Thursday, October 6, 2011

အညာခ်က္ အမဲသားဟင္း



အမဲသားကုိ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ နွင့္ အရင္နွယ္ထားလုိက္တယ္။
ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ 
ပါးပါးလွီးထားေသာ စပါးလင္၊ 
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ရွစ္စိတ္ျခမ္း ၊
ပါးပါးလွီးေသာ နံနံပင္ 
အားလံုးကို ေရာႏွယ္ထားလုိက္ပီး ဆီစိမ္း ထည့္ ၁ နာရီေလာက္ နွပ္ထားလုိက္တယ္။


ခ်က္မယ့္ အုိးထဲမွာ အရင္ဆုံး အသားမ်ားကုိ လုံးခ်က္လုိက္ပီး စပါးးလင္အနံေမႊးေမႊး အသားမ်ား က်စ္လာတဲ႕ အခ်ိန္မွ ေရကုိ ထည့္ပီး .... ခ်က္ထားေသာ အမဲသား အညာခ်က္။

ေျမအုိးနဲ႕ ခ်က္ရင္ ပုိစားေကာင္းတယ္။ 
ပဲဆီစစ္စစ္ နဲ႕ အသားမ်ားကုိ ခ်က္ရင္ အသားက ပုိပီး ႏူးတယ္။ အိတယ္။


ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငံျပာရည္ခ်က္ အတြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ မႊာ၊ 
ၾကက္သြန္နီ ဥၾကီး တစ္လံုး၊ 
ခရမ္းခ်ဥ္သီး အလံုး ၾကီး ၂ လံုး ၊ 
ငရုတ္သီးစိမ္း ၁၀ေတာင့္ေက်ာ္၊ 
ငံျပာရည္က လက္ဘက္ရည္ဇြန္း နဲ႕ ၅ ဇြန္း၊
နံနံပင္အရုိးကုိ ဓါး နဲ႕ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းပီး အရြက္ကုိ ပါးပါးလွီးထားလုိက္ပါတယ္။

ဆီက ေကာ္ဖီခြက္ တ၀က္ေက်ာ္ေလာက္ ထည့္ပီး။ 
ဆီဆူတာနဲ႕ တျပိဳင္နက္ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ထည့္ပါတယ္။ 
ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ ၁ ဇြန္းေလာက္ ထည့္ပါတယ္။ 
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ထည့္တယ္။ 
ငံျပာရည္ ၅ ဇြန္းေလာက္ ထည့္တယ္။ 
ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ နံနံပင္ အရုိးမ်ားထည့္ေမႊေပးပီး၊ 
ငရုတ္သီးစိမ္း ထက္ျခမ္းခြဲ ထည့္။ 
ခဏေလာက္ ေမႊေပးပီး အဖံုး ခဏေလာက္ အုပ္ထားလုိက္ရုံနဲ႕ ႏူးသြားတဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကုိ ဇြန္း နဲ႕ ေျခေပးထားလုိက္ပီး ဆီျပန္ေနေအာင္ ခ်က္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငံျပာရည္ခ်က္ပါ။ 

  နံနံပင္ အရြက္ေတြကုိ ကတ္ေက်းနဲ႕ ပါးပါးလွီးညွပ္ပီး ဆီျပန္လာတာနဲ႕ နံနံပင္ကုိ အုပ္လုိက္ပါတယ္။
 



လက္ေဆာင္ရေသာ ထုိးမုန္႕
 



ထုိးမုန္႕ နွင့္ ေကာ္ဖီႏွပ္
 


ေကာ္ဖီကုိ အဲလုိမ်ဳိး နတ္ ပီး ေသာက္တဲ႕ ေကာ္ဖီ အရသာ။
ႏွပ္ ေကာ္ဖီကုိ နတ္ေကာ္ဖီ အမွတ္ နဲ႕ ေသာက္ရတာကုိ ပုိသေဘာက်ပါတယ္။
 



အရင္ပုိစ္႕ ....


