Friday, October 7, 2011

ၾကက္ျမစ္ မဆာလာဟင္း


ဒီေန႕ ၾကာဇံေၾကာ္ နဲ႕ ၾကက္ျမစ္ မဆလာဟင္း ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။ 
 


ၾကက္ျမစ္ေတြကုိ အရင္ဆံုး ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ နဲ႕ ႏွယ္ထားပီး ဒိန္ခ်ဥ္ ၃ ဇြန္းပါ ထည့္ႏွယ္ပီး တစ္နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားလုိက္ပါတယ္။
 


ဆီပူအုိးထဲမွာ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ အရင္ဆီသတ္၊ ပီးတာနဲ႕ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီထည့္တယ္။ ရွစ္စိတ္ျခမ္း ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂ လံုးေလာက္ ထည့္ေမႊပီး အဖံုး ခဏ အုပ္ထားလုိက္တယ္။


ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေၾကသြားေအာင္ ဇြန္းနဲ႕ ဖိေျခေပးပီး .... ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္မ်ား လိပ္တက္လာပီဆုိမွ  ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႕ ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္ျမစ္မ်ားကုိ ထည့္ေမႊေပးလုိက္တယ္။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္မ်ားနဲ႕ ၾကက္ျမစ္မ်ား ႏွံစပ္သြားေအာင္ ေမႊေပးပီးမွ ေရထည့္ပီး (2) ေရ ေလာက္ဆုိ ၾကက္ျမစ္မ်ား ႏူးပါတယ္။ ဟင္းအုိးဆူလာပီဆုိတာနဲ႕ ကုလားေလး မဆာလာ အုပ္ပီးခ်က္ထားေသာ ၾကက္ျမစ္မဆာဟင္းပါ။


သူ႕အရသာက ကုလားေလး မဆာလာ အနံအရသာရယ္။ ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႕ ခ်က္ထားေသာ  အႏွစ္ဖတ္ မ်ားမ်ား ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး နဲ႕ ခ်က္ထားေသာ ၾကက္ျမစ္ဟင္းက ခံတြင္းလုိက္တယ္။ ငရုတ္သီး အစိမ္းမုန္႕ကုိ ခ်က္ေနက် ပံုမွန္ အခ်ိဳး အစားထက္ နည္းနည္းေလး ဇြန္းတ၀က္ေလာက္ ပုိထည့္ေပးထားလုိ႕ ခပ္စပ္စပ္ေလး စားလုိ႕ ပုိေကာင္းပါတယ္။


ၾကာဇံေၾကာ္
 


ကေလးမ်ားအတြက္ ၾကာဇံေၾကာ္
 



အရင္ပုိစ္႕ ....



0 comments :