥ d(^_^)b


ဒဏ္ရာေတြ အျပန္အလွန္ မေပးၾကနဲ႕ ♫ ♫.•*¨`*•..¸♥☼♥ ¸.•*¨`*•.♫ ♫ ♫
(●̮̮̃•̃) (●̮̮̃•̃) (●̮̮̃•̃) (●̮̮̃•̃) (●̮̮̃•̃) (●̮̮̃•̃) (●̮̮̃•̃) (●̮̮̃•̃)
/█\ ♥/█\ /█\♥ /█\ /█\♥/█\ /█\♥/█\█\
♫ ♫.•*¨`*•..¸♥☼♥ ¸.•*¨`*•.♫ ♫ ♫ တဒဂၤအတြင္း ဆံုလာတဲ႕ ဧည့္သည္ေတြ ♫.•*¨`*•..¸♥☼♥ ¸.•*¨`*•.♫ ♫ ♫