ပုစြန္ဆီျပန္ဟင္း ခ်က္ရင္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းတခြက္ပါ တြဲခ်က္ေနရတာမုိ႕ ဒီတခါေတာ့ ပုစြန္ကုိ ဟင္း အေနနဲ႕ေရာ ခ်ဥ္ရည္ အေနနဲ႕ပါ စားလုိ႕ရေအာင္ 2 in 1 တခါတည္း ခ်က္လုိက္တယ္။
ပုစြန္ကုိ ေသခ်ာေဆးပီး ... အခြံမခြါပဲ ပုစြန္လက္ေတြကုိ ကတ္ေၾကး နဲ႕ ညွပ္ထားလုိက္တယ္။
ထမင္းစားဇြန္း နဲ႕ ဆီကုိ ၂ ဇြန္းေလာက္ပဲ ထည့္ပီး
ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္းတုိ႕ကုိ ဆီသတ္၊
ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ကုိထည့္တယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္တယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏူးေအာင္ အဖံုးကုိ ခဏေလး ပိတ္ေပးထားလုိက္တယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအဖတ္ေတြကုိ ဇြန္းနဲ႕ ဖိေခ်ေပးလုိက္ပီး
နံနံပင္ အရုိးကုိ ပါးပါးလွီးပီးထည့္။
ပုစြန္ထည့္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္၊
ငံျပာရည္၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ ထည့္ပီး
ေရကုိ ၾကိဳက္ေလာက္ထည့္တယ္။
ဟင္းရည္ အေနနဲ႕လည္း ေသာက္ခ်င္ေသးတာမုိ႕ ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္ ၂ လံုးစာေလာက္ ထည့္တယ္။
ေရက်ဲက်ဲ ဆုိရင္ေတာ့ ၁ လံုးစာေလာက္ထည့္တာေပါ႔။
ဒီတခါေတာ့ ဟင္းရည္အေနနဲ႕ေကာ ဟင္းအေနနဲ႕ပါမုိ႕ ေရမ်ားမ်ား ပဲ ထည့္ပီး ခ်က္စားလုိက္တယ္။
ဟင္းရည္အုိး ပြက္ပြက္ဆူလာခါနီးမွ နံနံပင္ အရြက္ေတြကုိ အုပ္ေပးလုိက္တယ္။
သူအရသာက ခ်ဳိတယ္။ ပုစြန္ကုိ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငံျပာရည္နဲ႕ ငရုတ္သီးစပ္စပ္ေလး ခ်က္ထားတာမုိ႕ ပုစြန္ဆီျပန္ဟင္း အရသာ နဲ႕ မတူဘူး။ ခ်ဥ္ရည္ အေနနဲ႕လည္း ေသာက္လုိ႕ ေကာင္းတယ္။
ဓာတ္ပံုထဲမွာက ပုစြန္ဟင္းခ်ဥ္း ထည့္ပီး ရုိက္ထားတာ။ အရည္နည္းေနတယ္။
လက္ေဆာင္ရေသာ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္မ်ားကုိ အေမရိကားက မွ်စ္နဲ႕ ေရာေၾကာ္ထားေသာ ခ်ဥ္ေပါင္၊ မွ်စ္ေၾကာ္
ေရႊက ေရႊမိတ္ေဆြေတြက ေရႊ ခ်ဥ္ေပါင္ခ်ည္းပဲ မ်ားမ်ား ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ အဲဒီ ေရႊျမန္မာက ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ကုိ အေမရိကားေရာက္တာနဲ႕ မွ်စ္၀ယ္ပီး ေရာေၾကာ္ပါတယ္။
ဒီတခါ ပုစြန္ေျခာက္ အေကာင္ေတြပါ လက္ေဆာင္ ရထားတာမုိ႕ ပုစြန္ေျခာက္ လက္တဆုပ္စာကုိ ေရစိမ္ထားလုိက္တယ္။ ပြလာေအာင္။
ဆီတခြက္စာေလာက္ ထည့္ပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္း ကုိ ဆီသတ္၊ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ ထည့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္၊ ပုစြန္ေျခာက္ အေကာင္လုိက္ထည့္၊ မွ်စ္ထည့္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္၊ ပုစြန္ေျခာက္စိမ္ထားတဲ႕ ေရကုိပါ ထည့္၊ မွ်စ္ႏူးလာခါနီးမွ လက္ေဆာင္ရေသာ ခ်ဥ္ေပါင္ကုိ ေရာေၾကာ္လုိက္တယ္။
ပုစြန္ေျခာက္ အေကာင္နဲ႕ ေၾကာ္လုိက္ေတာ့ ေရႊမွာ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ကုိ ပုစြန္ နဲ႕ ေၾကာ္တဲ႕ အရသာမ်ဳိး ရတာမုိ႕ သေဘာက်တယ္။
လိပ္တက္ေနတဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ကုိ ျဖန္႕ထားတာ။ ေရႊက ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္
ပုစြန္ေျခာက္ အေကာင္ နဲ႕ ေၾကာ္ထားေသာ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္
Related Post (အရင္ပုိစ္႕ ..... တူတာေလးေတြ) .........
- ေရႊျမန္မာမွာ ခ်က္စားေသာ ပုစြန္ဆီျပန္ဟင္း ႏွင့္ ကင္းပြန္ခ်ဥ္ရြက္ + ပဒက္စာ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္ ႏုိင္ႏုိင္ေလး ႏွင့္ ခ်က္စားေသာ ေရႊျမန္မာက ပုစြန္ဆီျပန္ဟင္း
- ပုစြန္ျပဳတ္၊ ပုစြန္ကင္
- ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ရြက္ႏွင့္ ေၾကာ္ထားေသာ ပုစြန္ေထာပတ္
- ပုစြန္ မဆာလာဟင္း
- ပုစြန္ၾကာဇံေၾကာ္
- ပုစြန္ဆီျပန္ဟင္း - ရုိးရုိး
- စိမ္းစားငပိႏွင့္ ခ်က္ထားေသာ ပုစြန္ဆီျပန္
- ပုစြန္ဆီျပန္ - တုိ႕စရာ ေဂြးသီး ႏွင့္ သရက္သီး
- ပဲၾကာဇံေၾကာ္ ႏွင့္ ပုစြန္ေၾကာ္
- ပုစြန္ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္
- ပုစြန္ေခါင္း ဆီျပန္ဟင္း
- ၾကက္ဟင္းခါးသီး ငပိခ်က္ ႏွင့္ ပုစြန္ဆီျပန္ဟင္း
- ပုစြန္ ငါးဆုပ္ဟင္း
- ပုစြန္ ဒန္ေပါက္
- us က ပုစြန္ေစ်းႏႈန္း ႏွင့္ ပုစြန္ဆီျပန္ဟင္း၊ မန္းက်ည္းရြက္ႏု ခ်ဥ္ရည္ဟင္း
0 comments :
Post a Comment