Wednesday, June 15, 2011

US - ေၾကးအုိး

ေၾကးအုိးလုိ႕ ေခါင္းစဥ္ေပးမလုိ႕ပါပဲ။ ေရာသြားမွာစုိးလုိ႕။ ေနရာေလး ထည့္လုိက္ပါတယ္။ ခ်က္ပီး ပီးခ်င္း ဘေလာ့ေပၚ တင္မလုိ႕ပါပဲ။ FB ဆီ ခဏဆုိပီး သြားလုိက္တာ။ ေတာ္ေတာ္ၾကာသြားတယ္။ MA မွာ စတိတ္ရႈိး လာဆုိတဲ႕ ရွင္ဖံုးတုိ႕ စည္သူလြင္တုိ႕ ဓာတ္ပံုၾကည့္၊ FB မိတ္ေဆြေတြရဲ႕ note ေတြဖတ္၊ ဓာတ္ပံုေတြကုိ like ။ comment ေတြ ေရး။ ဂိမ္းကစား၊ ႏုိင္ငံေပါင္းစံုက Fb game friends ေတြဆီ ရွိသမွ် ဘာသာစကားေတြကုိ google translate လုပ္ပီး private message ပုိ႕က်။ အျပန္အလွန္။ ဂိမ္းေဆာ့ရင္းနဲ႕ ဂိမ္းထဲက ပစည္းေလးေတြကုိလည္း TRADE လုပ္ေသးတယ္ေလ။ စပိန္လုိ Translate ပီး ေျပာရတာ။ Trader က စပိန္ေတြ မ်ားတယ္။ ေဟာင္ေကာင္၊ ထုိက္၀မ္၊ စင္ကာပူ၊ စံုေနတာပါပဲ။ FB game ေဆာ့မွပဲ။ ႏုိင္ငံေပါင္းစံု ႏႈတ္ဆက္နည္း သိသြားတာ။ :D

ေလာေလာဆယ္ ဒီ blogspot ကုိပဲ update လုပ္မွာပါ။
ဒါက ၀က္ရုိးေစ်းႏႈံး
ၾကက္သားမႈန္႕၊ ဆား
၀က္ရုိးကုိ ေရေသခ်ာေဆးပီး …. ဆား၊ သၾကား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ တုိ႕ ႏွင့္ နယ္ထားလုိက္ပါတယ္။
ခ်က္မယ့္ အုိးထဲမွာ ၀က္ရုိးေတြကုိ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႕ ဂ်င္းေထာင္းထားတာ ေရာထည့္လုိက္ပီး ...
ေရကုိ အေလာ္ေတာ္ေလာက္ ထည့္ပီး ၀က္ရုိးမ်ားကုိ ျပဳတ္ထားလုိက္ပါတယ္။
(၀က္နံရုိးက အဆီမပါတဲ႕ ၀က္နံရုိးအသားခ်ည္းပဲဆုိ အေတာ္ပါပဲ။ ဟင္းရည္မွာ အဆီမေ၀႕ေတာ့ဘူးေပါ႔)
၀က္ရုိး (သုိ႕) ၀က္နံရုိးကုိ ျပဳတ္တဲ႕အခါမွာ အခုလုိမ်ဳိး အဖတ္ေလးေတြ တက္လာတက္ပါတယ္။ အဲဒီ အဖတ္ေတြကုိ ဆယ္ပီး ပစ္လုိက္ပါတယ္။
၀တ္ရုိးျပဳတ္ရည္ၾကည္
 ၀က္အသဲ၊ ၀က္အူ မ်ားကုိ ေရေသခ်ာ ေဆးပီး အေနေတာ္ေလး လွီးထားပီးေနာက္ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ သၾကားတုိ႕ ႏွင့္ နယ္ထားပါတယ္။
 က်ိတ္ထားေသာ ၀က္သား
၀က္အူပိတ္ (မန္းက်ည္းမွည့္နဲ႕ ေရေသခ်ာေဆးပီး သူ႕ခ်ည္းပဲ သပ္သပ္ျပဳတ္လုိက္ပီး ျပဳတ္တဲ႕အခ်ိန္မွာ တက္လာတဲ႕ အဖတ္ေတြကုိ ဆယ္ပီး ပစ္လုိက္ပါတယ္။ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ေလးျဖဴးပီးျပဳတ္ ထားလုိက္တယ္။) 
ၾကိတ္ထားေသာ ၀က္သား ကုိ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊ ညက္ေနေအာင္ လွီးျဖတ္ထားေသာ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ တုိ႕ ႏွင့္ နယ္ပီး ေကာ္မႈန္႕ကုိေတာ့ အသားလံုးလုိ႕ ေကာင္းတဲ႕ အထိ ထည့္ေပးပါတယ္။
 Bot Ha Cao = $1.35
 ေျပာင္းဖူးမႈန္႕ အစားသံုးထားေသာ ေကာ္မႈန္႕ထုပ္
၀က္သားလံုး
Fried Fish Cake = $1.89
ကေလးမ်ားအၾကိဳက္ ငါးအသားလံုး
 Q.Choy = $2.45/1.54lb, $1.52/lb


 မုန္ညင္း၊ က်ဴဆုိင္ကုိ လွီးျဖတ္ထားပါ။

 ငုံးဥျပဳတ္

မီးဖုိေပၚကုိ ၀က္ရုိး ျပဳတ္ရည္ၾကည္မ်ား တင္ထားလုိက္ပီး။ ဆူပြက္လာေသာ အခါမွ ၀က္အူ၊ ၀က္အသဲ၊ ၀က္သားလံုး၊ ready made အသားလံုး၊ ထည့္ပါတယ္။
အသားမ်ား က်က္သြားပီ ဆုိေတာ့မွ ၾကာဇံ၊ ငုံးဥ ထည့္လုိက္ပါတယ္။
အရသာ အေနေတာ္ပဲ ဆုိရင္ မီးဖုိ မီး ပိတ္လုိက္ပီး။ က်ဴဆုိင္ ႏွင့္ မုန္ညင္း ထည့္လုိက္ပါတယ္။
 ကေလးမ်ားအတြက္က sweet chilli sauce၊ လူၾကီးေတြက ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငံျပာရည္၊ ငရုတ္ဆီ နဲ႕ ႏွယ္ထားေသာ အခ်ဥ္
 ေၾကးအုိး
ေၾကးအုိးဆီခ်က္
ေၾကးအုိးျပဳတ္ အားလံုးကုိ ဇကာနဲ႕ ေရကုိ ေသခ်ာ စင္ေနေအာင္ စစ္ထုပ္ပါတယ္။ ပီးမွ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္တုိ႕ ႏွင့္ ေရာႏွယ္လုိက္တဲ႕အခါ ေၾကးအုိး ဆီခ်က္ ခ်က္ပီး သြားပါပီ။

အရင္ပုိစ္႕ ...



2 comments :

Anonymous said...

ၾကက္ရိုးျပဳပ္ျပီး..အမဲသားလံုးနဲ႔ ခ်က္ၾကည့္မယ္..။
မခ်က္တတ္ဖူး.။
မစားဖူးဘူး။
ကိုယ့္ေဒသအစာမဟုတ္ေတာ့..။
ေပါက္

Anonymous said...

မုန္ညင္းစိမ္းနဲ႕ဆိုပိုေကာင္းတယ္အမ
ကိုယ္ၾကိဳက္တာကိုေျပာတာ
ပိုျပီးေၾကးအိုးပီသသြားသလိုပဲ
အရသာကလည္းအခါးဓာတ္ပါေတာ့ ၀က္သားနဲ႕လိုက္မလိုက္ပဲ ;)