Sunday, September 25, 2011

New York - ဒန္ေပါက္

နယူးေယာက္က ပါဆယ္ ဒန္ေပါက္ဘူးပါ။ ကုိယ္တုိ႕ ေရႊက ဒန္ေပါက္ကုိ ပါဆယ္ယူရင္ ေဖာ့ဘူးေလးနဲ႕ ထည့္ေပးတယ္။ ဒီက aluminium foil ဘူးကေတာ့ မဆုိးဘူး။ အိမ္ေ၇ာက္၇င္ oven ထဲ ထည့္ေႏြးလုိက္ရုံပဲ။
ဒီက ဒန္ေပါက္က ငရုတ္ေကာင္းေစ႔ ကုိ အေစ႔လုိက္ ထည့္ခ်က္ထားေတာ့ စပ္တယ္။ အိပ္ခါနီး စား၇င္ ရင္ပူမွာပဲ။
ကုိယ္ကေတာ့ ေရႊမွာကတည္းက ဒန္ေပါက္ဆုိ ဆုိင္က ပါဆယ္ ေဖာ့ဘူး နဲ႕ ၀ယ္လာပီး၇င္ မစားခင္ အင္တာနတ္ကုိ ဦးခ် ပီးရင္ ထမင္းျဖဴ ေရာလုိက္တာပါပဲ။
အဲလုိမ်ဳိး ဒန္ေပါက္ကုိ ထမင္းျဖဴ ေရာစား၇င္ ဒန္ေပါက္စားလုိ႕ အေၾကာတက္တာ (သုိ႔မဟုတ္) အေၾကာပိတ္တာ၊၊ ေသြးတုိးတာမ်ဳိး မျဖစ္ေတာ့ဘူးေလ။
ဒီက ဒန္ေပါက္ကေတာ့ စပ္လုိ႕ ထမင္းျဖဴ ေရာစားတာ။ ေကာင္းတယ္။ ငရုတ္ေကာင္း နဲ႕ ခပ္စပ္စပ္ေလး ခ်က္ထားတဲ႕ နယူးေယာက္က ဒန္ေပါက္ အခုမွ စားဘူးတယ္။
စင္ကာပူက မူဆာဖါက ဒန္ေပါက္လည္း စားဖူးတယ္။ အဲဒီ ဆုိင္ထက္ ပန္နဆူလာ ဘက္စကားဂိတ္ကုိ ေက်ာ္သြားပီး တရုတ္ဘံုေက်ာင္းနားက ဒန္ေပါက္ ဆုိင္ ပုိေကာင္းတယ္။ ေရႊက ျမန္မာျပည္ လက္ရာအတုိင္း ခ်က္ထားတဲ႕ ဒန္ေပါက္မုိ႔လုိ႔ ပုိၾကိဳက္တယ္။ အဲဒီ္ဆုိင္မွာ ၾကက္ကင္လည္း ရေသးတယ္။ ႏုိင္ငံျခားကုိ သယ္သြားခ်င္တယ္ ဆုိရင္ သူ႔က ပါဆယ္ ေသခ်ာ ထုတ္ေပးေသးတယ္။ အဲဒီ ဆုိင္က ျမန္မာစကားလည္း တတ္တယ္။ ၂၀၀၇ တုန္းက သြားစားဖူးတာ။



 


ဒန္ေပါက္နဲ႕ တြဲစားဖုိ႕ အိမ္ခ်က္ ၾကက္အသည္းအျမစ္ဟင္း၊ ဒီမွာ ပန္းငရုတ္ပြေတြ ေကာင္းေတာ့ ၾကက္အသည္းအျမစ္ဟင္း ကုိ မဆာလာ မအုပ္ပဲ ပန္းငရုတ္ပြ အစိမ္းကုိ အုပ္ခ်က္ထားတာ အခု ရက္ပုိင္း သေဘာက်ေနတာက ၾကက္အသည္းအျမစ္ ဟင္း၊ အမဲသားဟင္း၊ ဆိတ္သားဟင္းေတြကုိ မဆာလာအုပ္မခ်က္ပဲနဲ႕ ပန္းငရုတ္ပြ အုပ္ခ်က္ေနတာကုိ။ ပန္းငရုတ္ပြ ဟင္း အနံက အရမ္းေမြးတာလည္း ပါမယ္။


ဒီမွာ ၾကက္အသည္းအျမစ္ေတြကုိ အသည္းသပ္သပ္၊ ႏွလံုး နဲ႕ အျမစ္ သပ္သပ္ ေရာင္းတယ္။
chicken liver 0.91lb = $ 1.45 တေပါင္ကုိ ၁ေဒၚလာခြဲ နီးပါးေလာက္ပဲ ရွိတယ္။
chinese heart and gizzard $1.59/lb - 0.96lb = $1.53 ၾကက္အျမစ္လည္း တေပါင္ကုိ ၁ ေဒၚလာ ခြဲ နီးပါးပဲ။


ရန္ကုန္ကေန သယ္လာတဲ႕ သရက္သီးစိမ္း သနပ္။ သူ႕ကုိ အရမ္းသေဘာက်ရတဲ႕ အေၾကာင္းက သူ႕ရဲ႕ အရသာက ခ်ဳိ၊ ခ်ဥ္၊ စပ္၊ ၾကြတ္တယ္။ သိပ္မငန္ဘူး။ သရက္သီး သနပ္ေတြက ခ်ဥ္တယ္။ ငန္တယ္။



ခရမ္းသီးႏွပ္



0 comments :