Monday, August 15, 2011

၀က္သား မရမ္းျပားဟင္း၊


အားလူးေခ်ာင္းေၾကာ္ (အားလူးေခ်ာင္းကုိ လွီးပီး ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ နဲ႕ ႏွယ္ပီး ေၾကာ္ထားတာပါ။) ၾကိဳက္တာက ဆားေလာက္ပဲ အားလူးေခ်ာင္းကုိ ႏွယ္ပီး
ေၾကာ္ပီးမွ တစ္ရႈးစကူ ေပၚတင္ပီး အားလူးေခ်ာင္းကုိ ဆီစစ္ထား။
ပီးမွ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ ျဖဴးထားေသာ အားလူးေခ်ာင္းေၾကာ္။ 
ဒါေပမယ့္ ကေလးေတြက ေၾကာ္ပီးမွ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ ျဖဴးတာ မၾကိဳက္။ ဒါေၾကာင့္ မေၾကာ္ခင္ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕နဲ႕ ႏွယ္ပီး ေၾကာ္ထားတာပါ။ 
အဲဒီ အားလူးေခ်ာင္းေၾကာ္ ပန္းကန္ ထဲ ခ်ိစ္ အျပားကုိ အုပ္ပီး မုိက္ခရုိေ၀႕ခ္မွာ တစ္မိနစ္ေလာက္ ခ်ိစ္ကုိ အရည္ေပ်ာ္ထားေသာ အားလူးေခ်ာင္းေၾကာ္ေတြကုိ ခ်ိစ္ ဆမ္းထားရင္လည္း ကေလးေတြက ၾကိဳက္ၾကတယ္။


ေပါင္မုန္႕ ႏွင့္ sausage ေၾကာ္။



အေရခြံမပါ ၾကက္သားကုိ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္း၊ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕၊ နံနံေစ႕ အမႈန္႕ နဲ႕ ႏွယ္ေပးပီး အေၾကာ္မႈန္႕ ကပ္ပီး မီးေျမးေျမးနဲ႕ ေၾကာ္ေပးထားေသာ ၾကက္သားျပားေၾကာ္။ 

၀က္သား၊ အမဲသား၊ ငါး၊ အသားအမ်ဳိးမ်ဳိးကုိ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းပီး အစာပလာစာ အစံု နဲ႕ အဲလုိမ်ဳိး ေၾကာ္ေပးရင္ အိမ္က ကေလးေတြက ၾကိဳက္တယ္။



ၾကက္သားျပားေၾကာ္

၀က္သားကုိ ဆား၊ ဆႏြင္းမႈန္႕၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ ႏွင့္ ႏွယ္ပီး ႏွပ္ထားတာ။

 ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ၊ ဂ်င္း ႏွင့္ ႏွယ္ပါတယ္။
မရမ္းျပားမ်ား ပါ ထပ္ထည့္ပီး ဆီစိမ္း ေလာင္းခ် ၊ ၀က္သားကုိ ႏွပ္ထားလုိက္ပါတယ္။


ခ်က္မယ့္အုိးထဲမွာ ႏွပ္ထားေသာ ၀က္သားမ်ားကုိ ထည့္ပီး အပူေပးလုိက္ပါတယ္။ အသားေလး က်စ္လာခါနီးမွ ေရကုိ အသားတံုးျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ပီး အသားတံုး နားေလာက္ ေရ ခမ္းခါနီးရင္ ေရကုိ ၃ေရေလာက္ ျပန္ ျဖည့္ေပးပီး ႏူးအိေနေအာင္ မီးေျမးေျမးနဲ႕ ခ်က္ထားလုိက္ပါတယ္။ 

ဟင္းအုိး ဆူခါနီးမွာ ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ထည့္ပီး ၀က္သားကုိ က်စ္ေနေအာင္ ဆီျပန္ေနေအာင္ ခ်က္ထားလုိက္ပါတယ္။ 

၀က္သား မရမ္းျပားဟင္း ျမန္မာဟင္းစစ္စစ္ကေတာ့ ဆီမ်ားမ်ား ႏွင့္ ခ်က္တာေပါ႔။
က်န္းမာေရး အရ ဆီကုိ ေလွ်ာ့ခ်က္ထားတာပါ။

ျမန္မာဟင္းေတြက ဆီမ်ားမ်ား ႏွင့္ စိမ္ပီး ခ်က္ထားရင္ အသားမ်ား ပုိပီး ႏူးအိပါတယ္။ 
ဆီစိမ္ထားေသာ လက္ဖက္သုပ္၊ ဆီစိမ္ထားေသာ ငါးေျခာက္ဖုတ္၊ ဆီစိမ္းမ်ားမ်ား ထည့္ေထာင္းထားေသာ ငပိေထာင္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္း အရသာကုိ တျမံဳျမံဳ နဲ႕ စားတတ္တဲ႕သူတုိင္း သိပါတယ္။


