Sunday, September 18, 2011

ခရမ္းခ်ဥ္သီး မဆာလာခ်က္








 ဆီပူအုိးထဲမွာ ဆီကုိ အပူေပးပီးတာနဲ႕ မဆာလာအထုပ္ထဲက အေစ႕ေလးေတြကုိ အရင္ဆံုး ဆီသတ္လုိက္ပါတယ္။

 ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီထည့္ပါတယ္။ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ ထည့္ပီး ဆီသတ္လုိက္ပါတယ္။

ပီးတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါးပါးလွီးထားတာ ထည့္တယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္း ထက္ျခမ္းခြဲ ထည့္တယ္။ ဆားေလးထည့္တယ္။ အသင့္ေဖ်ာ္ထားတဲ႕ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ေလးထည့္ေမႊေပးထားပါတယ္။

အရည္ေလး စပ္စပ္ေလာက္ လုိခ်င္တဲ႕ အခါဆုိရင္ ေရတခြက္ေလာက္ ထည့္ေပးလုိက္ပီး အဖံုးအုပ္ခ်က္ထားလုိက္ပါတယ္။

ဒီေန႕ ခ်က္တဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီး မဆာလာခ်က္ကေတာ့ ထမင္း နဲ႕ ႏွယ္စားမွာမုိ႕ ေရ မထည့္ေတာ့ဘူး။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အဖတ္ေတြ လိပ္တက္ပီး ဆီျပန္လာေအာင္ ခ်က္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး မဆာလာခ်က္။

သူ႕ အရသာကုိ ၾကိဳက္တယ္။ နံနံေစ႕၊ စမံုစပါး အနံ ေမႊးေမႊးေလး၊ ငရုတ္ေကာင္းေစ႕၊ ငရုတ္သီးစိမ္း အစပ္ရယ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခ်ဥ္ ၊ မန္းက်ည္းမွည့္ရည္ အခ်ဥ္ ႏွင့္ အတူ ဆားပဲ ထည့္ခ်က္ထားတာမုိ႕ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္မ်ား နဲ႕ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ေလးမုိ႕ စားလုိ႕ေကာင္းတယ္။

ေပါင္မုန္႕၊ တုိရွည္နဲ႕ တုိ႕စားတဲ႕ ေန႕ေတြ ဆုိရင္ အရည္ေလး စပ္စပ္ ခ်က္တယ္။ ထမင္းနဲ႕ ႏွယ္စားမယ့္ေန႕ေတြ ဆုိရင္ေတာ့ ဆီျပန္ရုံ ခ်က္စားတတ္တဲ႕ ဟင္းျဖစ္ပါတယ္။






အမဲ အစာအိမ္ အသားေတြကုိ ေလးေထာင့္ တံုး အေနအထား တံုးလုိက္ပါတယ္။ 
ပီးတာနဲ႕ ဆား၊ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ နဲ႕ ႏွယ္ေပးထားလုိက္ပီး ႏွပ္ထားလုိက္ပါတယ္။
ခ်က္မယ့္ ဆီပူအုိးထဲမွာ ငရုတ္သီးေတာင့္ အေျခာက္ကုိ အရင္ ေၾကာ္လုိက္ပီး ဖာလာေစ႕၊ ေလးညင္းပြင့္၊ ငရုတ္ေကာင္းေစ႕၊ သစ္ၾကားပုိးေခါက္၊ ကရေ၀းရြက္ ကုိ ဆီသတ္ေၾကာ္လုိက္တယ္။
ပီးတာနဲ႕ .....

 

ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း၊ စပါးလင္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ထက္ျခမ္းခြဲ ထည့္ပီးမွ ႏွပ္ထားေသာ အမဲ အစာအိမ္ အတံုးေတြထည့္ ပီး ၃ေရေလာက္ မီးေျမးေျမး နဲ႕ ဆီျပန္လာေအာင္ ခ်က္ထားေသာ အမဲကလီစာဟင္း။




အမဲကလီစာဟင္းကုိ ဒီလုိမ်ဳိး ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္မ်ား နဲ႕ စပ္စပ္ေလး ခ်က္စားရင္ ၾကိဳက္တယ္။


အမဲကလီစာဟင္း၊ အမဲအူျပဳတ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး မဆာလာခ်က္


အမဲအူျပဳတ္ေတာ့မယ္ ဆုိရင္ေတာ့ အမဲ အစာအိမ္ အသားတံုးေတြကုိ အိမ္မွာေတာ့ ရွည္ရွည္ေမွ်ာေမွ်ာ အေနအထား တံုးတယ္။ ေခါက္ဆြဲ နဲ႕ တြဲစားတတ္တာမုိ႕ ေခါက္ဆြဲလုိ ပံုစံမ်ဳိးကုိ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ နဲ႕ ႏွယ္ပီးတာနဲ႕ ...

ခ်က္မယ့္အုိးထဲမွာ အမဲကလီစာ၊ ဓါးျပားရုိက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ စပါးလင္၊ ႏွင့္အတူ ၾကက္သြန္နီ ေလးစိတ္ စိတ္ထားတာ ထည့္ပီး ခဏေလး အပူေပး တည္ထားလုိက္ပါတယ္။

ပီးမွ ေရကုိ အသားျမဳပ္ရုံေလာက္ ျဖည့္ေပးထားလုိက္ပီး မီးေျမးေျမး (အလယ္နံပါတ္) ၃ေရေလာက္ ခ်က္ထားလုိက္ပါတယ္။

အမဲအူမ်ားႏွင့္အတူ ၾကက္သြန္နီမ်ားလည္း ႏူးသြားပါတယ္။ 




အရင္ပုိစ္႕ ....


4 comments :

san htun said...

ဓာတ္ပံုေတြ ၾကည့္ၿပီး သြားေရယိုသြားတယ္...

Thet Nandar Family said...

•´¸♥ ❤(◕‿-。)❤
*•.¸(´*•.¸♥♥¸.•*´)¸.•*´
•✿░Thanks░✿ •
.¸.•*(¸.•*´`*•.¸)`*•.¸¸.•
F ┏┯┓┏┯┓┏┯┓┏┯┓┏┯┓♥(\ /)
O┨ V ┠┨ I ┨┠ S ┨┠ I ┨┠ T┨ღ( . .)ღ
R ┗┷┛┗┷┛┗┷┛┗┷┛┗┷┛c(”)(”) San Htun⋯⋯♪♫•.•°*°•

Candy said...

ခရမ္းခ်ဥ္သီး မဆလာခ်က္ကို ၾကည့္ၿပီး စားခ်င္လိုက္တာ... ရွလြတ္... ခရမ္းခ်ဥ္သီးဆို ဘယ္လိုခ်က္ခ်က္ကိုၾကိဳက္တာ.. :D

Thet Nandar Family said...

❤❤/"´`"\.. ❤¸.•*""*•.¸❤ ¸.•*""*•.¸❤
❤ .//^ ^\\. THANKS! ❤¸.•*""*•.¸❤ ¸.•*""*•.¸❤
❤ (/(_♥_)\) CANDY❤¸.•*""*•.¸❤ ¸.•*""*•.¸❤
❤ ._/"*"\_.❤¸.•*""*•.¸❤ ¸.•*""*•.¸❤
❤ (/_)^(_\)♥❤ ❤