Saturday, October 22, 2011

သေဘာၤသီးသုပ္

 

သေဘာၤသီး အစိမ္း

 

ျခစ္ထားေသာ သေဘာၤသီးျခစ္



သံပုရာသီး၊ သေဘာၤသီးျခစ္၊ မုန္လာဥနီျခစ္၊ ပဲေတာင့္ရွည္၊ ပုစြန္ေျခာက္၊ ေျမပဲ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငံျပာရည္၊ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္၊ ထညက္ရည္


ပံုမွန္ အသုပ္က သေဘာၤသီးျခစ္ ၂ခြက္စာဆုိရင္ ...

ၾကက္သြန္ျဖဴ (၂)မႊာ
ပုစြန္ေျခာက္ (၂)ဇြန္း
ေျမပဲ (၂)ဇြန္း
ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕ (၂)ဇြန္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး အေစ႕မပါ (၁)လံုး
သံပုရာသီး အေနေတာ္ တျခမ္း
ငါးငံျပာရည္ (၂)ဇြန္း
မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ (၂)ဇြန္း
ထညက္ရည္ (၂)ဇြန္း


သုပ္ပီး
 

ဒယ္ဒီ အၾကိဳက္ ... ငံျပာရည္ လည္း ထပ္ထည့္ရ ....


ထညက္ရည္၊ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္၊ ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕လည္း ထပ္ထည့္ထားပီး
ခ်ဳိ၊ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ေလး သုပ္ထားေသာ
အျပင္းစား .... ရွဴး .... ရွဲ ..... သေဘာၤသီးသုပ္
 

အိမ္က သေဘာၤသီးသုပ္က ျခစ္တံေၾကာင့္ သေဘာၤသီးျခစ္ေတြက အမွ်င္ေသးတယ္။ ယုိးဒယား သေဘာၤသီးေထာင္းလုိမ်ဳိး ဆံုမွာ ေထာင္းစရာမလုိပါဘူး။


အစာပလာစာ စံုပီဆုိတာနဲ႕ ဇြန္း ၂ ေခ်ာင္း နဲ႕ နယ္ေပးလုိက္ရုံပါပဲ။ တကယ့္ကုိ ရွဴး ရွဲ ... ခ်ဳိ၊ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္



အရင္ပုိစ္႕ ...

 

1 comments :

thu ma said...

သေဘာၤသီးသုတ္ ၾကိဳက္တယ္ ။