Thursday, September 22, 2011

၀က္သားဟင္း၊ ဗူးသီးခ်ဥ္ရည္


ဗူးသီးခ်ဥ္ရည္
 

 

၀က္သားဟင္းအုိး


၀က္သားကုိ ဆႏြင္းမႈန္႕ နည္းနည္း၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ ႏွယ္ပီး ခဏ ႏွပ္ထားလုိက္ပါတယ္။
ဆီ အနည္းငယ္ထည့္ထားေသာ အုိးထဲမွာ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ထည့္ပီး ႏွပ္ထားေသာ ၀က္သားမ်ားထည့္ေမႊေပးလုိက္တယ္။ 
မီးေျမးေျမး နဲ႕ ၃ ေရေလာက္ ရုိးရုိးေလး ခ်က္ထားေသာ ၀က္သား ဆီျပန္ဟင္းပါ။






ဗူးသီးခ်ဥ္ရည္အုိး

  
အေမရိကား စေရာက္ကတည္းက သံုးေနတဲ႕ ဒီ စိမ္းစား ငပိဗူးေလးေတြ ကုန္သြားပါပီ။ ဒီဘက္က ယုိးဒယား တံဆိပ္ကုိ ေအရွန္ဆုိင္မွာ ၀ယ္ေနက်မုိ႕ ထပ္၀ယ္တာ ပစည္းျပတ္ေနတယ္။



ထုိင္းက လာတဲ႕ Fish paste သုိ႕မဟုတ္ Shrimp paste မေတြ႕ဘူး။ ပစည္းျပတ္ေနတာနဲ႕ Shrimp sauce ပဲ ၀ယ္လာလုိက္တယ္။ မဆုိးပါဘူး။ စိမ္းစားငပိလုိ ျပစ္ျပစ္ၾကီးေတာ့ မဟုတ္ဘူး။ ေဆာ့စ္မုိ႕လုိ႕ နည္းနည္းက်ဲတယ္။ 
စိမ္းစားငပိ အရည္ေဖ်ာ္ထည့္တဲ႕ဟင္းဆုိ ပုိ ခ်က္လုိ႕ ေကာင္းတာေပါ႔။ 
စိမ္းစားငပိ ဖုတ္ သုိ႕မဟုတ္ ကင္တဲ႕ ဟင္းဆုိရင္လည္း အဆင္ေတာ့ ေျပပါတယ္။ 
နယူးေယာက္ကုိ ဒယ္ဒီ သူငယ္ခ်င္း ဒီအပတ္ တက္မွာမုိ႕ မွာေတာ့ မွာထားတယ္။ 
ဒီဘက္မွာ ပစည္းျပတ္ေနလုိ႕။ 



ပုလင္းထဲက shrimp sauce
 


ဇြန္းနဲ႕ ခပ္ၾကည့္ရင္ ျမင္ရတဲ႕ ငပိ
 




ရန္ကုန္မွာတုန္းက ခ်ဥ္ရည္ဟင္းက ေန႕တုိင္းခ်က္တယ္။ အသီးအႏွံေတြက ေပါတာကုိး။ 
ရန္ကုန္မွာတုန္းက ဆုိရင္ .... မေန႕က က်န္တဲ႕ ဆီျပန္ဟင္းနဲ႕ အသီးအႏွံ အရြက္ တမ်ဳိးမ်ဳိး လံုး ခ်က္လုိက္ပီး ေရေလးထည့္၊ စိမ္းစားငပိေလး ေဖ်ာ္ထည့္၊ နံနံပင္ ကုိ ရိတ္ရိတ္ေလး လွွီးထည့္၊ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ေလးထည့္လုိက္ရင္ အရည္ေသာက္ တမ်ဳိး ျဖစ္သြားတာပါပဲ။ 


ဒီေရာက္ေတာ့ အရည္ေသာက္ကုိ ပဲဟင္းရည္ အခ်က္မ်ားတယ္။ 
ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ခ်က္ဖုိ႕ကုိ ေခၽြတာေနတာပါ။ 


ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ရွစ္စိတ္ျခမ္း၊  ကုိ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ နဲ႕ အုိးထဲမွာ မီးအပူေပးပီး ေမႊထားလုိက္ပါတယ္။


(( ဆႏြင္းမႈန္႕ ထည့္တာက ငပိ စိမ္းစား ... ေရေဖ်ာ္ထည့္တဲ႕အခါ ငပိ အနံ မထြက္ေအာင္လုိ႕ ...
ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ (သုိ႕) ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ ကေတာ့ ဟင္းရည္ အေရာင္လွေအာင္ပါ။ ))


ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေၾကသြားမွ ဗူးသီးစိတ္ကုိ ထည့္ေမႊေပးလုိက္ပါတယ္။


ငပိ ဇြန္း တ၀က္စာကုိ ေရေလး အနည္းငယ္နဲ႕ ေဖ်ာ္ထားတာ ထည့္ေမႊတယ္။
ငံျပာရည္ အခ်ဳိ ၃ ဇြန္းေလာက္ ထည့္တယ္။
ေရထည့္တယ္။
ငရုတ္သီးစိမ္း ကုိ အညွာေျခြပီး ၅ေတာင့္ေလာက္ထည့္တယ္။
နံနံပင္ကုိ အရုိးေကာ အရြက္ေကာ ပါးပါးလွီးပီး ထည့္ပါတယ္။
ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ ထည့္တယ္။
ဗူးသီးမ်ား ႏူးလာခါနီးမွ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ ထည့္ပါတယ္။



မိသားစု အားလံုး ၾကိဳက္တဲ႕ ဗူးသီးခ်ဥ္ရည္ဟင္းပါ။ သူ႕ အရသာက ဗူးသီးရဲ႕ ခ်ဳိတဲ႕ အရသာ ႏွင့္အတူ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ မန္းက်ည္းမွည့္ရဲ႕ အခ်ဥ္အရသာရယ္၊ နံနံပင္အနံေလး ေမႊးေမႊး ေလးနဲ႕ ေသာက္လုိ႕ ပုိေကာင္းပါတယ္။
ငရုတ္သီးစိမ္းက ခ်ဥ္ရည္ရဲ႕ အရသာကုိ ထိန္းေပးထားတာပါ။ 


  
သမီးက ILBC ၀ါဆုိအလွဴပြဲတုန္းက ေက်ာင္းမွာ ၾကက္သား၊ ဗူးသီးဟင္း နဲ႕ စားခဲ႕တာကုိ ဘယ္ေတာ့မွ မေမ႕ပါဘူး။ သူ အရမ္းစားလုိ႕ ေကာင္းတယ္ဆုိတာကုိ အျမဲတမ္း တဖြဖြ ေျပာတတ္တဲ႕သူပါ။ 
အဲဒီ ေန႕ဆုိ ေက်ာင္းမွာ မုိးျပဲဒယ္ၾကီး နဲ႕ ၾကက္သား ကာလသားဟင္းကုိ ခ်က္ပီး တေက်ာင္းလံုး အလွဴေကၽြးတာပါ။
ဒီေန႕လည္း ဗူးသီးခ်ဥ္ရည္ျမင္ေတာ့ ထပ္ေျပာျပန္ပါေသးတယ္။
ဗူးသီးခ်ဥ္ရည္ကုိ ထမင္းေပၚမွာ ဆမ္းေပးပီး ထမင္းနဲ႕ ႏွယ္စားပါတယ္။ 


Angel ငယ္သူခ်င္းမ်ား ႏွင့္ ေက်ာင္းအလွဴမွာ ထမင္းလက္ဆံု စားခဲ႕တဲ႕ အမွတ္တရေန႕ေလး
 

Preschool ကတည္းက အတန္းတူတူတက္လာခဲ႕တဲ႕ ငယ္သူငယ္ခ်င္းမ်ား


လက္ၾကီး နဲ႕ အားရ ပါးရ ၾကက္သား ကာလသားဟင္းကုိ ဗူးသီး နဲ႕ စားေနေသာ အိန္ဂ်ယ္ (ေခၚ) ရတနာ
 


ေက်ာင္း အလွဴ သြားခါနီး အိမ္မွာ အမွတ္တရ




အတန္းထဲမွာ အတန္းပုိင္ဆရာမ ႏွင့္ ငယ္သူငယ္ခ်င္းမ်ား




Pre II အတန္းထဲမွာ အတန္းပုိင္ ဆရာမ၊ လက္ေထာက္ဆရာမ ႏွင့္ သူငယ္မ်ား အားလံုး




ဓာတ္ပံုၾကီးပဲ သီးသန္႕ ၾကည့္ခ်င္ရင္ ဓာတ္ပံုေပၚမွာ လက္ဖ၀ါးပံု ျဖစ္ျဖစ္ မွ်ားပံု ျဖစ္ျဖစ္ ေပၚေနတဲ႕ အခ်ိန္မွာ ႏွိပ္လုိက္ရင္ ပံုေတြခ်ည္းပဲ သီးသန္႕ ေပၚလာပါလိမ္႕မည္။
 

Ayeyarwaddy (Irrawaddy) Memory - Poe Ei San




ဧရာ၀တီ - မ်က္ရည္စုလုိ႕ သက္ေသျပဳမည္။ - Soe Sandar Tun





G Latt - Irrawaddy


6 comments :

barbielay said...