အမဲႏွပ္ အညာခ်က္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္း
အမဲသား မဆာလာခ်က္၊ သီးစံု ကုလားပဲဟင္း 
ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္မ်ားႏွင့္ ခ်က္ထားေသာ အမဲႏွပ္ 

beef roast

အမဲကလီစာဟင္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး မဆာလာခ်က္
အမဲအူျပဳတ္
ေရွာက္ရြက္ ခတ္ထားေသာ အမဲအူျပဳတ္
အမဲအူျပဳတ္၊ အမဲအူသုပ္
ေရႊျမန္မာခ်က္စားေသာ အမဲသားမႊေၾကာ္
နံျပားႏွင့္ တြဲစားေသာ အမဲသား အားလူးဟင္း

ေထာပတ္ ႏွင့္ ခ်က္ထားေသာ သုိးသားဆီျပန္
သုိးစြပ္ျပဳတ္ + ပလာတာ

Turkey curry ၾကက္ဆင္သားဟင္း
Turkey drumsticks oven

မန္းတေလး ထုိးမုန္႕၊ လမုန္႕၊ ကေရကရာ 

ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငံျပာရည္ခ်က္၊ ၀က္ပုန္းရည္ၾကီး 






4 comments :

Anonymous said...

စားခ်င္ပါတယ္..။
ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔
နံနံပင္ေၾကာင့္ ပိုစားခ်င္သြားပါတယ္..။


ေပါက္

Thet Nandar Family said...

ေပါက္ ....

ဟုတ္တယ္။ အဲဒီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငံျပာရည္ခ်က္
တုိ႕ ပဲပုပ္ခ်က္တုိ႕က ဆီမ်ားမွ အိေနတာေနာ္။

နံနံပင္ အရုိး (ေခၚ) နံနံပင္ အျမစ္ကုိ ပါ ထည့္ခ်က္ထားေတာ့ အနံေလးကုိ ေမႊးေနတာပါပဲ။

ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ နံနံပင္ အနံေမႊးေမႊးေလး စားပါအံုး ...

░░░░░░░░░░()░░()░░░░░░░░░░
░▐░░░░░▄▄░▐░░▌░▄▄░░░░░▌░
░▐░░░░▀█▀▀▀▀▀▀▀▀█▀░░░░▌░
░▐▀▀▀▌░█░░░░░░░░█░▐▀▀▀▌░
░▐░░░▌░█░░░░░░░░█░▐░░░▌░

Anonymous said...

အမေရ အမဲသားေျခာက္လုပ္နည္းေလးလည္းသိရင္ေျပာပါအံုးေမွ်ာ္ေနမယ္ေနာ္

သီရိရတနာ said...

@ Anonymous -

အမ .. အမဲေျခာက္ကုိေတာ့ ကုိယ္တုိင္ မလုပ္ဖူးဘူး။

အမ ... ရဲ႕ မိထီလာျမိဳ႕က အဘြားႏွင့္ အေဒၚတုိ႕ အမဲေျခာက္ လုပ္တာေတာ့ ျမင္ဖူးပါတယ္။

အမတုိ႕ ငယ္ငယ္တုန္းက မိထီလာျမိဳ႕မွာ ၅ ရက္ တေစ်း ေန႕ဆုိ အေဒၚေတြက အမဲသား အမ်ားၾကီး ၀ယ္ပီး အသား အေျမွာင္ရွည္ရွည္ သြယ္သြယ္ လွီးျဖတ္၊ ဆား၊ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ အခ်ဳိမႈန္႕ နဲ႕ ႏွယ္ ... သံခ်ိတ္ေကာက္မွာ အသားတြဲေတြ ခ်ိတ္တာ တမ်ဳိး၊ ဇေကာ ဗန္းထဲမွာ .. အသားေတြ ထည့္ပီး ေနပူလွမ္းတာကုိေတာ့ ေတြ႕ဖူးပါတယ္။

အဲဒီ အမဲေျခာက္ကုိ ပန္းငရုတ္ပြျဖင့္ ဆီျပန္ေနေအာင္ ခ်က္တဲ႕ဟင္းလည္း အမတုိ႕ မိသားစု အရမ္းၾကိဳက္သလုိ ...

အမဲေျခာက္ကုိ ေရစိမ္ပီး မီးဖုတ္၊ မႊေနေအာင္ ထုေထာင္းပီး ... ဆီမ်ားမ်ားျဖင့္ ဆမ္းထားတဲ႔ အမဲေျခာက္ဖုတ္ကုိလည္း အရမ္းၾကိဳက္ပါတယ္။

ဒါက ေဘဘီ ၏ အေမရိကား ... အမဲေျခာက္ လုပ္နည္း ပုိစ္႕ - Baby Taster - အမဲသားေျခာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္