Wednesday, October 26, 2011

ၾကက္သားနီခ်က္





ၾကက္သားကုိ ေရေသခ်ာေဆးပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးတံုး ... ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ နဲ႕ နယ္ပီးတဲ႕ အခါမွာ ရွာလကာရည္၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္  တုိ႕နဲ႕ ထပ္နယ္ေပးပါတယ္။


အႏွစ္ အဖတ္မ်ားမ်ား အတြက္ ၾကက္သြန္နီ အေနေတာ္ ၃လံုးေလာက္ကုိ ပါးပါးလွီးပီး ေၾကာ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ နီးပါး ၾကြပ္တဲ႕အထိ မေၾကာ္ထားပါဘူး။ ပီးရင္ ဆယ္ထားလုိက္ပီး။
ဆီပူအုိးထဲမွာ သၾကား ၃ ဇြန္းေလာက္ ထည့္ပီး ေမႊလုိက္တယ္။ 
ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ကုိ ထည့္၊ ဆီသတ္ပီးမွ 
ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္ေတြ ေၾကေလာက္မွ ....
ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားထည့္ပီး ေမႊလုိက္ပါတယ္။ 
ၾကက္သားနဲ႕ အစာပလာစာေတြ သမေနေအာင္ ေမႊပီးပီ ဆုိမွပဲ ေရကုိ ၾကက္သားတံုး မျမဳပ္ရုံ ေရ အေနေတာ္ေလးပဲ ထည့္ပီး ( medium ) မီးေျမးေျမးႏွင့္ ၂ ေရေလာက္ တည္ အပီးမွာ ေစာပုိင္းက ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မ်ားကုိ အႏွစ္အဖတ္မ်ားမ်ား စားခ်င္တာမုိ႕ ထည့္ပီး ခ်က္လုိက္ပါတယ္။
၃ေရေလာက္ ဟင္း အႏွစ္ ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဟင္းအႏွစ္ဖတ္မ်ားမ်ား နဲ႕ ခ်က္ထားေသာ ၾကက္သားနီခ်က္။

(( ခ်က္ေနတုံး ၾကက္သားထဲက ေရ အျပင္ ၾကက္ဆီေတြလည္း ထြက္ေသးတာမုိ႕ ခ်က္မယ့္ ေရထည့္ေတာ့မယ့္ အခါ အိမ္မွာ အေနေတာ္ေလာက္ပဲ ထည့္ပါတယ္။

ဆီကုိလည္း အေနေတာ္ပဲ ထည့္တယ္။ ))
 

ၾကက္သားနီခ်က္ဟင္းက ၀က္သားနီခ်က္ဟင္း ခ်က္ပံု ခ်က္နည္းအတုိင္း ခ်က္ထားတာပါ။ ၾကက္သားနီခ်က္ ခ်က္စားခ်င္ေနတာ ၾကာပါျပီ။ 08/13/2011 - ေထာပတ္ထမင္း ႏွင့္ အတူ ၾကက္သား ေထာပတ္ဟင္း ခ်က္စားကတည္းက ဒီလုိၾကက္သား အေရခြံမ်ဳိးနဲ႕ဆုိ ၀က္သားနီခ်က္လုိမ်ဳိး ၾကက္သားနီခ်က္ ခ်က္စားရင္ စားလုိ႕ ေကာင္းမွာပဲ ဆုိပီး စိတ္ကူး ခဲ႕တာပါ။ 
အခုမွပဲ လက္ေတြ႕ အေကာင္အထည္ေဖာ္ ခ်က္စားျဖစ္ပါေတာ့တယ္။


ကေလးေတြကေတာ့ ပဲငံျပာရည္နဲ႕ ၾကက္အခ်ဳိခ်က္ အရသာထက္  ဒီေန႕ခ်က္တဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္ပါ အပါ ခ်က္ထားေသာ ၾကက္သားနီခ်က္ဟင္းကုိ ပုိၾကိဳက္ၾကပါတယ္။

သူ႕အရသာက ၾကက္ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ အရသာမ်ဳိး နည္းနည္း နီးစပ္တယ္။ ၾကက္သား အရသာက ခ်ဳိေပမယ့္ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ ပါ ထည့္ ဆီသတ္ ခ်က္ထားတာမုိ႕ ပုိစားေကာင္းတယ္။




ၾကက္သားနီခ်က္ နဲ႕ တြဲစားဖုိ႕ ငပိေထာင္းအတြက္ စိမ္းစားငပိ ဇြန္း တေကာ္စာေလာက္ကုိ oven နဲ႕ ငပိဖုတ္လုိက္ပါတယ္။


ေျခထားေသာ ငပိဖုတ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ + ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕၊ သံပုရာသီး
 

ငပိေထာင္းကုိ ဆီမပါ၊ သံပုရာရည္ မပါ ငပိေထာင္းသပ္သပ္ခ်ည္း ႏွယ္စားတတ္သလုိ၊
ငပိေထာင္းကုိ သံပုရာမပါ ဆီစိမ္း ေလာင္းထည့္ပီး လည္း ႏွယ္စားတတ္ပါတယ္။
ဒီေန႕ကေတာ့ ၾကက္သားနီခ်က္ အခ်ဳိ အရသာ နဲ႕ ႏွယ္စားမွာမုိ႕ ဆီစိမ္း မစမ္းေတာ့ပဲ သံပုရာသီး တျခမ္းစာေလာက္ ညစ္ထည့္ထားေသာ ငပိေထာင္းပါ။
 

ေရႊျမန္မာက ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ နဲ႕ ခ်က္ထားေသာ ခ်ဥ္ေပါင္း ႏွင့္ မွ်စ္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း
 

ငပိေထာင္း
 

အရင္ပုိစ္႕ ....




4 comments :

QuuTe said...

အရမ္းၾကိဳက္တယ္ အိမ္မွာ အဲလိုခ်က္ရင္ ၾကက္သားတံုးေတြမစားဖူး ဟင္းအႏွစ္ေတြနဲ႔ထမင္းနဲ႔နယ္စားတာ :)

Thet Nandar Family said...

Quu Te ...

၀က္သားနီခ်က္၊ ၾကက္သားနီခ်က္ ဟင္းအႏွစ္ေတြက တကယ္ကုိ စားေကာင္းကာင္းတယ္။

၃ ေရ ေလာက္ဆုိ ၾကက္သြန္နီ အဖတ္ေတြက ေၾကမြသြားတာမုိ႕
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ ကုိ ေနာက္ဆံုးတေရမွ ထည့္ခ်က္တာ
ပုိစားေကာင္းတာ အမွန္ပဲ။

ေရွးလူၾကီးေတြရဲ႕ ေခတ္ အဆက္ဆက္ ခ်က္နည္းေတြေပါ႔။

ကုိယ္စဥ္းစားေနတာ က်ဴတီအိမ္က ကုိရီးယား ဟင္းနဲ႕ လဲစားလုိ႕ ရရင္ သိပ္ေကာင္းမွာပဲလုိ႕ ....

ဟီး ... ဟီး

QuuTe said...

အိုေခ လဲစားၾကမယ္ ေပါင္ မခ်ိန္ေၾကးေနာ္ :P

Thet Nandar Family said...

Quu Te ....

ဟီး ... ဟီး

...~٩(●̮̮̃•̃)۶٩( -̮̮̃-̃)۶٩(-̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃●̃)۶٩(•̮̮̃ •̃)۶ ...