အမနဲ ့အိမ္နီးနီး ေနခ်င္တယ္ ဟင္းခ်က္တိုင္းလာျမည္းခ်င္ လို ့

Thet Nandar Family said...

Barbie Lay

.¤*¨¨*¤.¸¸...¸.¸.¸.
\¸. Save Irrawaddy .¸
.\¸.¤*¨¨*¤.¸¸.¸.¤.¸¸¸
..\
☻/
/▌
/ \ 10Q 4 Vi$it, Barbie Lay ^^)

ေဘဘီ said...

သက္က မိုက္တယ္ တခ်က္ခုတ္
သံုးခ်က္ျပတ္ပဲ :D ဟင္းေရာ
အိန္ဂ်ယ္ေလး သူငယ္ခ်င္းေတြေရာ
ဧရာ၀တီ အေၾကာင္းေရာ ျပတ္ေရာ း)

Thet Nandar Family said...

ေဘဘီ ...

......╭╮╭╮......
.....╭◆┴┴◆╮.....
.....│︵  ︵│.....
★★★★★╰○--○╯★★★★★

ေဘဘီတုိ႕လုိ အခ်က္က်က် မေရးတတ္လုိ႕ပါ။
ဟီး ဟီး

Candy said...

တီတီ... ဘေလာ့ design ေလး ေျပာင္းထားတာ လွလိုက္တာ.... အရမ္းမိုက္တယ္... ဗူးသီးခ်ဥ္ဟင္း ကန္ဒီလည္း သိပ္ၾကိဳက္တာ.. ခု ထမင္းပန္းကန္ေလးေရွ႔ခ်ၿပီး တီတီဟင္းေတြ ၾကည့္ေနတာ.. ငတ္ၾကီးက်တယ္ပဲ ေျပာေျပာ.. ဟီးဟီး.. :P

Thet Nandar Family said...

Candy >>>>


.¤*¨¨*¤.¸¸...¸.¸.¸.
\¸. Save Irrawaddy .¸
.\¸.¤*¨¨*¤.¸¸.¸.¤.¸¸¸
..\
☻/
/▌
/ \

အဲဒီ blog template က ၾကာပီ သမီး။

တီတီ thetnandarfamily.blogspot.com မွာ ၂၀၀၈ ေလာက္က လုပ္ထားတာ။

ကုိယ့္ဘာသာကုိယ္ side width ကုိ ၾကီးၾကီး ခ်ဲ႕ထားတာ။
လုပ္ထားပီးသားမုိ႕ သြားျပန္ယူလာတာပါ။

အဲဒီ တုန္းက template ေတြက page တခုကုိ ပုိစ္႔ မ်ားမ်ား ျမင္ေနရေတာ့ Hit count သိပ္ မတက္ဘူး။

ေနာက္ပုိင္း template အသစ္ေတြက slide show နဲ႕ read more ဆုိပီး ပုိစ္႔တပုဒ္ခ်င္းစီ သြားတာ။

အသစ္လည္း ေကာင္းပါတယ္။ အေဟာင္းလည္း ေကာင္းပါတယ္။

အခု အခ်ိန္မွာ စိတ္က ရွင္းရွင္းေလးေတြပဲ ၾကိဳက္တတ္ေနလုိ႕ ဒီ template ကုိ ျပန္သံုးထားတာပါ။

ကာလာကုိလည္း ၾကိဳက္တယ္။ အျပာ နဲ႕ ပန္းေရာင္ေလး။
သားသား နဲ႕ သမီးကုိ ကုိယ္စားျပဳထားသလုိမ်ဳိးေလး။ :)))

ေမွ်ာလြင့္ေနတဲ႕ တိမ္ ....

.¤*¨¨*¤.¸¸...¸.¸.¸.
\¸. Save Irrawaddy .¸
.\¸.¤*¨¨*¤.¸¸.¸.¤.¸¸¸
..\
☻/
/▌
/ \ 10Q 4 Vi$it, Candy Lay ^^)