Friday, September 30, 2011

ဘဲေပါင္း ဆီခ်က္၊ စြန္ထန္ဟင္းရည္


ဘဲသား ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ ႏွင့္ စြန္ထန္ဟင္းရည္ 
 


ဘဲ တေကာင္ကုိ ေရေသခ်ာေဆးပီး
 


ဆား - ၂ ၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ - ၁ ၊ သၾကား - ၂၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - ၂ ၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ - ၂၊ ရွာလကာရည္ - ၂ တုိ႕ ႏွင့္ ႏွယ္ေပးထားလုိက္ပါတယ္။



အိမ္မွာ ပဲငပိေလး ရွိေနတာနဲ႕ ပဲငပိ - ၂ ဇြန္း ပါ ထည့္ႏွယ္ေပးလုိက္ပါတယ္။
 

ခဏေလး ႏွပ္ထားတုန္းမွာ
 

ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးျပားထု၊ ဂ်င္း ဓါးျပားထု ႏွင့္ ၾကက္သြန္နီ ၄ စိတ္ျခမ္း၊ နာနတ္ပြင့္တုိ႕ႏွင့္ပါ ထပ္ႏွယ္ေပးပီး 

Pressure cooker ထဲမွာ အရင္ဆံုး ဘဲသားမ်ားကုိ အုိးပူတုိက္ပီးမွ အဖံုးအုပ္ပီး ေပါင္းလုိက္ပါတယ္။

ေရ ႏွင့္ ဆီေတာ့ မထည့္ေတာ့ပါဘူး။ ဘဲ ကေန ေရ မ်ား ၊ ဆီမ်ား ထြက္တာမုိ႕ သူ႕ ဆီ သူ႕ ေရ နဲ႕ပဲ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ မီးေျမးေျမး နဲ႕ပဲ  ေပါင္းထားလုိက္ပါတယ္။


၁၅မိနစ္ျပည့္မွ မီးခလုတ္ပိတ္လုိက္ပီး အုိးကုိ ဒီအတုိင္းပဲ ခဏ အေအးခံပီးမွ .....


ေရေဆးထားေသာ မႈိမ်ားကုိ ထည့္ပါတယ္။

ဘဲသား ႏွင့္ အလုိက္ဖက္ဆံုးက ၾကြက္နားရြက္မႈိပါ။ အိမ္မွာ ၾကြက္နားရြက္ မႈိ မရွိလုိ႕ ရွိသည့္ မႈိကုိပဲ ထည့္ခ်က္လုိက္ပါတယ္။ 
ဒီမွာ ၾကြက္နားရြက္ မႈိေျခာက္မ်ား ၀ယ္လုိ႕ ရတယ္။ တထုပ္ကုိ ၅ က်ပ္ကေန ၇ က်ပ္ေလာက္ အစားစားပါပဲ။
မႈိ ႏွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္း ထည့္ပီး ၅ မိနစ္ေလာက္ ေပါင္း လုိက္ပါတယ္။
အိမ္က မႈိက ႏုေတာ့ ၅ မိနစ္၊ မႈိေျခာက္ဆုိရင္ေတာ့ ၁၀ မိနစ္ေလာက္။
၅ မိနစ္ေက်ာ္ အၾကာမွာ မီးခလုတ္ပိတ္လုိက္ပီး ဒီအတုိင္းပဲ ထား ထားလုိက္တယ္။


အိမ္မွာ က်န္ေနေသးေသာ စြန္ထန္ေျခာက္မ်ား


ျမန္မာမွာ ဒီလုိ မ်ဳိး ႏွစ္ေခြမွ 120 က်ပ္ပါ။


စြန္ထန္ ဟင္းရည္ကုိ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ အအီေျပ ေသာက္မွာမုိ႕ စြန္ထန္ တစ္ခု၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဆား၊ ငံျပာရည္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ တုိ႕ ႏွင့္ စြန္ထန္ အခ်ဥ္ရည္က် တဲ႕ အထိ၊ ၾကက္သြန္နီဖတ္မ်ား ႏူးအိတဲ႕ အထိ ခ်က္ထားေသာ စြန္ထန္ ဟင္းရည္ပါ။
 