၀က္သား မရမ္းျပားဟင္း

၀က္သားရဲ႕ အအီအရသာကုိ မရမ္းျပားရဲ႕ အခ်ဥ္အရသာ ႏွင့္ အတူ ဆီျပန္လာခါနီးမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ အုပ္ထားတာမုိ႕ အစပ္အရသာေလးပါ ရပါတယ္။




 

ပဲပုပ္ခ်က္


ထမင္းႏွင့္ ႏွယ္ပီး စားမွာမုိ႕ ဆီေတာ့ နည္းနည္းမ်ားသြားတယ္။ ပဲပုပ္အဖတ္ႏွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္ဖတ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ႏူးႏူးေလးေတြပဲ ဇြန္းျဖင့္ ခပ္ယူပီး ထမင္းမ်ားမ်ားႏွင့္ ႏွယ္စားပါ။ :)


မွ်စ္၊ ပဲျပဳတ္ေၾကာ္။ ေၾကာ္စားခ်င္တာက ပ်ဥ္းမနားမွ်စ္ အနီေရာင္ပါ။ ဒီမွာေတာ့ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္မွ်စ္က ဒီအ၀ါေရာင္မွ်စ္ပဲ ေတြ႕ေသးတာမုိ႕ ဒီမွ်စ္နွင့္ ေၾကာ္ထားတာပါ။




စကားမစပ္ ... bank of america ထံမွ ...
ဒီေန႕ စာတုိက္ပံုးမွာ စာတေစာင္ ေရာက္လာပါတယ္။ 
2001 ႏွစ္စကေန ဘဏ္ကေန တဆင့္ သံုးထားတဲ႕ သူေတြကုိ ဘဏ္က overdraft လုပ္ထားတာမုိ႕ ပုိက္ဆံ ျပန္ေပးမည္တဲ႕။
ေသခ်ာဖတ္ခ်င္ရင္ ဒီ၀ပ္ဆုိဒ္မွာ သြားဖတ္ေနာ္။  
http://www.bofaoverdraftsettlement.com/Notice.aspx

4 comments :

မိုးေငြ႔...... said...

၀က္သားမရမ္းျပားႏွပ္ေတာ့မခ်က္ဖူးဘူး...။ မရမ္းသီးအိုးစိမ္ကိုေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ သက္သတ္လြတ္ ငပိခ်က္ခ်က္စားဖူးတယ္..။

kokoseinygn said...

လာလည္ပါတယ္ခင္ဗ်ာ..ဟင္းေတြက
က်ေနာ္႔အႀကိဳက္ေတြပါ...မိသားစုကိုယ္ေ၇ာစိတ္ပါ က်န္းမာခ်မ္းသာႀကပါေစ...
က်ေနာ္႔ဆီလာလည္လို႔ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္.......။

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ဝက္သား နဲ႔ မရမ္းျပားခ်က္ထားတာၾကည္႔ျပီး တံေတြးေတာင္ ျမိဳခ်လိုက္မိတယ္ တကယ္ေျပာတာ
အခ်ဥ္နဲ႔ ၀က္သားနဲ႔ တကယ္စားေကာင္းမွာ ေသခ်ာတယ္

Thet Nandar Family said...

မုိးေငြ႕ ....
မရမ္းသီး ငပိခ်က္ (သက္သက္လြတ္) ဆုိေတာ့ ဆားနဲ႕ ခ်က္တာေပါ႔။ မရမ္းသီးအုိးစိမ္ က ဆားနဲ႕ စိမ္ထားတာ ဆုိရင္ ငပိခ်က္ရင္ ဆားေတာင္ ထည့္စရာမလုိေတာ့ သက္သက္လြတ္ျဖစ္သြားတာေနမယ္။ စားခ်င္စရာၾကီး :)))

KOKOSEIN - YGN
အကုိ ပုိစ္ ႕ အသစ္ တင္တုိင္း လာလည္ျဖစ္ပါတယ္။
ကေလး တဖက္၊ အိမ္အလုပ္ တဖက္နဲ႕မုိ႕ အိမ္တုိင္းေစ႕ ကြန္႕မန္႕ မေပးျဖစ္တာပါ။
ဆုေတာင္းေပးတာ ေက်းဇူးပါ။
အကုိတုိ႕ မိသားစုလည္း ကုိယ္၊ စိတ္၊ ႏွလံုး သံုးပါးစလံုး က်န္းမာ၊ ခ်မ္းသာပါေစ။

ေခ်ာ ....
လာလည္တာ ေက်းဇူးေနာ္။ ခ်စ္စႏုိးေခ်ာေလး :))))