ဘဲေပါင္း မွ ဘဲျမစ္ ႏွင့္ ဘဲႏွလံုး၊ မႈိ
 

ဘဲေပါင္း ၏ ေပါင္းသား


ဘဲေခါင္း 

မီးဖြင့္ပီးတည္တာ မိနစ္ ၂၀ ေက်ာ္ ေပမယ့္ မီးပိတ္ပီး pressure cooker အဖံုး မဖြင့္၊  ႏွပ္ ၊ ေပါင္း ထားတာ ေတာ္ေတာ္ၾကာေတာ့ ဘဲေခါင္းက အရုိးမ်ားေကာ ဘဲေျခေထာက္မ်ားပါ ေတာ္ေတာ္ေလးကုိ ႏူးေျမ႕သြားပါတယ္။


 ဘဲေပါင္း၊ မႈိ ခ်က္


~~~~ သံုးေဆာင္ပါဦးရွင္ ~~~~


wonton ေခါက္ဆြဲ ပါ


ခ်က္နည္းအညြန္း - ေရေႏြး ပြက္ပြက္ဆူ ထဲ ၂ မိနစ္ေလာက္ျပဳတ္ပီး ေရစစ္ပီးတာနဲ႕ စားလုိ႕ရပါပီ။


ဂ်ဳံမႈန္႕ ကပ္ထားေသာ ၀မ္တန္ ေခါက္ဆြဲ


တစ္ရွဴး စကူ ေပၚမွာ ေခါက္ဆြဲဖတ္မ်ားကုိ လက္ႏွင့္ ဖြပီး ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူ ထဲ ၂ မိနစ္ေလာက္ ျပဳတ္ပီးတာနဲ႕ ဆယ္လုိက္ပီး ... ေရစင္ေအာင္ ဇကာ နဲ႕ ေရ စစ္ထားလုိက္ပါတယ္။


 ခုဏ ခ်က္ထားေသာ ဘဲေပါင္း ဟင္းအုိးထဲမွ ဘဲဆီမ်ားကုိ ေကာ္ဖီပန္းကန္လံုး တခြက္စာေလာက္ ယူပီး မီးအပူေပးပါတယ္။ 

ပီးတာနဲ႕ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ျဖင့္ ဆီသတ္ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္။
 


ေခါက္ဆြဲဖတ္၊ ဘဲဆီျဖင့္ ေၾကာ္ထားေသာ ဆီခ်က္၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ ၂ ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ အနည္းငယ္၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္တုိ႕ ႏွင့္ ေရာသုပ္ထားေသာ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲကုိ ဘဲေပါင္း ႏွင့္ တြဲစားပါ။


အခ်ဥ္ အတြက္က ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ႏွင့္ သခြါးသီး ကုိ ငရုတ္ဆီ စမ္းေပးထားေသာ အခ်ဥ္။


ဘဲေပါင္း ဆီခ်က္ စားပီးရင္ အအီေျပ ခ်ဥ္၊ စပ္ ေနမယ့္ စြန္ထန္ ဟင္းရည္ပူပူေလး ေသာက္ပါ။


အေပါ႔ အငံ ထပ္လုိေသးရင္ ဆားဗူး ႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ဗူးမ်ား အဆင့္သင့္ ထားရွိေပးထားပါတယ္။


ေဘဘီ ႏွင့္ မြန္ကုိ ခ်က္ေကၽြးမည္ဟု ပံုေျပာထားတာ။ အခု တကယ္ ခ်က္ေကၽြးလုိက္ပါပီေနာ္။ 

Enjoy your visit to my Favourite Book.

အရင္ပုိစ္႕ ....





3 comments :

san htun said...

စားခ်င္လိုက္တာေနာ္..ၿမင္တာနဲ ့တင္ အရမ္းေကာင္းမွာ အေသအခ်ာပဲ..း)

AH said...

အားေပးသြားပါတယ္ အမေရ.... :)

Thet Nandar Family said...

SAN HTUN >>>>
AT >>>>

˛*˛°.˛*.˛°˛.*★*THANK FOR VISIT *★* 。*˛

.˛* .˛。.˛.*.★*SAN TUN ★ 。*

˛* .˛。.˛.*.★* AT ★ 。*
˛.。*/♫.♫\*˛.* ˛_Π___. ♥ ˛* ˛*
˛°./• '♫ ' •\.˛*./_____/~\*. ˛*.。˛* ˛. 。
* ╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬╬!˚ .˛ .
☻/
/▌
/ \